Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Відомості списання товарів




Даний модуль програми призначений для формування відомостей списання товарів за будь-який період.

Для одержання такої відомості необхідно вказати початок та кінець періоду, значення для яких вибирається за допомогою календаря при натисканні на відповідні кнопки, що розташовані праворуч від цих дат. Далі треба вибрати з відповідного списку потрібний підрозділ та вказати код матеріально-відповідальної особи (МВО). Код МВО можна вибрати з довідника матеріально-відповідальних осіб за допомогою відповідної форми для вибору реквізитів, яка відкривається на екрані при натисканні на кнопку, що розташована праворуч від поля для заведення цього коду.

Після цього, оновлюється таблиця з групованим переліком товарів, що містить такі графи: код артикулу та найменування товару, одиниця виміру, облікова роздрібна ціна, кількість, сума по цінах постачальника, сума по роздрібних цінах. Вище таблиці, на формі, відображаються підсумкові суми для товару і тари по облікових ціна для усіх актів списання за обраний період.

Використовуючи список з переліком товарних груп, в таблиці можна залишити лише товари з обраної групи, а на формі будуть відображатися підсумкові суми тільки для даної групи. При встановленій ознаці «Показувати додаткові реквізити», в таблиці, після найменування товару, з’являється ще одна графа, в якій показується один із таких реквізитів ТМЦ, як реєстр цін чи сертифікат (щоб вибрати, який додатковий реквізит буде відображатися, натисніть праву кнопку «миші» у таблиці, та у контекстному меню оберіть потрібний реквізит). За допомогою відповідних кнопок, на нижній панелі вікна, можна відсортувати кожну графу таблиці в порядку зростання чи зменшення їхніх значень.

Кнопка «Докладно» дозволяє переглянути, на новій сторінці форми, для кожного товару, докладну інформацію по всіх актах списання за вказаний період, в якій будуть зазначені такі реквізити: дата і номер акту, кількість списаного товару, ціна постачальника, сума за цінами постачальника, ціна роздрібна, сума по роздрібних цінах та причина списання.

Списання товарно-матеріальних цінностей за вказаний період можна згрупувати по товарних групах, торгових операціях та матеріально-відповідальних особах, що визначається встановленням відповідної позначки у групі залежних перемикачів. При групуванні товарів по операціях також стає активною кнопка “Докладно”, що дозволяє переглянути списання товарів за указаний період в розрізі артикулів та актів списання.

Для того, щоб роздрукувати сформовану відомість по списанню товарів на принтері чи переглянути її друковану форму у вікні попереднього перегляду, можна скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна чи натиснути на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна. В режимі перегляду списання товарів по окремій торговій операції, можна надрукувати відомість списання товарів за вказаний період лише для обраної операції.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты