Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Екранний інтерфейс




Як і більшість інших програм оболонки Windows він містить набір стандартних елементів:

• рядок заголовка;

• рядок меню;

• панель інструментів «Звичайні кнопки»;

• панель інструментів «Адресний рядок»;

• робоче вікно програми, в якому виводяться відкриваються в ній документи;

• рядок стану.

Панелі інструментів "Звичайні кнопки» та «Адресний рядок», виводяться на екран за умовчанням. Крім цих двох панелей можна вивести на екран ще дві: «Посилання» і «Радіо». На панелі "Посилання" розташовані кнопки, що відповідають найбільш цікавим (з точки зору розробників цього програмного пакета) сайтам в мережі Інтернет. Остання панель інструментів дозволяє користувачеві вибрати радіостанцію в мережі Інтернет, і забезпечити управління якісним відтворенням цієї радіостанцією мови і музики.

Остання підкоманда цієї групи - «Налаштування» - відкриває діалогове вікно «Налаштування панелі інструментів», за допомогою якого можна змінювати склад і розміщення кнопок в панелі. Зі списку «Наявні кнопки» можна додати будь-який обраний елемент в панель інструментів. Навпаки, зі списку «Панель інструментів» у правій частині діалогового вікна можна видалити будь-який інструмент. Кнопка «Скидання» (друга справа зверху) дозволяє повернутися до виду панелі інструментів, установленим за замовчуванням, а кнопки «Вгору» і «Вниз» діалогового вікна дозволяють переміщати обрану кнопку на панелі інструментів у відповідному напрямку. Ці кнопки активізуються при виборі будь-якого елемента в списку «Панель інструментів».

Повернімося до призначення кнопок в панелі «Звичайні кнопки». Воно добре узгоджується з їх піктограмами і написами. Так, кнопки «Вперед» і «Назад» забезпечують перехід до попередньої або наступної зі списку переглянутих сторінок. Кнопка «Вперед» активізується тільки в тому випадку, якщо раніше була використана кнопка «Назад». Кнопка «Зупинити» визначає відмову від завантаження запитаної раніше сторінки (наприклад, за заголовком ви визначили, що це не той документ, який вам потрібний). А кнопка «Оновити» визначає повтор запиту на завантаження сторінки.

При натискуванні кнопки «Додому» здійснюється перехід до сторінки, яка раніше визначена як початкова. Кнопка «Пошук» відкриває в робочій області програми панель зі сторінкою, раніше призначеною сторінкою пошуку. Натискування кнопки «Вибране» відкриває однойменну папку, в якій містяться раніше збережені посилання на Web-сторінки. Кнопка «Журнал» відкриває панель із записами імен останніх переглянутих документів. А кнопка «Зв'язаний» забезпечує пошук нових документів, подібних за змістом проглядається в даний момент.

У частині панелі «Звичайні кнопки» міститься кнопка «Пошта», яка забезпечує перехід до роботи з електронною поштою і групами новин, «Розмір», що змінює прийнятий за умовчанням розмір шрифтових елементів документа, «Кодування», що дозволяє змінити прийняту за замовчуванням кодову таблицю у видимій документі при неправильному відображенні всього документа мул і його частини. Кнопка «Правка» передає розглянуту сторінку в програму редагування (наприклад, MS Word, де можна вносити зміни і зберегти документ у потрібному форматі). Для виклику останніх двох кнопок слід натиснути на подвійну стрілку в кінці панелі. Передостання кнопка забезпечить роздруківку проглядається документа, а остання кнопка дозволяє максимально збільшити робочий простір Explorer'a, залишивши на екрані крім робочого вікна єдину панель «Звичайні кнопки.

Характерною ознакою браузера, який відрізняє цю програму від інших Windows-додатків, є наявність спеціального інструменту – спискового вікна адреси, яка розкривається при натискуванні покажчиком миші і містить мережеві та локальні адреси, з якими працював користувач. Це дозволяє швидко вибрати один з використаних раніше адрес і завантажити відповідну Web-сторінку.

Відзначимо, що крім розглянутого режиму перегляду HTML-видань і Web-сторінок Explorer може працювати і в інших режимах. Для вибору режиму роботи досить викликати контекстне меню програми, клацнувши правою кнопкою покажчика миші по піктограмі Explorer'a. У контекстному меню основний інтерес являють три перші команди: «Відкрити», «Провідник» і «Відкрити домашню сторінку». Решта команд стандартні для більшості контекстних меню. Перша команда здійснює завантаження пакета, а друга - завантаження в режимі «Провідника». Третя команда завантажує браузер з сторінкою, встановленої як вихідна або домашня.

При завантаженні в режимі «Провідник» робоче вікно програми розбивається на дві частини: в правій відображається HTML-документ або Web-сторінка, а в лівій – панель «Папки», де показана ієрархічна структура «Робочого столу» на комп'ютері користувача.

У цьому режимі можна переглянути вміст будь-якої папки на локальному комп'ютері, виводячи документи в режимі перегляду Web-сторінок. Таким же чином можна переглянути документи в локальній мережі, елементом якої є комп'ютер користувача, тобто в правій частині вихідної сторінки сервера www.rambler.ru може бути показано вміст будь-якої папки, локальної або мережної, або ж завантажений будь HTML-документ, що міститься в одній з цих папок.

Найнижчий рядок інтерфейсу MS Internet Explorer'a - рядок стану або статус-рядок, у якому відображається інформація про завантаження документа або Web-сторінки (індикатор завантаження), адреса гіперпосилання, на покажчик якої виведений маніпулятор миша, покажчик рівня безпеки вузла Web, з якого відбувається завантаження.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 70; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты