Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Готовність системи вогню визначається зайняттям БМП (БТР) та іншими вогневими засобами вогневих позицій, підготовкою даних для стрільби, а також наявністю боєприпасів.




 

1.5. Бойові можливості механізованого відділення в

обороні.

Бойові можливості механізованого відділення (танка) в обороні склада­ються з вогневих і маневрових можливостей.

Вогнева можливість - це математичне очікування числа знищених цілей (об'єктів) противника або ступінь його ураження, яка складається із можливо­стей стрілецької зброї по знищенню живої сили, а вогнем гранатомета і БМП по знищенню броньованих цілей.

Маневрова можливість або маневреність - показник відділення, який характеризує ступінь рухомості, здатність здійснювати пересування за відпо­відний час, а також розгортання і маневр в ході бою. За показник маневрено­сті приймається термін часу, необхідний для здійснення тих чи інших дій.

Бойові можливості не являються постійними величинами. Вони залежать від укомплектованості особовим складом, озброєння і бойової техніки, рівня підготовки особового складу відділення, а також від стану його морального духу і неухильної волі до перемоги, вміння командира управляти відділен­ням. Крім того, на бойові можливості значний вплив має характер дій против­ника, умови місцевості, стан погоди, час року і доби.

Розглянемо вогневі можливості механізованого відділення. Спочатку ви­значимо ширину фронту вогневого забезпечення відділення який може бути розрахований по формулі:

Шф=Ф+1/2(П1 + П2)

де Шф - ширина фронту вогневого забезпечення відділення;

- Ф - фронт позиції відділення;

- П1, П2- величини проміжків з сусідами.

Раніше було сказано, що фронт позиції відділення = 100 м.

Таким чином, Шф= 100 + 1/2(50 +50) = 150 м.

Знаючи бойову швидкострільність зброї відділення, визначимо кількість куль, які випускає особовий склад відділення за хвилину.

Для ведення вогню механізоване відділення має: 4 автомати АК-74, 1 ку­лемет РПК-74 і 1 ПКТ. Швидкострільність цієї зброї, як ми вже знаємо, скла­дає: кулемет ПКТ-250, кулемет РПК-74-150, автомат АК-74-100 пострілів за хвилину. Таким чином, механізоване відділення може здійснити (250 +150 +100 х4 = 800) 800 пострілів за хвилину.

Знаючи ширину фронту вогневого забезпечення, маємо можливість вира­хувати густоту (щільність) вогню відділення, для чого необхідно загальну кіль­кість куль розділити на фронт вогневого забезпечення (800 : 150 = 5 ), в ре­зультаті чого отримуємо 5 куль за хвилину на 1 м фронту.

На позицію механізованого відділення може наступати до 1,5 відділення противника. Під час ведення вогню лежачи (стоячи з упору) із автомата, руч­ного кулемету на відстань до 400 м для ураження однієї цілі необхідно 4 кулі, а при веденні вогню на ходу для вирішення цього завдання необхідно 25 куль.

Звідси виходить, що ефективність вогню відділення в обороні в 5-6 разів вище, ніж у наступаючого.

Досвід показав, що для відбиття атаки піхоти противника, той, що оборо­няється повинен створити щільність вогню перед фронтом оборони і на фла­нгах не менш ніж 3-5 куль за хвилину на 1 м фронту. Така цільність забезпе­чує 50 % знищення атакуючої піхоти противника. При таких втратах против­ник відмовляється від повторної атаки. Значить, механізоване відділення в обороні здатне відбити атаку до 2-х мотопіхотних відділень противника і обо­роняти позицію до 100 м по фронту.

 

1.6. Боротьба з атакуючими танками противника.

Механізоване відділення ручним протитанковим гранатометом РПГ-7В і озброєнням БМП здатне успішно вести боротьбу з атакуючими танками про­тивника. На фронті вогневого забезпечення відділення може наступати до

2-х броньованих об'єктів противника.

Розрахунок можливостей по боротьбі з танками основується на викорис­танні коефіцієнта бойової ефективності. Для БМП -1 він рівний 2,0 а для РПГ-7В - 0,3.

Таким чином, відділення здатне знищити (1 БМП х 2,0 + 1 РПГ -7В х 0,3 = 2,3) до 2-х броньованих об’єктів противника.

Для зриву атаки достатньо знищити 50% атакуючих танків противника. Механізоване відділення, використовуючи вигідні умови місцевості та її інженерне обладнання, при взаємодії з сусідами, а також з підрозділами ін­ших родів військ може відбити атаку до 2-х мотопіхотних відділень, підсиле­них 1-2-а танками, а також завдати їм ураження і стійко обороняти позицію по фронту до 100 м.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 94; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты