Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Електроно-Оптична схема




1. Електронно-оптична схема прицілу складається з: об'єктива, електронно-оптичного перетворювача типу у-72М( Рис. 9.2),

2. окуляра,

3. проекційної системи шкал і світофільтрів.

 

       
 
 
   


Об'єктив типу «Петцваль» складається з п'ятьох лінз - має фокусну відстань 196 мм і відносний отвір 1:1,63. Лінзи об'єктива кріпляться гайкою з кільцем.

Окуляр складається із шести лінз укріплених в оправі, має фокусну відстань 40мм і збільшення 6,8х.

1. Проекційна система шкал призначена для забезпечення прицільної стрільби з пушки на різноманітні дальності. Вона складається з: склеєної лінзи (об'єктива), індексу.

2. сітки, із нанесеними на ній шкалами кутів прицілювання, шкалою бічних поправок і прицільного трикутника.

3. призма і виверительна пластинка.

 

 

 

Освітлення шкал здійснюється електричною лампою через молочне скло, що служить для рівномірного освітлення шкал сітки й індексу.

Шкали кутів прицілювання і бічних поправок і індекс розташовані у фокальній площині склеєної лінзи .

Через призму й об'єктив приладу шкали з індексом проектується на фотокатод ЕОП. Таким чином, на спотерігаємому зображені цілі накладається зображення шкал кутів прицілювання бічних поправок і індексу.

У лівій частині поля зору прицілу розташована шкала кутів прицілювання БР, у правій частині - шкала кутів прицілювання БК. Цифри розподілів шкал відповідають дистанції до цілі в гектометрах.

На шкалі БР кути прицілювання дані через 400 м, а на шкалі БК — через 200 м.

Шкала бічних поправок складається з одного короткого й одного довгого штрихів, розташованих по обох сторон від прицільного трикутника. Кутова відстань від вершини трикутника до короткого вертикального штриха 0-04, до довгого 0-08.

По цих штрихах здійснюється введення бічних поправок при стрільбі.

Індексом для установки відповідних розподілів по шкалі кутів прицілювання служать два горизонтальних штрихи.

Якщо індекс не сполучений із розподілом сітки, то між ними є темний проміжок.

При суміщенні будь-якого розподілу шкали з індексом темний проміжок між ними зникає, тобто індекс і розподіл шкали перетворюються в суцільну світлу лінію, що свідчить про точне їхнє суміщення.

Переміщенням індексу і сітки у вертикальному напрямку здійснюється виверка прицілу (узгодження нульової лінії прицілювання з віссю каналу ствола пушки по висоті).

Поворотом віверительной пластинки навколо вертикальної осі здійснюється виверка прицілу по напрямку.

Установка кутів прицілювання здійсьнюється переміщенням сітки у вертикальній площині щодо нерухомого індексу і наступного суміщення прицільного трикутника або відповідного штриха шкали бічних поправок (при стрільбі з урахуванням випередження) із метою за допомогою поворотного і піднімального механізмів пушки.

Для одержання максимального контрасту зображення цілі, коли роздивляються цілі при різноманітній нічній освітленості і прозорості повітря між об'єктивом і ЕОП, розташовані два світофільтри і компенсаційна пластинка для роботи з прицілом без світофільтрів.

При роботі з прицілом встановлюється один із світофільтрів або компенсаційної пластинки в залежності від умов спостереження.

Світофільтр із скла ЖС-18 служить для збільшення контрасту зображення цілі при слабкому тумані і димку;

Світофільтр із скла кС-17 - для збільшення контрасту зображення цілі при підвищенії нічній освітленості; пластинка зі скла к-108 служить для роботи з прицілом у дуже темні ночі, тобто без світофільтра.

Для збереження об'єктива приладу від механічних ушкоджень і для поліпшення електричної ізоляції перед ним установлено захисне скло.

Для забезпечення можливості проведення виверки прицілу в денний час служать 2 світофільтра.

Електрична схема прицілу

Електрична схема прицілу складається з :

1. низковольтного перетворювача

2. напруги високовольтного перетворювача напруги,

3. дільника напруги,

4. схеми захисту ЕОП від засвітки зовнішнім джерелом світла

5. схеми підсвічування індексів і шкал сітки.

Низковольтний перетворювач напругипризначений для перетворення постійного струму низької напруги 5в (від акумуляторної батареї 2Х2КНБ-2) і перемінна висока напруга (» 7 . кв).


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 128; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты