Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розробка електронного курсу в Moodle




3.2.1. Створення та налаштування параметрів навчального курсу

Для створення нового курсу виберіть у "Категорії курсів" посилання "Усі курси" та натисніть у правому верхньому куті кнопку "Редагувати" (рис.3.13). У цьому вікні, увівши у запропоновану форму назву, Ви можете створити нову категорію, а натиснувши кнопку "Додати новий курс" - перейти у вікно налаштувань параметрів нового курсу (рис. 3.14).

Рис.3.13. Створення категорій та нового курсу

Рис.3.14. Редагування параметрів курсу

 

3.2.1.1. Налаштування параметрів курсу

Розглянемо поля, які необхідно заповнити. Найперше виберіть категорію, до якої належатиме Ваш курс. Це полегшить його пошук та відображення. Далі необхідно ввести повну та скорочену назви курсу.

Короткий опис курсу представляє собою резюме, яке презентує Ваш курс. Якщо у Вас є редактор HTML, Ви можете скористуватися повним форматуванням тексту, який буде відображатися.

Формат курсу дозволяє задати вигляд курсу, як він буде представлений на екрані та яка буде його структура. Існує три різних формати:

· Формат-календар - організує розклад по тижнях (тиждень за тижнем) з точним терміном початку та закінчення курсу.

· Формат-структура - організовує все по темах (або блоках), незалежно від їх тривалості. Зовні нагадує формат-календар за винятком того, що не має тимчасових обмежень і не прив'язаний до календаря.

· Формат-форум - організує курс на основі одного великого форуму. Може використовуватися не тільки як курс, але і як одна велика дошка повідомлень, що досить зручно для оголошень і дискусій.

Зверніть увагу, що формат-календар і формат-структура дуже схожі, але вони абсолютно по-різному організовані. Формат-календар пристосований до занять, які структуровані у звичайному форматі, а формат-структура до занять, у яких є уроки, що мають хронологічну динаміку.

Дата початку заняття вказує, коли курс стане доступним для навчання. Якщо Ви використовуєте "формат-календар", то блок першого тижня буде видно у день, встановлений тут. На інші формати курсів поле не вплине, за винятком системних файлів реєстрації, які використовують цю дату як найбільш ранню для відображення.

Термін зарахування встановлює, як довго студент може бути у списку курсу з моменту його реєстрації. Після закінчення часу, вказаного тут, студент буде видалений зі списку курсу.

Кількість тижнів/тем показує кількість тижнів або тем на сторінці Вашого курсу (за замовчуванням - 10 тижнів або тем).

Груповий режим - це установка груп курсу. Наявні три варіанти налаштування цього режиму:

· Без груп - заняття проводяться для однієї великої групи, де усі можуть бачити один одного.

· Окремі групи - кожна група відокремлена від іншої, групи не можуть бачити одна одну (не можуть бачити записів, завдань і т. д. інших груп).

· Доступні групи - студенти поділені на групи, але групи можуть бачити одна одну. Примус - налаштування, яке пов’язане з груповим режимом:

· Ні - група може бути розділена за кожним доданим модулем (окремий розподіл). У цьому випадку установка груп у курсі проводиться за замовчуванням, але це можна змінити.

· Так - установку для групи не можна змінити на рівні завдання, вона буде завжди такою ж, як і для курсу.

Кодове слово - це пароль доступу до курсу. Якщо Ви заповните це поле, студентам доведеться вводити пароль, коли вони вперше реєструються в класі. Це робиться для того, щоб не дозволити увійти до курсу стороннім особам. Паролем може бути що завгодно - слово, цифри або їх комбінація. Його можна змінювати. Студентам потрібно вводити пароль один раз при запису на курс, потім це робити не треба. Якщо хтось чужий проник у курс, є можливість їх видалення (відрахування) з курсу з наступною заміною кодового слова. Коли вони будуть видалені, їм доведеться дізнатися новий пароль, щоб знову потрапити в курс.

Доступ для гостя контролює, чи можуть сторонні особи потрапити у курс. За замовчуванням він встановлений на “Не дозволяти гостям увійти”, але це можна змінити і дозволити увійти гостям, у яких є ключ до реєстрації на занятті (пароль), чи усім гостям, навіть без ключа до реєстрації. Зверніть увагу, що гості не можуть нічого змінити в курсі - вони можуть тільки читати або переглядати зроблене.

Сховані секції дозволяють показувати чи приховувати секції у курсі. Ви можете приховати секцію у курсі, наприклад, вносячи певні зміни, або якщо Ви не хочете, щоб студенти просувалися далі до наступних тем. Якщо Ви приховуєте секцію (тему або дату), зазвичай з’являється маленький штрих, щоб дати студентам знати, що там є прихована секція. Студенти не зможуть нічого побачити у цій секції, але знатимуть, що вона там є. Якщо Ви встановите “Сховані секції невидимі”, то ці секції не будуть позначені ніяк.

Показ новин встановлює, скільки новин показати Вашим студентам. Кожного разу, коли Ви реєструєте щось нове у форумі новин, заголовок з’являтиметься в блоці “Останні новини”. Якщо Ви введете “0”, то блок “Останні новини” не буде показаний.

Показати оцінки - цей пункт визначає, чи зможуть студенти бачити оцінки, які Ви виставляєте їм за будь-яке завдання, яке можна оцінити за даною шкалою. За замовчуваням він встановлений на “Так”, тобто студент може бачити оцінку, яку Ви йому поставили. Якщо встановити “Ні”, студенти не зможуть бачити проставлені їм оцінки.

Показати звіти про дії - за замовчуванням встановлено “Ні”. Якщо перемкнути на “Так”, студенти зможуть побачити статистику їх діяльності (час реєстрації, що вони зробили за цей час і т. д.). Викладач завжди може бачити реєстрацію діяльності студента, незалежно від налаштувань цієї форми.

Максимальний розмір завантаження встановлює розмір файлів, доступний для завантаження студентами, наприклад, у ході виконання завдань.

Мова за примусом встановлює мову спілкування даного курсу. Якщо поставити без примусу, то користувач сам визначає мовний інтерфейс екрана.

Коли налаштування завершені, натисніть на “Зберегти зміни”.

3.2.1.2. Призначення викладачів курсу

Система запропонує призначити викладача курсу з усіх доступних користувачів (як правило, це є Ви). За бажанням, можна додати ще одного викладача (рис. 3.15).

Рис.3.15. Призначення викладача курсу

 

Щоб призначити нового викладача, натисніть кнопку “Додати викладача” поряд з ім’ям того, кого Ви хочете додати (знайти викладача допоможе пошукова система, якщо велика кількість користувачів).

Як тільки Ви додали викладача, Ви можете встановити “Порядок” викладачів (для складання списку: номер 1 - верхній, нижні номери в порядку зростання за списком). Якщо хочете, можете вибрати “Приховати” з меню “Порядок”. Таким чином, Ви приховаєте викладача від студентів (доки викладач не відправить яке-небудь повідомлення в курсі). Це зручно, якщо необхідно, щоб інший викладач допомагав Вам у навчальному процесі.

Налаштувавши меню “Редактор” (рис.3.15) на “Ні” для певного викладача, ми надаємо йому доступ до прав викладача (він може спостерігати за процесом навчання), але позбавляємо прав вносити зміни в курс.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 82; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты