Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заняття №51




Тема: Обладнання для глазурування фарфорових виробів.

Мета:ознайомитися з принципом дії напівавтоматів.

Пояснити:принцип роботи .

Тип заняття:лекція.

Література:Ильевич А.П.Машиныи оборудование для заводов по производству керамики и огнеупоров Глава 32 §1.

 

План лекції

1.Напівавтомат АСФ-17 для глазурування блюдець і тарілок методом окунання.

2. Напівавтомат АСФ-30 для глазурування полих виробів методом поливу.

 

1. Напівавтомат для глазурування блюдець має падаючий ланцюговий транспортер 1 з підводками і кроком А, між якими вкладається тарілка. Над транспортером змонтована обдув очна камера з щіткою, що обертається. Декілька далі транспортера 1 змонтована для поливи ванна 9, вздовж якої в її середній частині є направляюча шина 8. В ванну мембранним насосом подається полива, яка постійно знаходиться в зваженому стані. По ширині рухомими підводками 7 робочого колеса 2 протягується виріб. Всередині колеса є пазовий кулак, який забезпечує відхилення поводків і видачу виробів (майже в вертикальному положенні) на транспортер з двома замив очними губчатими стрічками 3. таке положення виробу виключає найменшу площу контакту поводків з краєм тарілки.

Губчаті стрічки 3 дякуючи різній швидкості обертають тарілку і захищають її ніжку. Далі по обрезиненим роликам 4 виріб передається на стрічку 5 транспортера підсушки, відкіля виріб знімається для подальшого обробітку. Привід робочого колеса 2 і падаючого ланцюгового транспортера здійснюється від двигуна через червячний редуктор 10 і ланцюгову передачу. Привід замив очних стрічок і транспортера підсушки такий самий і здійснюється через редуктор 6 і цепну передачу, що забезпечує синхронність руху.

 

Рис 1 Напівавтомат АСФ-17М.

 

2. Напівавтомат АСФ-30 для глазурування полих виробів методом поливу складається із транспортера-живильника 1, обдувочної камери 2, камер поливу 4 з нахиленим транспортером 7 із чотирьох стальних спіральних ременів, повітряного сопла 6 і трьох поливочних форсунок, одна 3 із яких розміщена знизу під спіральними ременями і дві інші 5 з боків.

В поливочній камері змонтовано три лотка, які утворюють три завіси із поливи. Під камерою поливу встановлені: насосна станція, яка має ємкість 16 із насосом 15, який приводиться в рух від електродвигуна 14, і лоток 17, по якому в ємкість 16 зливається полива. За транспортером під нахилом 7 встановлений проміжний транспортер 8 для підсушки виробів на зволоженій стрічці, яка з краю чашки відбирає частину поливи, яка змивається в ванній 13 з стрічки струменем води. Далі змонтований транспортер 10 зачистки, під губчатою стрічкою якого встановлена вібраційна плита 9. стрічка цього транспортера промивається в ванні 12. Напівавтомат має три двигуна.

Робота напівавтомата.. Виріб встановлений дном вгору на клинові ремені транспортера живильника, проходе через обдувочну камеру 2, де струменем повітря з нього знімається пил. Потім передаточним транспортером виріб передається на нахилений транспортер 7, який переміщує його через глазуровочну камеру 4. Тут трьома поливними завісами і струменями бокових і нижньої форсунок виріб покривається зсередини і зовні шаром поливи. Надлишок поливи поступає в ванну17, а із неї в ємкість 16. Политий виріб проходе під соплом повітряної форсунки, яка повітряним струменем здуває залишки поливи, які затримуються на ніжці виробу. З нахиленого транспортера виріб поступає на зволожену стрічку проміжного транспортера 10 зачисткою. Тут з краю виробу видаляється частина поливи, що залишилася, чому сприяє відносне переміщення виробу по стрічці, яке викликається вібраційною плитою 9. потім виріб поступає на прийомний столик 11 і далі відправляється для спарювання виробів перед випалом.

 

 

Рис 2 Напівавтомат АСФ-30

 

Контрольні запитання:

1. Який принцип роботи та будова напівавтомату-АСФ-17М?

2. Який принцип роботи та будова напівавтомату-АСФ-30?



Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 76; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты