Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


В) Ведення наступу на противника, що обороняється з ходу




Під час наступу з ходувисування роти (батальйону) з вихідного району до рубежу переходу в атаку починається у встановлений час або за командою (сигналом) старшого командира і здійснюється з максимальною швидкістю.

Рота (батальйон) починає висування у похідному порядку, який має забезпечувати швидке розгортання у передбойовий порядок. З цією метою роти в колоні батальйону прямують із засобами посилення, а придана механізованому батальйону танкова рота – у голові колони. З рубежу (пункту) розгортання в ротні колони вони виходять на свої напрямки.

Танки, придані механізованій роті, прямують на чолі колони, за ними – механізовані взводи у відповідності до їх місця у бойовому порядку. Командир роти перебуває в голові колони.

Механізовані підрозділи, які висуваються на автомобілях, і танкові підрозділи з виходом на місце посадки десантом на танки зупиняються і механізовані підрозділи швидко пересідають на танки. Після цього танки з десантом продовжують висування на рубіж переходу в атаку, а автомобілі механізованих рот зосереджуються у встановлених місцях збору.

Безпосереднє прикриття підрозділів роти (батальйону) від ударів з повітря під час висування на рубіж переходу в атаку та у ході бою здійснюється зенітними підрозділами бригади, а також зенітними засобами механізованих і танкових підрозділів. Придані зенітні підрозділи звичайно розподіляються по колоні батальйону.

Розвідувальний дозор (РД), якщо він заздалегідь не був висунутий для розвідки противника на передньому краї, висувається попереду колони батальйону і веде розвідку маршруту висування. З виходом на передній край своїх військ РД розвідує противника в готовності до ведення розвідки в ході наступу.

Гранатометний та протитанковий підрозділи, якщо вони не залучаються до знищення противника в період вогневої підготовки атаки, і другий ешелон (резерв) батальйону до рубежу розгортання в ротні колони висуваються за ротами першого ешелону.

Придана артилерія і мінометна батарея, які залучаються до участі у вогневій підготовці атаки, гармати і танки, виділені для стрільби прямою наводкою, протитанкові керовані ракетні комплекси, а також гранатомети висуваються і займають підготовлені вогневі позиції, як правило, в ніч перед наступом, а коли це неможливо – з початком артилерійської підготовки атаки. Танки, призначені для оснащення танковими мінними тралами, виводяться у вказані місця у порядку, який встановлений командиром бригади.

Підрозділи технічного забезпечення і тилу батальйону вису­ваються за другим ешелоном (резервом).

Машини з продовольством і похідні кухні іноді можуть пере­суватися і у складі тилу бригади.

Підчас підходу батальйону до рубежу розгортання у батальйон­ні колони може починатися вогнева підготовка атаки. З початком вогневої підготовки сапери вибуховим способом пророблюють проходи у загородженнях противника.

З виходом батальйону на рубіж розгортання в ротні колони командир батальйону, не втрачаючи управління батальйоном, висувається на свій командно-спостережний пункт. Поруч з командно-спостережним пунктом командира батальйону розмі­щується командно-спостережний пункт командира приданого артилерійського дивізіону.

У тому випадку, якщо підчас висування підрозділів батальйону з вихідного району на рубіж переходу в атаку противник застосує касетну високоточну зброю та зброю масового ураження, то підроз­діли, що зберегли боєздатність, швидко виходять з району ураження і продовжують виконувати поставлене завдання. Заміна підрозділів, які втратили боєздатність, здійснюється за рахунок другого ешелону або резерву.

Мінні поля, встановлені засобами дистанційного мінування противника, у період висування долаються через проходи, проро­блені загоном забезпечення старшого командира або групою розгородження батальйону й нештатними групами розмінування

З підходом механізованих і танкових підрозділів до рубежу переходу в атаку вони розгортаються в бойовий порядок і безупинно продовжують рух в атаку, взаємно підтримуючи один одного вогнем. З підходом атакуючих підрозділів на 600-800 м до переднього краю оборони противника вони відкривають вогонь з кулеметів і стрілецької зброї.

З початком виходу танкових і механізованих підрозділів на рубіж переходу в атаку артилерія та авіація переходять до вогневої підтримки атаки.

Під час атаки механізованих підрозділів у пішому порядку БТР (БМП) з підходом до рубежу спішування збільшують швидкість і входять в лінію атакуючих танків. З виходом на цей рубіж особовий склад механізованих підрозділів за командою командирів рот швидко спішується, на ходу розгортається в цеп і слідом за танками по їхніх коліях і по пророблених проходах долає мінні поля противника.

Атаку переднього краю оборони противника і розвиток наступу в глибині рота (батальйон) здійснює так само, як і під час наступу з положення безпосереднього зіткнення з противником.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 80; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты