Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


АВС-аналіз по об'єму продажу товарів за період




Даний модуль програми призначений для проведення АВС-аналізу по об'єму продажу товарів за період по окремій товарній групі.

Для одержання такого аналізу необхідно вказати початок та кінець періоду. Початкову дату можна вибрати тільки з переліку дат, на які заведені чи сформовані залишки, для чого потрібно натиснути на кнопку, розташовану праворуч від поля для цієї дати. Значення для кінця періоду можна вказати або “вручну”, або обрати необхідну дату за допомогою календаря, для виклику якого можна скористатися спеціальною кнопкою, що знаходиться поруч. Далі вибираємо з відповідних списків потрібний підрозділ і товарну групу, по якій проводиться АВС-аналіз, вказуємо необхідні відсоткові значення для всіх трьох груп, та натискаємо кнопку “Сформувати” на нижній панелі вікна.

Після цього оновлюється таблиця з переліком товарів, яка містить такі графи: код артикулу та найменування товару, одиниця виміру, роздрібна ціна, кількість та сума товару, що надійшов за вказаний період, кількість та сума проданого товару, залишок по кількості та сумі товару на кінець періоду, питома вага у загальній сумі продажу по товарній групі та сама визначена АВС-група. Товари в цій таблиці будуть відсортовані в порядку зменшення питомої ваги. Вище таблиці, на формі, відображаються розраховані фактичні відсотки та підсумкові суми по всіх групах аналізу за вказаний період.

В разі, якщо треба провести аналіз продажу товарів за той самий період по іншій товарній групі, достатньо просто вибрати нову групу у відповідному списку, без повторного формування.

Для того, щоб роздрукувати одержаний АВС-аналіз по об'єму продажу на принтері, чи переглянути друковану форму у вікні попереднього перегляду на екрані, потрібно скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна, або натиснути на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 92; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты