Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Холодовий ланцюг




Вакцини, особливо живі, для збереження властивостей вимагають особливих умов зберігання і транспортування (постійно на холоді - «холодний ланцюг» при температурі +5 - +8о З ).

Календар щеплень декларує терміни щеплень для кожної вакцини, правила застосування і протипоказання Багато вакцин, згідно календарю щеплень, через певні проміжки часу вводять повторно - роблять ревакцинацію. Із-за вторинної імунної відповіді, у зв'язку з наявністю анамнестичної реакції відповідь посилюється, титр антитіл збільшується.

Рекомендації ВООЗ. Всесвітня організація охорони здоров'я рекомендує включення оральної ротавірусної вакцини в усі національні програми імунізації для запобігання півмільйона випадків смерті від діареї і 2 млн. госпіталізацій з цієї причини за рік.

Ротавірусна вакцина використовується у дітей, що проживають в країнах Європи і Америки вже впродовж 3 років, проте досліджень вакцини не проводилося, і вона досі не схвалена в країнах з низьким рівнем доходу, де захворювання, що протікають з синдромом дегідратації, дуже часто призводять до летального результату.

Нові глобальні рекомендації ООН підкреслюють важливість використання вакцин РотаТек (RotaTeq, компанія Merck) і Ротарикс (Rotarix, компанія GlaxoSmithKline) в країнах Африки і Азії. Ця рекомендація ВООЗ як би «розчищає» шлях для вакцин, які захищатимуть дітей в країнах, що розвиваються, від одного з найбільш частих смертельних інфекційних захворювань.

Ротавіруси є лідируючою етіологічною причиною розвитку важких гастроентеритів у дітей молодшого віку. Від ротавірусної інфекції щодня помирає 1600 дітей у віці до 5 років, в основному, в країнах Африки і Азії.

Перша жива ослаблена ротавірусна вакцина RotaShield, розроблена компанією Wyeth, була відкликана з ринку США і знята з виробництва в 1999 р. у зв'язку з епідеміологічним підйомом інвагінацій кишковика після початку масової імунізації проти ротавірусної інфекції. У представлених на сьогодні на фармацевтичному ринку ротавірусних вакцин Ротарикс і РотаТек такого роду небажаних ефектів не відмічено [http://www.antibiotic.ru/index. php?article=1838].

 

Витяг з наказу Міністерства охорони здоров’я України «Про порядок проведення профілактичних щеплень в Україні та контроль якості і обліку медичних імунобіологічних препаратів від 16.09.2011 №595». [Електронний ресурс]. - http://www.moz.gov.ua/ua/portal/dn_20110916_595.html

ПОРЯДОК ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ НАЛЕЖНИХ УМОВ ЗБЕРІГАННЯ, ТРАНСПОРТУВАННЯ, ПРИЙМАННЯ ТА ОБЛІКУ ВАКЦИН, АНАТОКСИНІВ ТА АЛЕРГЕНУ ТУБЕРКУЛЬОЗНОГО В УКРАЇНІ


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 124; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты