Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Оперативні залишки товарів




Цей програмний модуль призначений для актуалізації та перегляду оперативних залишків товарів по підрозділах та матеріально-відповідальних особах на будь-яку вказану дату.

Для формування оперативних залишків необхідно вказати, у полях на формі, дату вхідних залишків та дату актуалізації, вибрати зі списку потрібний підрозділ та вказати код матеріально-відповідальної особи, по якій ці оперативні залишки формуються. Дату вхідних залишків потрібно вибрати з переліку дат, на які заведені чи сформовані залишки, за допомогою стандартного вікна для вибору реквізитів. Розрахункову дату (оперативних залишків) можна вказати “вручну”, або вибрати за допомогою календаря, що відкривається нижче відповідного поля як звичайний список. Код МВО можна вибрати з довідника матеріально-відповідальних осіб за допомогою стандартної форми для вибору реквізитів, яка відкриваються на екрані при натисканні на кнопку, що знаходиться праворуч від поля для заведення цього реквізиту.

Так як дана програма безпосередньо не працює з розрахунковими вузлами, а взаємодіє тільки з касовим сервером, то для формування реальних оперативних залишків товарів виникає необхідність в їх постійній актуалізації (перерахунку) по відповідальній особі. Для того, щоб запустити даний процес, необхідно натиснути на кнопку «Актуалізація». Хід виконання цього процесу буде відображатися на індикаторі у верхній частині форми (одночасно виконується актуалізація залишків товарів по всіх підрозділах і матеріально-відповідальних особах). Кнопка «Зчитати дані» викликає форму для зчитування даних про продаж товарів з касового сервера (контролера електронних касових апаратів CashDrive), що дозволяє провести актуалізацію залишків саме на поточний момент часу.

Після закінчення актуалізації оперативних залишків, оновлюється таблиця з переліком товарів, яка містить наступні графи: код артикулу, штрих-код і найменування товару, одиниця виміру, облікова роздрібна ціна, кількість та сума по залишку, середньоденна реалізація в кількісному вимірі та залишок товарів у днях. Вище таблиці відображаються загальна кількість артикулів та підсумкові суми залишків по товару і тарі.

Використовуючи структурне дерево з переліком товарних та асортиментних груп, в таблиці можна залишити лише товари з обраної групи, а на формі будуть відображатися підсумкові суми тільки для даної групи. Список з переліком відділів дозволяє відслідковувати оперативні залишки товарів по окремому відділу, якщо при формуванні довідника товарів він вказувався для кожного товару. За допомогою спеціальних кнопок на нижній панелі вікна можна відсортувати кожну графу таблиці в порядку зростання чи зменшення їхніх значень. Оперативні залишки можна згрупувати по товарних групах, скориставшись відповідною позначкою, при цьому замість переліку товарів у таблиці відображаються підсумкові суми залишків по товарних групах. При встановленій ознаці «Враховувати тільки останні ціни», в таблиці товарів, після актуалізації залишків, будуть відображатися роздрібні ціни, діючі на поточний момент.

Кнопка «Докладно» дозволяє переглянути на новій сторінці форми, для кожного товару, підсумкові суми залишків та оборотів по кількості і сумі, а також докладну інформацію по руху товару за указаний період. В інформації по руху будуть зазначені дата і номер документа, найменування постачальника (покупця), тип документа (продаж по касі, прибуткова чи видаткова накладна, акт списання чи переоцінки), ціна, кількість, сума по надходженню та сума по видатку.

Для швидкого пошуку потрібного запису в переліку товарів по коду артикулу чи штрих-коду, можна скористатися відповідними кнопками, які розташовані праворуч від полів для заведення цих кодів, або панеллю фільтра у верхній частині екранної форми, що відкривається при встановленій ознаці “Панель фільтру”. Ця панель містить список з переліком основних реквізитів товару, поле для заведення текстового фрагменту для фільтра та кнопку «Застосувати», при натисканні на яку будуть відображатися лише записи, що містять вказаний фрагмент в обраному реквізиті.

Щоб роздрукувати оперативні залишки на принтері, чи переглянути друковану форму у вікні попереднього перегляду на екрані, потрібно скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна чи натиснути на кнопку „Друк” на нижній панелі вікна.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты