Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Жур професії та амплуа на ТБ




Професії: Редактор (продюсер) - орг творч процесу. продюсер на відміну від ред відповідає і за фінанс сторону підготовки програм. В іншому їх функції близькі. Зустрічаються в титрах «креативний продюсер» означає творчий, «виконавчий продюсер» - організатор зйомок, монтажу. Ред-ня на ТБ почин зі складання планів рубрики (а іноді і її концепції), з підбору авторів, закінч коригуванням сценарію прямої передачі або знятого і змонтованого відеоматеріалу відповідно до творч завдань рубрики.Працівник ТБ має справу зі словом і з екраном, а тому піклується про драматургію телевіз видовища, яким є будь-яка передача.

Репортерська робота - проникнення ТБ в реал життя. Суть проф майстерності репортера: 1) опинитися разом зі знімальною технікою там і тоді, де і коли відбувається щось цікаве 2) разом з оператором вибрати, зафікс, вибудувати ряд кадрів, який би дав яскраве уявлення про події 3) супроводж кадри лаконіч розпов

Коментатор. Коментар - це т. з. на факти, але не самі факти. В ролі коментатора виступає досвідч ЖТ, який володіє істор питання, що спеціал на цій темі, що має морал право виступати з прогнозами та оцінками. Він прагне згадати про існув інш т. з, з'явл в новинній програмі (або після неї), коли необхідно роз'яснити будь-яку складну політ проблему, поставити тільки що повідомл в новинах факт в певний іст-політ контекст.

Оглядач - це фахівець у галузі, веде персон передачу (власні судження, відеофрагм, з гостями студії). 1) вміє створ сценарії склад передачі «журнального» типу і вести спілкування в студії 2) вище політ пристрастей 3) енциклопедист, не пропагандист і агітатор.

Інтерв'юер проводить опит на вулицях, в магаз або поквартирно за певними параметрами: відбирає кожного 5го покупця або кожну 5 квартиру в будинку.

Шоумен - ведучий «ток-шоу». Видовищна розмова. Модератор - стежить за справедл розподілом часу висловлювань: не «втратити тему», не давати учасникам йти від предмета спору, який може бути окреслений і в попередній бесіді, до ефіру.Ппринцип: ведучий дискусії не є її учасником, не стає на бік когось із співрозм.

АМПЛУА (фр. emploi - застосування), відносно стійкі типи театр ролей, що відповідають віку, зовнішн і стилю гри актора: трагік, комік, герой-коханець, субретки, інженю, травесті, простак, резонер та ін. У 20 в. це поняття виходить з ужитку. 1. Спец-ція актора на виконанні ролей, найбільш відповідних його зовн сцен даними, хар-ру обдарування. 2. перен. Положення, роль в суспільстві, коло занять, інтересів.

Вибір амплуа. В залеж від обставин ЖТ може надіти маску «холодні вуха», «молодий циган» і т.д. Всі рольові амплуа, на думку прихильників цієї теорії, продиктовані різноман ситуаціями спілкування, хар-ом і психол станом співбесідника і ЖТа, які залежать від багатьох факторів. Більшість ЖТів поєднують в роботі обидва принципи - і «натуральний», і «рольової». Вони, як правило, ведуть себе природно, але надягають різні маски, коли того вимагають обставини. В розмові зі співрозмовником, чиї погляди ви не поділяєте, краще дотрим нейтралітету.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 85; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты