Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Прив'язки конструкції до осей будівлі




У великопанельних будівлях розбивочні осі внутрішніх несучих стін збігаються з їх геометричною віссю, осі зовнішніх стін з бетонних одношарових і двошарових панелей розміщують на відстані 80 мм, тришарових - 110 мм, а з панелей, виготовлених не з бетонних матеріалів, - 50 мм від внутрішньої грані стіни.

У будинках зі стінами з цегли і дрібних блоків прив'язка внутрішній площині зовнішніх стін до модульних осях складає 100 мм, а в площині внутрішніх стін - 120 мм.

У каркасних будівлях розбивочні осі внутрішніх колон розміщують по їх геометричній осі. Прив'язка крайніх рядів колон з метою максимальної уніфікації крайніх елементів з рядовими приймається відповідно до особливостей конструктивної системи будівлі і здійснюється одним з наступних способів:

а) Внутрішня грань колони зміщується від модульної розбивочної осі на половину ширини внутрішньої колони. При однаковому перетині зовнішніх і внутрішніх колон геометричної і модульної розбивочної осі крайніх колон, поєднуються.

б) Зовнішні грані колон суміщають з модульними креслення осями. (Нульова прив'язка)

Відстань між осями креслення конструкції кратні єдиному або укрупнених модулю (за винятком відстані між стінами з цегли або дрібних блоків), називають координаційним розміром.

Крім номінальних, в будівництві використовують конструктивні та натурні розміри.

Конструктивний розмір - проектний розмір збірного вироби, що відрізняється від координаційного на проектну величину зазору між виробами.

Натурний розмір - фізичний розмір виробу.

У житловому будівництві прийнятий укрупнений планувальний модуль - 6М (600 мм).

У проектах масових громадських будівель (шкіл, дитячих установ) також беруть - 6М, якщо для їх зведення використовують конструкції житлових будівель. У всіх інших випадках застосовується 15М, 30М, 60М, 12М.

Висота поверху в житлових, громадських і багатоповерхових виробничих будівлях приймається рівною відстані між позначками чистої підлоги суміжних поверхів, в одноповерхових промислових будівлях відстань від рівня чистої підлоги до низу конструкції покриття. Висота поверху житлового будинку для будівництва в II і III кліматичних районах приймається рівною - 2,8 м, а в I і IV - 3 м.

Розміри висоти поверхів для громадських і промислових будівель складають наступний модульований ряд:

3,3; 3,6; 4,2; 5,4; 6,0; 7,2; 8,4; 9,6; 10,8; 12,6; 14,4; 16,2; 18, 0 м.

Вибір висоти поверху визначається призначенням будівлі, наприклад, для шкіл і лікарень - 3,3 м, для торгових залів - 4,2 м і т.д

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-03; просмотров: 200; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты