Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ФОРМИ СТРУМУ




  1. Двополярний симетричний флюктуоризуючий струм (ДС), коли хаотично мінливі за амплітудою і частотою імпульси викидаються однаково як в позитивній так і в негативній полярності. Перша форма струму є м’якшою в порівнянні з 2-ю формою, бо збуджуючий вплив, викликаний одним півперіодом згладжується протилежним півперіодом.

  1. Двополярний несиметричний флюктуоризуючий струм (ДН), коли хаотично мінливі за амплітудою і частотою імпульси викидаються переважно в негативній полярності. Кожному викиду в позитивній полярності відповідає 2-3 викиди в негативній. Друга форма струму справляє сильнішу подразнюючу дію в зв’язку з переважанням збудження на катоді.

  1. Однополярний випрямлений флюктуоризуючий струм (ОВ), коли хаотично мінливі за амплітудою і частотою імпульси викидаються лише в одній полярності (негативній), а імпульси в іншій полярності відсутні. Як правило застосовується для введення лікувальних засобів (флюктуофорез).

АПАРАТИ:

Апарат «АСБ-2-1»

  1. Сигнальна лампочка;
  2. Міліамперметр;
  3. Ручка регулятора сили струму;
  4. Клавіша двополярного сантиметрового струму;
  5. Клавіша двополярного несантиметрового струму;
  6. Клавіша однополярного струму;
  7. Вимикач мережі знаходиться на задній поверхні апарата.
  8. Збоку знаходиться роз’єм з полярністю для електродів.

При пропусканні струму незначної сили виникають аритмічні фібриляції дрібних і великих м’язових волокон, які із збільшенням сили струму переходять в хаотичні посмикування м’язів. Виникає так званий скоротливий термогенез, що призводить до місцевого підвищення температури на 0,4 °С.

Флюктуоризуючі струми, як і всі імпульсні струми, проявляють болевгамовуючу і протизапальну дію. При дії флюктуоризуючих струмів підвищується активність фібробластів, що сприяє осумкуванню запального вогнища, поліпшується крово- та лімфообіг, підвищується обмін речовин. Особливо широко флюктуоризуючі струми застосовують у стоматології.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-30; просмотров: 125; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты