Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Варіант 2




1. Дайте визначення понять:договір про надання послуг, договір доручення, просте складське свідоцтво, облікова ставка НБУ.

2.Розв’яжіть задачу:

Р. уклала з туристичною фірмою договір на туристичне обслуговування. За цим договором туристична фірма зобов'язу­валася надати Р. наступні послуги: забезпечити її перевезення до місця відпочинку, поселити у готелі, обумовленому у договорі, організувати екскурсійні подорожі. Р. зобов'язувалася сплатити вартість туристичних послуг.

Коли Р. прибула до місця відпочинку, з'ясувалося, що вільних місць у готелі, зазначеному у договорі, немає. Представник туристичної фірми запропонував Р. поселитися у іншому готелі. Р. відмовилася, вказавши на те, що умови проживання у цьому готелі є надзвичайно низькі. Вона також висловила бажання розірвати зтуристичною фірмою договір та повернутися додому. Представник туристичної фірми відповів, що це неможливо оскільки літак відлітає до Києва лише раз на тиждень. Після цього Р. поселилася у готелі, запропонованому представником турис­тичної фірми.

Повернувшись з відпустки, Р. на підставі Закону України «Про захист прав споживачів» звернулася до суду з позовом про розірвання договору на туристичне обслуговування і стягнення збитків у зв'язку з неналежним наданням послуг. У позовній заяві вона просила повернути їй кошти, сплачені за надання туристичних послуг за договором та відшкодувати моральну шкоду.

Відповідач у судовому засіданні заперечив позовні вимоги, оскільки те, що в готелі не було вільних місць - не його вина, а вина готелю, який мав перед туристичною фірмою зобов'язання надати певну кількість місць на визначений період часу.

Чи може покладення виконавцем частини обов'язків за договором про надання послуг звільнити його від відповідальності за договором? В яких випадках виконавець - суб'єкт підприємницької діяльності звільняється від відповідальності за договором оплатного надання послуг? Які права виникають у споживача у зв'язку з наданням йому послуги неналежної якості згідно Закону України «Про захист прав споживачів»? Вирішіть справу по суті.

3.Оберіть правильні відповіді:

1. Укладення договору перевезення пасажира посвідчується:

а) коносаментом;

б) квитанцією;

в) проїзним документом (квитком);

г) текстом договору.

2. Майнові інтереси, які не суперечать закону і пов'язані з від­шкодуванням шкоди, завданої страхувальником, є предметом дого­вору:

а) перестрахування;

б) особистого страхування;

в) майнового страхування;

г) страхування відповідальності.

3. Чи має право кредитодавець відмовитися від наданняпози­чальникові передбаченого договором кредиту?

а) має право в будь-якому випадку;

б) не має права;

в) має право лише за відсутності заперечень позичальника;

г) має право за наявності обставин, які явно свідчать про те, що наданий позичальникові кредит своєчасно не буде повернений.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты