Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Структура курсової роботи




Курсова робота повинна містити:

Ø титульний аркуш;

Ø лист завдання;

Ø зміст;

Ø вступ;

Ø основну частину;

Ø висновки та пропозиції;

Ø список використаних джерел;

Ø додатки (при необхідності);

Ø чисту сторінку для рецензії.

Зміст роботиповинен відрізнятися суворою логічністю та послідовністю, щоб передбачені в ньому питання були часткою цілого. Коригування теми та змісту (плану) курсової роботи з науковим керівником відбувається тільки після ознайомлення студента з літературними джерелами..

В основній частині розкривається зміст теми, яку досліджує студент. Вона складається з 3 розділів, які можуть поділятися на підрозділи. Структура курсової роботи: вступ -8/-10% від загального обсягу роботи, основна частина -80-85% і висновки – 5-7%. Розділи повинні мати завершений характер та містити в кінці логічний перехід до наступного розділу.

В першому розділі курсової роботирозглядаються науково-теоретичні основи з теми, що досліджується. Важливо використовувати законодавчі акти та постанови Уряду. Також наводиться система показників визначення економічної ефективності організації виробництва.

Другий розділ курсової роботи характеризує організаційно-економічну характеристику об’єкта дослідження. Організаційно-економічна характеристика об'єкта дослідження включає коротку характеристику організаційних і природно-економічних умов виробництва і розташування підприємства щодо районного центру, місць збуту продукції, пунктів надходження вантажів (залізнична станція), наявність шляхів сполучення, організа­ційну структуру підприємства (кількість населених пунктів, виробничих підрозділів). Навести розміри та структуру землекористування, забезпеченість виробничими фондами і трудовими ресурсами, визначити спеціалізацію та її рівень, а також основні економічні показники виробництва.

В другому розділі також розглядається стан обраного об’єкта дослідження. Для достовірності отриманих результатів необхідно рахувати основні економічні показники в середньому не менш, як за 3 роки і брати їх як досягнуті за відповідний базовий період.

В третьому розділу курсової на підставі аналітичного аналізу розкривають резерви і опрацьовують реальні напрями збільшення кількісних і поліпшення якісних показників виробництва на перспективу. В їх основу кладуть результати досліджень, дані перевірки своїх розробок у виробничих умовах шляхом постановки досліду, проводять розрахунки економічної ефективності. Пропозиції підвищення ефективності виробництва повинні ґрунтуватися на впровадженні прогресивних форм організації виробництва, впровадження нових технологій тощо. Науково обґрунтовують підвищення основних показників ефективності.

Висновки і пропозиції включають стислий витяг з аналізу проведених досліджень і конкретні пропозиції , викладені у третьому розділі.

Список використаних джерел формують тільки з тих літературних джерел, які були використанні в процесі виконання курсової роботи. Список літератури повинен бути пронумерований. У списку використаної літератури спочатку проставляють рішення уряду щодо дальшого розвитку виробництва, потім інші джерела в алфавітному порядку із зазначенням прізвища автора, ініціалів, назви роботи, місця видання, видавництва, року видання, сторінок. Кількість використаних літературних джерел має бути не менш 20.

Зразки планів курсових робіт з окремих тем курсу наводяться у Ш розділі. Студенту слід звернути увагу на правильне оформлення плану.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 85; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты