Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Ведення журналу браузера та команди інших секцій меню




Журналом оглядача в пакеті MS Internet Explorer називається реєстратор посилань на переглянуті в попередніх сеансах сторінки і сайти. Кнопка «Журнал», призначена для виклику журналу оглядача, є на панелі «Звичайні кнопки». При натискуванні цієї кнопки зліва в робочому вікні браузера з'являється додаткова панель «Журнал» з кнопками «Вид» і «Пошук». Нижче в журналі показані посилання, відсортовані в хронологічному порядку і представлені у вигляді ієрархічної структури. Відкрито список посиланням, під заголовком «2 тижні тому».

Для впорядкування посилань за іншою ознакою слід клацнути покажчиком миші по кнопці «Вид» (стрілка, спрямована вниз, свідчить про наявність випадного меню). Посилання можуть бути впорядковані не тільки за датою, а й вузлом (тобто іменем Web-сайту), відвідуваністю (частотою відвідувань сторінок, вузлів і файлів) і порядком відвідування.

Зазначимо, що вибір будь-якого посилання з їх переліку в журналі, приведе до відображення відповідного документа у вікні перегляду браузера. Використання посилань, що зберігаються в журналі, істотно спрощує процес перегляду раніше завантажених з мережі сторінок, але тепер уже в автономному режимі.

При великій кількості посилань можна організувати пошук потрібного. Для цього треба натиснути кнопку «Пошук» у верхній частині панелі «Журнал» і в діалоговому вікні, що відкриється, ввести символи, які слід знайти.

Панель «Журнал» може бути викликана за допомогою команди, яка ініціюється з секції меню «Вид» командою «Панелі браузера». З інших команд можна відзначити «Пошук» і «Вибране», що дублюють дію відповідних кнопок панелі інструментів «Звичайні кнопки». Дія команди «Папки», схожа на режим «Провідник». Нарешті, команда «Корисна порада» формує в нижній частині робочого вікна Explorer'a однойменну панель, в якій під рубрикою «Чи знаєте Ви, що», демонструються різні корисні поради, в основному, досить тривіальні.

Секція меню «Вибране» дозволяє користувачеві повертатися і працювати із заздалегідь відібраною інформацією. Зокрема, в обране можна додати нову інформацію і обране можна впорядкувати. Саме обране вже певним чином класифікується за допомогою папок і вкладених в них інших папок. Зокрема, в папках «Imported Bookmark» / «Search» містяться посилання на основні зарубіжні пошукові сервери: Altavista, Excite, Infoseek, Lycos та інші.

У секції меню «Сервис» за допомогою команди «Пошта і новини» можна прочитати повідомлення, що надійшли на Вашу адресу по електронній пошті. Крім того, створити і відправити повідомлення за потрібною електронною адресою, а також відправити електронний лист.

У цій же секції меню розташована важлива команда «Властивості оглядача», що дозволяє налаштувати даний програмний пакет або ж змінити початкові установки значень параметрів. Діалогове вікно складається з шести вкладок, найбільший інтерес з яких представляє вкладка «Загальні». На вкладці є три різні зони і кілька виконавчих кнопок. Зупинимося більш детально на розміщених у вкладці «Загальні» елементах.

У її верхній частині розміщується зона «Домашня сторінка», за допомогою якої можна встановити адресу сторінки, яка буде виводитися при початковому завантаженні пакета. У наступній зоні «Тимчасові файли Інтернету» встановлюється місце розташування (адреса) папки на локальному диску, де будуть тимчасово зберігатися файли з мережі Web-сторінки, що дозволить переглядати їх в автономному режимі. Якщо немає необхідності зберігати будь-яку сторінку далі, то за допомогою кнопки «Видалити» можна знищити відповідний HTML-файл і всі додатки до нього, які зберігаються в окремій папці.

У нижній частині вікна розміщується третя зона, яка називається «Журнал». У ній можна встановити тривалість зберігання посилань в журналі або видалити з журналу деякі або всі посилання за допомогою кнопки «Очистити». Ще нижче поміщаються чотири кнопки - «Кольори», «Шрифти», «Мови» і «Оформлення», що керують зовнішнім виглядом виведеної сторінки. Так, кнопка «Кольори» дозволяє встановити колір основного тексту, вихідні кольори посилань і колір переглянутої посилання.

Кнопка «Шрифти» представляє особливий інтерес. Можна задати шрифтову гарнітуру для тієї Web-сторінки, в якій початково вона не була визначена. Кнопка «Мови» ініціює діалогове вікно «Вибір мови». За його допомогою можна вибрати одну або кілька мов, на одному (або кількох) з яких буде відображатися вміст Web-сторінки. За допомогою кнопки «Додати» можна включити в список одну або кілька додаткових мов, вибравши їх з іншого діалогового вікна-«Додавання мови», яке ініціюється кнопкою «Додати». Інша кнопка - «Змінити», дозволяє задати іншу мову для відображення команд меню та вмісту діалогових вікон. За умовчанням як такої мови в пакеті обраний російською.

Якщо натиснути на кнопку «Оформлення» у нижній частині діалогового вікна «Властивості оглядача» - вкладка «Загальні», то отримаємо однойменне діалогове вікно. Вміст вікна ділиться на дві частини. У верхній частині, названій «Стиль Web-сторінки», зробивши відповідні установки, можна не враховувати:

• кольору, встановлені на сторінці;

• гарнітури;

• розміри (кеглі) шрифтових елементів, представлених на Web-сторінці.

За допомогою фрагмента в нижній частині діалогового вікна можна задати власний стиль оформлення сторінки. Для цього за допомогою кнопки «Огляд» треба вибрати потрібні стилі оформлення різних елементів сторінки, наприклад заголовків різного рівня, абзаців тексту, і вказати їх у списку стилів користувача.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты