Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ПНВ-57.




 

Нічний спостережний прилад ННП-21 (індекс 1ПН32) призначений для спостереження за полем бою, для розвідки цілі і корегування вогню при освітленості на місцевості від 10-4 лк , до 0,2 лк (в повнолуння).

Виріб забезпечує дальність бачення танків і бронемашин 1000 м при середній освітленості на місцевості 0003 - 0005 лк, високою прозорістю повітря.

Зі збільшенням освітленості на місцевості дальність бачення збільшується.

За допомогою вироба можна також вимірювати горизонтальні і вертикальні кути, визначати азимут і кут місця цілі та вимірювати дальність до цілі, якщо відомі її розміри (за напрямом або по висоті).

Принцип дії

Виріб ННП-21 являє собою бінокулярный перископічнй оптико-електронний прилад, в основу роботи якого покладений принцип посилення яскравості зображення електронно-оптичним перетворювачем (ЕОП).

Об'єктив виріб, до складу якого входять лінзи і дзеркало яке проектує на фотокатод ЕОП дійсне перевернуте зображення спостерігаємої цілі малої яскравості.

В електронно-оптичному перетворювачі відбувається пропроцес електронного переносу зображення з фотокатода на екран.

За рахунок великої енергії електронів, що беруть участь у пропроцесі переносу, яскравість зображення на екрані ЕОП получаєтся значно вище, ніж яскравість його на фотокатоді. зпроектоване таким чином на екран ЕОП зображення мети підвищеної яскравості розглядається спостерігачем через бінокулярний мікроскоп.

До складу мікроскопа входять лінзи, дзеркала і призми .

Так як зображення на екрані ЕОП по відношенню до зображення його на фотокатоді є прямим, мікроскоп здійснює повний поворот зображення.

Для нормальної работи ЭОП необхідно високу постоянну напругу 30 кВ, яка подаються на його контакти. Живлення електронно-оптичного перетворювача високою напругою здійснюється електричною схемою, що перетворює низьку напругу 2,5 у постійне напруження аккумуляторного батареї або напруга бортсеті 14. В та 26 В в високу постійну напруга 30 кВ.

Живлення вироба від бортмережі здійснюється через стабілізатор напруги, який перетворює постійне напруження 14 В та 26 В в стабілізоване постійне напруження 2,5 В. Крім того, електрична схема вироба здійснює підсвічування сітки, встановленої в правому окуляри мікроскопа, і живлення переносної лампи, призначеної для підсвічування візиру і шкал рівня і лімба.

Орієнтування вироба на північ здійснюється за допомогою буссолі Вимірювання горизонтальних кутів здійснюється лімбом, а вертикальних-механізмом рівня. Для зручності лімб кріплять на тринозі . При необхідності вести спостереження з борту бронетранспортера використовується кронштейн .


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 85; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты