Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Істор етапи розвитку вітчизн ТБ




Д Максвелл вивів теорію електромаг коливань, але підтвердити її зміг лише Г. Герц. Автори винаходу кіно – французи Луи та Огюст Люмери, 1895. Але ще до того, як були зроблені ці винаходи, учені різних країн намагалися втілити в життя ідею ТБ (Бахметьєв запроп розкласти зобр на окремі складові, передати, а потім зібрати, Ніпков - розкласти зобр з доп диску, що крутиться і має ряд дірочок, розміщених по спіралі, Столєтов дослідив можливість деяких металів під дією світла випускати електрони і створив фотоелемент. Розінг запроп використ для перетворення сигналів у картинки катодну трубку).

1)Експеримент. телемовл-я 30-40-і

1 жов 31 р. почалися регул звук передачі у середньохвил діапазоні. 1ші телевізори були зібрані радіолюбителями. Пізніше поч передачі в Ленінгр та Одесі. Але, щоб чути звук був необхідний другий приймач, тому надписи робилися як у німому кіно. 1 квіт 32 р. був показаний 1ший звук фільм. Регулярне телемовл поч літом 38 р, дитяче з 39.

2)50-ті: зародження проф тележур-та

З 1948 р почала працюв пересувна телестанція. Спочатку показували лише спектаклі та концерти. 1ша позастудійна передача – репортаж про фут матч на стадіоні Динамо. Також у 51 р вийшов указ про те, що фільми через 10 днів після прем’єри мають бути показаними на ТБ, театр прем’єри – через місяць. У 52-53 р. стало зрозуміло, що дикторський текст-коментар повинен не дублювати зобр, а допов, що для телеекрану необхідне живе мовл. В 54 р. на ТБ прийшли працювати ЖТи. З 56 ТБ у Ленінг стало щоден.Першим імпровізованим телерепорт стала зустріч у Москві президента республіки В’єтнам ХО Ши Міна. Поступово жанр телерепортажу все більш специф. Спочатку останні новини на ТБ дубл останні новини радіо, 57 р. до теленовин почали вкл 2-3 сюжети, а потім взагалі відмов від диктор читання. Воно повернулося лише через деякий час. Відвойовує свої позиції інтерв’ю. У 58 р. створена кафедра радіо- і телемовл у Моск ун-ті.

3)60: становлення телепубл

намагаючись розверн жит ситуац під час передачі, тележур-ти йшли по неправил шляху інсценув. 1ший телефільм з’яв, коли поряд з кінокартинами Мосфільм почав знімати фільми по оригін сценаріям для ТБ. Новини усе частіше вкл місц випуски. З’яв прог «Время». 8 лист 61р. вийшов 1 випуск КВК.

4)70года в истории телевидения: тотальная видеозапись

з кін 60-х передачі «Голубой огонек» и КВК почали виходити у записі. З’яв жанр пробл телефільму, проблем телереп, але їх відразу ж заборонили. Олімп ігри у Москві - прямий ефір, телеканали отримали нове устаткування. Жорстка цензура, але ЖТи «Время» демонстр картини з-за кордону, хоча і з викривленими комент, але глядачі бачили гарні вулиці і повні вітрини магазинів.

5)Период «перестройки и гласности» в истории телевидения

відміна цензури. На противагу сухій офіційній програмі «Время» з’явилися нічні випуски ТСН, у якій працюв молоді талан репортери – вел кільк викривальних матер. Телемости між СРСР і США, Англією. «Общественное мнение» і «Добрый вечер, Москва» - кожен бажаючий на вулиці міг підійти до мікрофону і вислов свої думки. Теледебати, що трансл у прям еф (Сахарова). Намагання заборонити невигідні передачі.

6)Телевидение 90-х годов и современный период


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты