Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Управління фінансовою системою.




Управління фінансовими потоками забезпечується фінансовим апаратом.

Фінансовий апарат – це сукупність фінансових установ, на які покладено управління фінансовою системою держави.

До організаційного складу фінансової системи України входять:

- Міністерство фінансів

- Державна податкова адміністрація

- Державна контрольно-ревізійна служба

- Державне казначейство

- Рахункова палата

- Державна комісія з цінних паперів і Фондового ринку

- та інші

Розподіл функцій в управлінні фінансами між органами державної влади й управління:

Верховна рада України як єдиний орган законодавчої влади, ухвалює закони, у тому числі з фінансових питань, затверджує Державний бюджет України та вносить зміни до нього; здійснює контроль за виконанням Державного бюджету України; приймає рішення щодо звіту про його виконання; визначає засади внутрішньої та зовнішньої політики.

Президент України, як глава держави, створює у межах коштів, передбачених у Державному бюджеті України, для здійснення своїх повноважень консультативні, дорадчі та інші допоміжні органи і служби; підписує закони, ухвалені Верховною Радою України; має право вето щодо цих законів із наступним поверненням їх на повторний розгляд Верховної Ради України.

Кабінет Міністрів України, як вищий орган у системи органів виконавчої влади, забезпечує проведення фінансової, цінової, інвестиційної та податкової політики; організовує розроблення проекту закону про Державний Бюджет України і забезпечує виконання затвердженого Верховною Радою України Державного бюджету України, надає Верховної Раді України звіт про його виконання.

Провідну роль в управлінні фінансами виконує Міністерство фінансів. Саме на нього покладені завдання загального керівництва всією фінансовою системою.

До складу Міністерства фінансів України входять два обособлені підрозділи: контрольно-ревізійна служба і державне казначейство.

- Державна контрольно-ревізійна служба складається з Головного контрольно-ревізійного управління України, Республіки Крим, областей, Києва і Севастополя, контрольно-ревізійних підрозділів у районах, містах.

- Державне казначейство створене з метою ефективного управління коштами Державного бюджету України, підвищення оперативності у фінансуванні видатків у межах наявних обсягів фінансових ресурсів у Державному бюджеті.

 

-

-

 
 

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-

-


 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-29; просмотров: 81; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты