Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Довідник операцій для обліку товарообороту




Даний програмний модуль використовують для формування довідника операцій для обліку товарообороту, кожна операція якого може визначати, наприклад, обсяг продажу товарів в магазинах, обсяг продажу товарів за безготівковий розрахунок, обсяг продажу в підприємствах громадського харчування, і таке інше. Даний довідник також єдиний для всіх об’єктів автоматизації.

Для того, щоб додати нову операції в цей довідник, необхідно скористатися відповідною кнопкою навігатора, який знаходиться на верхній панелі екранної форми. При цьому програма чистить усі поля на цій панелі та встановлює курсор на поле для заведення коду операції. Цей код програма формує автоматично, шляхом збільшення заведеного раніше максимального коду на одиницю. Код повинен бути унікальним цілим числом в діапазоні від 1 до 999. Далі необхідно вказати найменування операції. Кожне заведене значення для цих реквізитів, підтверджується натисканням на клавішу {ENTER}. При цьому курсор буде переміщатися на наступне поле для вводу на формі.

Нижче на екранній формі знаходяться таблиця з переліками проводок для поточної операції. Для кожної проводки в таблиці вказують лише код рахунку для дебету та код рахунку для кредиту (найменування рахунків програма проставляє автоматично), також підтверджуючи кожне заведене значення натисканням на клавішу {ENTER}. При цьому курсор в таблицях буде переміщатися на наступну графу, а для останньої графи переходить на новий рядок, зберігаючи тим самим проводку в базі даних. Програма здійснює контроль над заведеними значеннями для рахунків. Контролюється існування даного рахунку у відповідному довіднику. Крім того перевіряється присутність субрахунків другого порядку, якщо вони визначені для цього рахунку. Для граф з кодами рахунків доступний вибір потрібних значень за допомогою форми для вибору рахунків. Для цього необхідно натиснути на кнопку з трьома крапками, яка з’являється у відповідній графі таблиці в режимі редагування даних, або двічі клацнути лівою кнопкою «миші» по цій графі. Далі потрібно позначити необхідний рядок в дереві з переліком всіх визначених рахунків та субрахунків, та підтвердити свій вибір, натиснувши на кнопку «Ок».

Навігатор в верхній частині вікна дозволяє проглядати створені в довіднику операції, а також їх додавати чи вилучати. За допомогою навігатор на нижній панелі вікна, можна безпосередньо керувати записами в таблиці з проводками - додавати нові та вилучати непотрібні рядки.

Цей довідник можна роздрукувати на принтері чи переглянути його друковану форму у вікні попереднього перегляду, скориставшись для цього відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна, або кнопкою „Друк” на нижній панелі вікна. Для закриття поточного вікна та для збереження всіх виконаних змін, натисніть на кнопку „Закрити”.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты