Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Методика виконання роботи, етапи виконання.




  Завдання Вказівки
Оволодіти методикою обстеження хворої з блювотою вагітних Виконувати в такій послідовності: При визначенні тяжкості захворювання визначити клінічні прояви: загальний стан вагітної, сухість шкіри, жовтяничність склер та шкіри, наявність або відсутність апетиту, салівації, нудоти, частоту блювоти та її інтенсивність, криву зниження маси тіла, ступінь зневоднення, пульс, артеріальний тиск, субфебрильну температуру. величину діурезу. Оцінка ступеню тяжкості блювоти вагітних включає в себе і результати лабораторних досліджень: питому вагу сечі, наявність кетонурії, наявність ацето­ну в сечі, рівні білірубіну, креатініну в крові. Для діагностики та контролю ефективності лікування призначити наступні дослідження: · контроль маси тіла; · контроль діурезу; · динаміка АТ; · визначення гематокриту та гемоглобіну; · дослідження сечі (питома вага, ацетон, кетонові тіла, білок); · біохімічне дослідження крові (білірубін і його фракції, печінкові фермент, креатінін); · визначення рівня електролітів в крові (K, Na, Cl); · визначення кислотно-лужного стану крові (КЛС). Диференціальний діагноз блювоти вагітних провести з наступними захворюваннями: харчова токсикоінфекція, гастрит, панкреатит, пієлонефрит, жовчнокам’яна хвороба, вірусний гепатит, апендицит, менінгіт, пухлини мозку тощо.
Провести курацію хворої з блювотою вагітних Під час обстеження визначити ступінь тяжкості захорювання, проаналізувати результати інструментальних та лабораторних досліджень, написати клінічний діагноз, скласти план ведення паціентки, скласти план лікування та реабілітаційних заходів
Оволодіти методикою обстеження хворої з прееклампсією легкого ступеня Провести навчання пацієнтки самостійному моніторингу основних показників розвитку прееклампсії: вимірювання АТ, контроль балансу рідини та набряків, реєстрація рухів плода. Провести лабораторне обстеження: загальний аналіз сечі, добова протеїнурія, креатинін та сечовина плазми крові, гемоглобін, гематокрит, кількість тромбоцитів, коагулограма, АЛТ і АСТ, визначення стану плода (нестресовий тест за можливості).
Провести курацію хворої з прееклампсією легкого ступеня Під час обстеження визначити ступінь тяжкості захорювання, проаналізувати результати інструментальних та лабораторних досліджень, написати клінічний діагноз, скласти план ведення паціентки, скласти план лікування та реабілітаційних заходів

10. Матеріали для самоконтролю оволодіння знаннями, вміннями, навичками, передбаченими даною роботою.

10.1. Тести різних рівнів

1. Першовагітна 23 років доставлена в пологовий будинок каретою “швидкої допомоги” в терміні гестації 37 тижнів після того, як вдома трапився напад судом. Загальний стан важкий. Скарги на головний біль, миготиння “мушок” перед очима. Обличчя одутле, набряки нижніх кінцівок і передньої черевної стінки. АТ на правій руці - 180/110 мм рт. ст., на лівій - 170/100 мм рт. ст. Сульфацилова проба на білок - позитивна. Який діагноз найбільш вірогідний?

A. Гіпертонічна хвороба

B. Прееклампсія легкого ступеня

C. Прееклампсія середнього ступеня

D. Прееклампсія важкого ступеня

E. Еклампсія

 

2. Повторновагітна 40 років доставлена в пологовий будинок в терміні гестації 34-35 тижнів з скаргами на періодичний головний біль. АТ - 160\100 мм рт. ст. на обох руках, білок сечі – 3,0 г/л. Який діагноз найбільш вірогідний?

A. Гіпертонічна хвороба

B. Прееклампсія легкого ступеня

C. Прееклампсія середнього ступеня

D. Прееклампсія важкого ступеня

E. Еклампсія

 

3. Першовагітна 24 років доставлена в пологовий будинок каретою “швидкої допомоги” в терміні гестації 39-40 тижнів з розпочатою пологовою діяльністю. З 25 тижнів вагітності у пацієнтки спостерігалося підвищення АТ до 140\90 мм рт. ст. До вагітності АТ було в нормі. Під час госпіталізації: АТ - 150\90 мм рт. ст., білок в сечі 0,3 г/л. Який діагноз найбільш вірогідний?

A. Гіпертонічна хвороба

B. Прееклампсія легкого ступеня

C. Прееклампсія середнього ступеня

D. Прееклампсія важкого ступеня

E. Еклампсія

 

4. Повторновагітна 38 років звернулася в жіночу консультацію зі скаргами на загальну слабкість, нездужання, постійну нудоту, блювання до 6-7 разів на добу. Термін вагітності 11-12 тижнів. Яка подальша тактика лікаря?

A. Спостереження

B. Консультація терапевта

C. Консультація інфекціоніста

D. Госпіталізація в стаціонар для лікування

E. Термінове переривання вагітності

 

5. Першовагітна 23 років при терміні гестації 5-6 тижнів при взятті на диспансерний облік в ЖК вказала на перенесений 4 роки назад інфекційний гепатит, хронічний холецистопанкреатит. Яке ускладнення вагітності ймовірніше в 1 триместрі вагітності?

A. Мимовільний аборт

B. Блювання вагітних

C. Дерматози вагітних

D. Остеомаляція

E. Тетанія

 

E
C
B
D
B

 

11. Тема наступного заняття«Невиношування вагітност. Переношування вагітностіі»

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 46; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты