Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Г) Ведення зустрічного бою




Зустрічний бій може відбуватися в різних умовах, і дії залежатимуть у першу чергу від складу противника, характеру місцевості та положення роти. Але в усіх випадках рота повинна діяти раптово, сміливо і швидко, використовуючи вигідні умови місцевості для рішучої атаки противника у фланг і тил.

Рота, що діє у головній похідній заставі, зустрівшись з розвідкою та підрозділами охорони противника, активними діями і вогнем знищує їх і продовжує рух. Зустрівшись з переважаючим у силі противником, головний дозор, зайнявши вигідний рубіж, вогнем з місця завдає йому ураження і сковує його дії з фронту.

Отримавши дані від головного дозору, який веде бій з против­ником, командир головної похідної застави швидко оцінює обстановку, приймає рішення і ставить бойові завдання. При­даний артилерійський підрозділ сходу займає вогневі позиції, відкриває вогонь по колонах противника, що підходять, підтримує бій головного дозору, висування, розгортання та бій головної похідної застави. Протитанковий підрозділ висувається на загрозливий напрямок для прикриття розгортання головних сил ГПЗ.

Головна похідна застава під прикриттям вогню артилерії висувається на рубіж переходу в атаку.

Перед рубежем переходу в атаку рота розгортається у передбойовий, а потім у бойовий порядок. Механізовані й танкові взводи, використовуючи маскувальні властивості місцевості, виходять на свої напрямки. З підходом до рубежу переходу в атаку на відстані 200-300 м за командою (сигналом) командира роти розгортаються у бойовий порядок і швидко атакують противника.

Рубіж переходу в атаку вибирається виходячи з умов місцевості так, щоб висування і розгортання головних сил здійснювалося у найкоротшому напрямку і приховано.

Рота, що діє у складі головних сил батальйону, у зустрічному бою може займати й утримувати вигідний рубіж, забезпечуючи дії решти сил батальйону, швидко атакувати противника слідом за вогневим ударом і розвивати наступ у глибину, а також здійснювати обхідний маневр. Командир роти приймає рішення по карті, поставлення завдань підрозділам і керування ними здійснює по радіо. В усіх випадках рота дотримується заходів щодо захисту від високоточної зброї.

Рота, що діє у бічній похідній заставі, під час зустрічі з противником вогнем та активними діями на вигідних рубежах сковує його і забезпечує головним силам бригади можливість маневру для виконання поставленого завдання.

Під час розгортання батальйону у бік флангу бічна похідна застава діє так само, як і головна похідна застава.

Зустрічний бій роти повинен завершуватися повним розгромом противника. У випадку відходу або переходу до оборони рота рішучими діями не дає противнику закріпитися на вигідному рубежі або організовано почати відхід.

Досвід Великої Вітчизняної війни та післявоєнних навчань свідчить, що розгром противника у зустрічному бою залежно від умов місцевості і характеру дій противника головна похідна застава може здійснювати різними способами:

– або скувати частиною сил противника з фронту і швидко атакувати у фланг і тил;

– або атакувати його з фронту.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 70; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты