Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Порядок розробки, розгляду та затвердження місцевого бюджету.




МФУ доводить Раді міністрів АРК, місцевим державним адміністраціям, виконавчим органам відповідних місцевих рад особливості складання розрахунків до проектів бюджетів на наступний бюджетний період. Вони зобов'язані надавати необхідну інформацію: МФУ - для проведення розрахунків обсягів міжбюджетних трансфертів та інших показників; Комітету ВРУ з питань бюджету - для розгляду цих розрахунків.

Місцеві фін. органи розробляють і доводять до ГРБК інструкції з підготовки бюджетних запитів. ГРБК організують розроблення бюджетних запитів для подання місцевим фін. органам у терміни та порядку, встановлені цими органами.

Місцеві фін. органи на будь-якому етапі складання і розгляду проектів МБ здійснюють аналіз бюджетного запиту, поданого ГРБК, з точки зору його відповідності меті, пріоритетності, а також дієвості та ефективності використання бюджетних коштів. На основі результатів аналізу керівник місцевого фін. органу приймає рішення про включення бюджетного запиту до пропозиції проекту МБ перед поданням його на розгляд

Виконавчі органи сільських, селищних, міських (міст районного значення) рад (крім виконавчих органів рад, для бюджетів територіальних громад яких у ДБ визначаються міжбюджетні трансферти), районні державні адміністрації в містах Києві та Севастополі подають відповідно районним або міським фін. органам пропозиції щодо показників проектів відповідних бюджетів

У тижневий строк з дня схвалення КМУ проекту закону про ДБУ МФУ забезпечує доведення Раді міністрів АРК, місцевим державним адміністраціям, виконавчим органам відповідних місцевих рад розрахунків прогнозних обсягів міжбюджетнихтрансфертів, методики їх визначення, організаційно-методологічних вимог та інших показників щодо складання проектів місцевих бюджетів, а також пропозицій щодо форми проекту рішення про місцевий бюджет (типової форми рішення).

У тижневий строк з дня прийняття проекту закону про ДБУ у другому читанні КМУ забезпечує доведення показників міжбюджетних відносин і текстових статей, а також організаційно-методологічних вимог щодо складання проектів МБ.

У триденний строк з дня отримання таких документів РМ АРК, ОДА доводять виконавчим органам міських (міст республіканського АРК та обласного значення) рад, рай. держ. адміністраціям відповідні обсяги субвенцій на здійснення держ. програм соц. захисту.

Проект рішення про МБ перед його розглядом на сесії ВР АРК, відповідної місцевої ради схвалюється Радою міністрів АРК, місцевою держ. адміністрацією чи виконавчим органом відповідної місцевої ради. Разом з ним подаються:

1) пояснювальна записка до проекту рішення, яка має містити:

2) прогноз місцевого бюджету на наступні за плановим два бюджетні періоди.

3) проект показників зведеного бюджету району, міста з районним поділом, міста, що об'єднує бюджети села, селища, міста районного значення;

4) показники витрат МБ, необхідних на наступні бюджетні періоди.

5) перелік інвест. програм (проектів) на плановий б. період та наступні за плановим 2 б. періоди;

6) інформація про хід виконання відповідного бюджету у поточному бюдж. періоді;

7) пояснення ГРБК до проекту відповідного бюджету;

Затвердження місцевих бюджетів

ВР АРК, відповідні місцеві ради при затвердженні МБ мають врахувати обсяги МБТ та інші положення (необхідні для формування МБ), затверджені ВРУ при прийнятті проекту закону про ДБУ у другому читанні.

Бюджет АРК, обласні і районні бюджети, міські (міст Києва та Севастополя, міст республіканського АРК та обласного значення) бюджети, інші бюджети місцевого самоврядування, для яких у ДБ визначаються МБТ, на наступний бюджетний період затверджуються рішенням ВР АРК, відповідної місцевої ради не пізніше ніж у двотижневий строк з дня офіційного опублікування закону про ДБУ.

Міські (міст районного значення) бюджети, районні у містах (у разі їх створення), селищні та сільські бюджети (крім бюджетів місцевого самоврядування, для яких у ДБ визначаються міжбюджетні трансферти) на наступний бюджетний період затверджуються відповідно рішеннями міської, районної у місті, селищної або сільської ради не пізніше ніж у двотижневий строк з дня затвердження районного чи міського бюджету.

ВР АРК, обласні, міські, районні, селищні, сільські ради при затвердженні відповідних бюджетів враховують у першочерговому порядку потребу в коштах на оплату праці працівників б. установ відповідно до встановлених зак-вом України умов оплати праці та розміру мін. зарплати; на проведення розрахунків за ел. та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами.

ВР АРК, місцеві ради при затвердженні відповідних місцевих бюджетів враховують у повному обсязі цільові кошти, передбачені у складі видатків при визначенні міжбюджетних трансфертів між ДБ та МБ. Обсяги таких коштів зменшенню не підлягають.



Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-19; просмотров: 76; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты