Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Високовольтный перетворювач напруги (ВПН)




Для живлення електронно-оптичного перетворювача типуУ-72М необхідно висока напруга постійного струму 40 кв.

Підсвічування шкал сітки й індексів.

Підсвічування шкал сітки й індексів здійснюється лампочкою. При замиканні перемикача В1 на лампочку Л через потенциометр R6 подається напруга джерела живлення.

Потенциометр R6 служить для регулювання освітленості індексів і шкал сітки.

Захист прицілу від засвітки стороннім джерелом світла.

Поява в полі зору прицілу яскравих джерел світла (прожектори, ракети, фари автомашини, полум'я пострілів і ін.) супроводжується значними струмовими навантаженнями в електронно-оптичному перетворювачі, що може призвести до часткової або повної втрати чутливості фотокатодів і вигорянню екранів і фотокатодів.

Крім того, унаслідок тимчасового осліплення спостерігача і інерційности екрана, зменшується дальність бачення в приціл на якийсь час навіть після припинення дії світлового сигналу.

Отже, під час дії небезпечного світлового сигналу ЕОП прицілу необхідно охоронити від засвітки.

Захист від засвітки виробу У-72М здійснюється електро-механическим засобом при вмиканні перемикача. Захист здійснюється перекриттям вхідного світлового отвору прицілу світлонепроникною заслінкою, пов'язаної механічним шляхом із сердечником електромагніта.

Будова прицілу

Приціл складається з таких основних частин:

1. Акумуляторів у зборі;

2. Діафрагми з фільтром.

3. Кришки з тумблерами ;

4. Механізму введення кутів прицілювання ;

5. Механізму захисту прицілу від засвітки полум'ям власного постріла;

6. Механізму захисту прицілу від засвітки стороннім джерелом світла;

7. Механізму шкал;

8. Об'єктива

9. Окуляра з налобником ;

10. Перемикача світофільтрів ;

11. Цоколь-блоку в кожусі ;

Цоколь-Блок у кожусі

До електронно-оптичного перетворювача на спеціальному компаунде кріпляться з однієї сторони кільце,з іншого боку - два вкладиша у виді полукілець.

ЕОП із кільцями укладається в циліндричні расточки цоколю-блока. Вкладиш кріпиться до цоколю-блока двома гвинтами, через чопи і шайби. Кріплення провадиться таким чином, що вкладиш, а разом із ним і ЕОП мають можливість руху в напрямку, перпендикулярному осі ЕОП.

На цоколь-блок надівается кожух. Цоколь-блок установлюється по конусі і кожух і кріпиться до нього чотирма гвинтами. Для кращого кріплення в корпусі прицілу на кожусі кріпляться дві каблучки, між ними встановлений пермалоєвий екран. Екран охороняє ЕОП від впливу зовнішніх магнітних поляж.

У такий спосіб цоколь-блок у кожусі має:

1. Кільце і вкладиші у виді полукілець

2. Накладки з пружинами

3. Стакан із схемою множення високовольтного блока контакт

закрытій пробкою з ізоляційного матеріалу

4. Захисне скло з резиновім кільцем.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 78; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты