Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Пояснювальна записка. Невід'ємною й обов'язковою частиною дипломної роботи (проекту) є пояснювальна записка




Невід'ємною й обов'язковою частиною дипломної роботи (проекту) є пояснювальна записка. Вона повинна повністю розкривати усі рішення проекту, відображені у експозиційно-графічній частині, у роботі в матеріалі на об'єкті та визначати техніко-економічні показники проекту. Пояснювальна записка формується у наступній послідовності й змістовності:

1. Авантитул і титульний аркуш, містить назву коледжу, тему дипломної роботи (проекту), шифр спеціальності, за якою готується проект, прі­звище, ім'я по батькові автора дипломної роботи, його керівника та рецензента (див. додаток № 1 і № 2).

Титульний аркуш повинен бути підписаний головою циклової комісії, керівником дипломної роботи (проекту) та рецензентом. Наявність підписів є основою для допущення роботи до захисту в ДЕК.

2. Завдання на проектування дипломної роботи (проекту) видається керівником дипломної роботи (проекту) й затверджується головою циклової комісії (див. додаток № 3).

3. Зміст пояснювальної запискироздруковується на окремій сторінці
й розміщується перед текстовою частиною пояснювальної записки. Він містить наймену­вання та номери початкових сторінок усіх розділів, підрозділів та пунктів (якщо вони мають заголовок). Робота повинна мати наскрізну нумерацію сторінок (починаючи з першої сторінки титульного аркуша).

4. Список експозиційних матеріалів дипломної роботи (проекту) освітньо-кваліфікаційного рівня підготовки „Молодший спеціаліст” - крес­лень, ескізів та роботи в матеріалі із зазначенням масштабів, розмірів, техніки виконання, матеріалів, тощо (наводиться на окремій сторінці до текстової частини пояснювальної записки).

5. Текстова частина пояснювальної записки складається з наступних розділів, які можуть бути скорочені чи доповнені, відповідно з темою та змістом дипломної роботи (проекту):


 

5.1. Вступ повинен розкривати сутність і стан існуючої проблеми, заяв­леної у назві роботи, мету проекту, його значущість для вирішення проблеми; підстави і вихі­дні дані для розробки проектної пропозиції, обгрунтування необхідності проектування об'єкту, відповідно вибраній випускником теми. Роль і місце роботи на об'єкті, завдання які ставить перед собою ав­тор.

5.2. Дизайн-аналіз аналогіввиконується на основі рисунків, фотографій, ксерокопій і схем, які подаються в додатках, відповідно нумеруються та посилаються на ці номери. Вибір аналогів для аналізу – це процес виокремлення найбільш вдалих зразків, художньо-графічних рішень, образів, а тому краще використовувати для порівняння не менш трьох зразків, які відрізняються стильовими ознаками форми. Це дозволяє порівнювати стильові ознаки і краще розуміти споживчі властивості. Дизайн-аналіз формотворення може виконуватися: художньо-графічний, функціональний, композиційно-образний.

5.3. РОЗДІЛ І. Конструктивна частина повинна відобразити аналіз передпроектної ситуації з урахуванням існуючого стану щодо особливості експлуатації та тенденцій формоутворення, кольорово-графічного рішення, функціональної спрямованості, конструктивно-технологічних рішень об'єкту. Також, у цьому розділі здійснюється фор­мулювання та обгрунтування проблем, притаманних об'єктам майбутньої розро­бки в контексті покращення їх дизайнерських та ергономічних показників. Отже, дана частина має містити наступні пункти:

1.1. Об'ємно-планувальне рішення об'єкту проектування.

1.2. Обгрунтування творчого задуму, основної ідеї та художньо-дизайнерського рішення.

1.3. Вибір матеріалів для виконання роботи, характеристика їх властивос­тей, переваг.

 

5.4. РОЗДІЛ ІІ. Технічна частина

2.1. Техніка виконання роботи.

2.2. Особливості застосування техніки в сучасному дизайні.

5.5. РОЗДІЛ ІІІ. Технологічна частина

3.1. Технологія, послідовність виконання роботи.

3.2. Технологія сучасної обробки матеріалів, що застосовуються в роботі.

5.6. РОЗДІЛ IV. Економічна частина

4.1. Специфікація матеріалів, які використані для виконання роботи.

4.2. Визначення та обгрунтування загальної вартості виконаної роботи.

5.7. Висновки узагальнюють проектне рішення та роботу в матеріалі на об'єкті, є підсумком кваліфікаційної випускної роботи (проекту), професійним осмисленням виконаного завдання, в якому у стислому вигляді необхідно зробити аналіз та оцінку автором роботи. Аналізуються фактори, що сприяли виконанню роботи і які виникали проблеми в процесі її виконання.

5.8. Додатки є важливим допоміжним матеріалом, необхідним для повного розкриття дипломної роботи (проекту).

5.9. Список використаних ДЖЕРЕЛ формується з першоджерел, які були використані автором роботи, фахових книг, журнальних статей, нормативних чи цінових документів, сайтів тощо. Посилання на джерела, цитати є підтвердженням наукової вартості роботи.

5.10. Висновки керівника.

5.11. Рецензія.

 


2.6. Вимоги до оформлення дипломної роботи (проекту)

Робота має показати вміння випускника логічно та аргументовано викласти матеріал, її оформлення має відповідати вимогам до робіт, які подаються до друку, в тому числі і до ілюстративного матеріалу.

Орієнтовний обсяг роботи – до 40 друкованих сторінок без додатків, але у ряді випадків він може бути збільшений (залежно від актуальності матеріалу, практичної значущості, а також спеціальності). У роботі необхідно дотримуватись єдиної фахової термінології та позначень.

Текст пояснювальної записки та підписи під креслення­ми, фотографіями та малюнками повинні бути видрукувані виключно українсь­кою мовою. Робота виконується на комп'ютері і видруковується на стандартних аркушах білого паперу формату А4 через інтервал 1,5 та 14 кеглем Times New Roman. Поля таких розмірів: ліве – 30 мм, верхнє, нижнє, праве - 20 мм. Шрифт друку має бути чітким, рядок - чорного кольору середньої жирності. Щільність тексту має бути однаковою.

Текст основної частини роботи поділяють на розділи, підрозділи, пункти та підпункти.

Заголовки структурних частин роботи «ЗМІСТ», «ВСТУП», «РОЗДІЛ», «ВИСНОВКИ», «СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ», «ДОДАТКИ» друкують великими жирними літерами симетрично до тексту. Заголовки підрозділів друкують маленькими жирними літерами (крім першої великої) симетрично до тексту. Крапку в кінці заголовка не ставлять. Якщо заголовок складається з двох або більше речень, їх розділяють крапкою. Заголовки пунктів друкують маленькими літерами (крім першої великої) з абзацного відступу в розрядці у підбір до тексту. Вкінці заголовка, надрукованого у підбір до тексту, ставиться крапка.

Відстань між заголовком та текстом має дорівнювати 1 інтервал.

Кожну структурну частину роботи треба починати з нової сторінки.

Нумерацію сторінок, розділів, підрозділів, пунктів, підпунктів, рисунків, таблиць, формул подають арабськими цифрами без знака №.


Першою сторінкою роботи є титульний аркуш, який включають до загальної нумерації сторінок роботи. На титульному аркуші номер сторінки не ставлять, на наступних сторінках номер проставляють у правому нижньому куті сторінки без крапки в кінці.

Номер розділу ставлять після слова «РОЗДІЛ», після номера крапку не ставлять, потім з нового рядка друкують заголовок розділу. Підрозділи нумерують у межах кожного розділу. Номер підрозділу складається з номера розділу і порядкового номера підрозділу, між якими ставлять крапку. В кінці номера підрозділу має стояти крапка, а потім у тому ж рядку йде заголовок підрозділу, наприклад:


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 108; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты