Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Організація робочого місця і праці муляра




Продуктивність праці муляра залежить від правильної організації робочого місця. Роб м – це обмежена ділянка стіни чи інш конструкції і частина помостів або перекриття в межах яких знаходяться матеріали і рухаються робітники. Роб м повинно мати ширину приблизно 2,5 м і знаходиться у радіусі дії крана. Воно складається з робочої зони (ширина 0,6-0,7 м) між стіною і матеріалом де переміщ муляри, зони матеріалів (1 м) для розташування піддонів з цеглою і ящиків з розчином та зони транспортування 1-1,5 м для переміщування матеріалів і проходу робітників. Кількість піддонів з цеглою, ящиків з розчином та послідовність їх розміщення залежить від товщини стіни, кількості прорізів на першій ділянці та складності архітектури.

Рац висота на якій ведуть кладку 0,6-0,8 м, тому всі камяні споруди за висотою поділяють на яруси. Після закінчення роботи на першому ярусі переставляють помості, цю роботу виконують робітники нижчої кваліфікації.

Цегляне мурування треба виконувати операційно-роздільним методом, тобто розділяти весь процес мурування на окремі операції, що виконуються визначеними робітниками. Кожний з них спеціалізується на одних і тих же операціях, досконало володіє ефективними прийомами, що сприяє підвищенню ефективності праці та поліпшенню якості робіт.

Ланкою 2 доцільно вести цегляне мурування стін з великою кількістю архітектурних деталей або прорізів. Ланкою 3 зручно вести цегляне мурування стін товщиною в 2 цегли. Ланкою 4 викладають цегляні стіни товщиною не < 2 цеглини з облицюванням. Ланкою 5 стіни товщиною більше 2 цеглини з невеликою кількістю прорізів і без архітектурних деталей. Ланкою 6 доцільно мурувати стіни товщиною більше 3 цеглини.

При збільшені висоти до 60 см продуктивність праці підвищується до найбільшої, а при 1,4 м – знижується до 20 %. Тому висоту ярусу мурування приймають (за умови максимальної продуктивності праці) в межах. Свіжа цегляна кладка, як і відтала, має нульову міцність і не може завантажуватись до повного тужавіння розчину.

Доставлення і подавання до робочого місця розчину.

Розчин для кам кладки доставляють на буд майданчик з заводів або центральних розчинних вузлів спеціальними авторозчиновозами або автосамоскидами з обладнаними кузовами. Розчин доставляють також у роздавальних бункерах, які подають до робочого місця кранами де з них порційно видають розчин у ящик мулярів.

№6 Нормативна і проектна документація. Модульна система у будівництві.

Будь яка сфера трудової діяльності регламентується системою законодавчих актів і нормативних документів. Нормативні документи встановлюють комплекс норм, правил і вимог, які обов’язкові при розробці проектно-кошторисної документації, виконанні інженерних пошуків у будівництві і ремонті будівель та споруд.

Основними нормативними документами у будівництві є Державні будівельні норми, які носять законодавчий характер і обов’язкові для використання всіма проектно-пошуковими організаціями, підприємствами.

Будівельні норми і правила встановлюють вимоги до організації, управління при проектуванні інженерних пошуках і будівництві.

Система нормативних документів у будівництві складається з будівельних норм і правил, державних стандартів та інших нормативних документів, які затверджені Держбудом України, Міністерством відомства нормативної документації, встановл комплексом норм, правил і вимог які обов’язкові при розробці проектно-конструкторської документації.

Основними нормативними документами у будівництві є Державні будівельні норми, які носять законодавчий характер і обов’язкові для використання проектно-пошуковими і будівельно-монтажними організаціями.

Основними проектними документами, що регламентують організацію і технологію виконання будівельно-монтажних робіт є проект організації будівництва (ПОБ) і проект виконання робіт (ПВР).

ПОБ є невідємною частиною робочого проекту і складається

ПОБ розробляє генеральна проектна організація. Складається з комплексу взаємопов’язаних проектних рішень технологічно нормативних та паливно-економ хар-ру щодо виконання підготовчих і основних виробничих процесів, що забезпечують своєчасне розгортання, здійснення та завершення будівництва.

ПВР розробляється на основі робочого проекту, він спрямований на забезпеченні прийняття ретельно обґрунтованого рішення щодо технології виконання робіт у конкретних виробничих і погодно-кліматичних умовах. ПВР виконує ген підрядна установа. ПВР розробляється на основний і підготовчий періоди будівництва на окремі стадії і види робіт, а також окремо на роботи які виконуються в екстремальних умовах.

організація


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 276; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты