Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Листи-прохання




Листи-прохання складаються з метою отримання від адресата інформації, спонукання його до якоїсь дії тощо. У листі можуть бути викладені причини, що спонукали звернутися із певним проханням.

Для висловлення прохання використовуються такі стандартні вирази:

Просимо вирішити питання (повідомити, підтвердити, передбачити, дозволити, вжити заходів тощо)...

Будь ласка, надішліть зразки...

Будемо Вам дуже вдячні, якщо Ви ознайомите нас...

Ми були б дуже вдячні, якби Ви дали відповідь...

Будемо Вам дуже зобов'язані, якщо Ви надасте допомогу...

Зробіть ласку, підтвердіть свою участь у виставці...

 

Наведемо зразки листів-прохань.

 

Президентові України

Ющенку В. А.

 

Вельмишановний Вікторе Андрійовичу!

 

Звертаємося до Вас у справі, яка схвилювала всю громадськість нашої держави. Рада Міністрів УРСР постановою № 193-р від 5 травня 1990 р. заборонила промислове будівництво на обширах Шевченківського Національного заповідника у місті Каневі. Натомість XVIII сесія Канівської міської Ради 12 вересня 2000 р. прийняла ухвалу розмістити на березі Дніпра саме навпроти могили Тараса Шевченка у корпусах законсервованої бази ВКБ "Закордоненергокомплектбуд" підприємство з виплавки вторинного алюмінію з металобрухту (ТОВ "Укріс", СП "Інтерсплав", м. Свердловськ Луганської області) потужністю 20-25 тонн. Це шкідливе виробництво планується облаштувати у зонах охоронного ландшафту Шевченківського заповідника. Розміщення тут виробництва вторинного алюмінію знищить рекреаційно-туристичний потенціал цих заповідних місць, завдасть непоправних втрат екології й культурі України. До речі, це рішення Канівською міською Радою прийнято без необхідного техніко-економічного обґрунтування проекту та відповідної державної екологічної експертизи. Звертаємо увагу і на те, що навіть в умовах царської сваволі та утисків національного життя українська громада спромоглася створити меморіал геніальному поетові-пророку. 10 червня 1918 р. уряд Української держави своєю постановою визнав могилу Тараса Шевченка Національною власністю. Не наважувалася підняти руку на Тарасову (Чернечу) гору і Радянська влада.

Ми підтримуємо резолюцію-звернення на Ваше ім'я учасників наукової конференції "Шевченківський Національний заповідник: історія і перспективи".

Просимо невідкладно прийняти постанову про захист Всеукраїнської святині, яка забороняла б розміщення у Каневі в охоронних зонах Шевченківського Національного заповідника алюмінієвого заводу та будь-яких інших промислових підприємств. Треба включити повністю ТАРАСІВ ОБРІЙ — ЗОНУ ОХОРОННОГО ЛАНДШАФТУ на лівому березі Дніпра, на який постійно зазіхають промисловці, до території Шевченківського Національного заповідника у м. Каневі. Настав час надати місту Каневу статус заповідника та міста національного відродження; розвивати його не в напрямку важкої індустрії, а як історико-культурний та туристично-рекреаційний центр світового значення.

 

З повагою —

Ю. Мушкетик,

Голова Національної Спілки письменників України

 

 

Директорові Центральної

наукової бібліотеки

ім. В. І. Вернадського

Кириченкові П. Р.

 

Прошу допустити до користування дисертаційними фондами ввіреної Вам бібліотеки аспіранта кафедри російської мови філологічного факультету Київського національного університету Дворниченко Людмилу Олександрівну, яка працює над дисертаційним дослідженням за темою "Лексико-семантична характеристика терміносистеми К. С. Стані-славського".

 

Декан філологічного факультету Підпис Р. Р. Хміль

КНУ ім. Т. Шевченка

8. 4 Листи-відповіді

 

У листах-відповідях викладається інформація, яку запитував адресант, висловлюється згода на пропозицію (продати товар, надати послуги, взяти участь у заході і т. ін.) або відмова виконати певну дію тощо. У разі негативної відповіді бажано обґрунтувати своє рішення. Для пом'якшення відмови рекомендується використовувати такі етикетні формули:

На жаль, ми не можемо прислати свого представника на цю зустріч.

У відповідь на Ваш лист від ... повідомляємо, що ми, на жаль, не зможемо виконати Ваше замовлення.

Ваша пропозиція надзвичайно цікава, але змушені повідомити Вас, що ми, на жаль, не можемо зараз дати Вам свою згоду.

На превеликий жаль, змушені повідомити Вас про неможливість нашої участі у програмі.

З прикрістю повідомляємо про відсутність необхідного Вам товару.

Дуже прикро, що наша фірма не зможе підтримати Вас у цьому проекті.

Нам дуже шкода, але ми не можемо прийняти Ваші умови.

Вибачте, але ми змушені відмовитись від Вашої пропозиції.

Ми дуже вдячні за люб'язне запрошення взяти участь у роботі комісії, але, на жаль, змушені відмовитись від нього.

 

Наведемо зразки цього виду ділових листів.

 

Послу Італії в Україні Джан Лука Бертінетто

29. 01. 08 р.

686/5/22-2216

 

Вельмишановний пане Бертінетто!

 

Користуюсь нагодою висловити Вам запевнення у моїй високій повазі і повідомляю, що у Державній податковій адміністрації України розглянуто Вашого листа від 24. 12. 07 № 001727, надісланого на адресу голови Національного агентства України з питань розвитку і європейської інтеграції.

Доводимо до Вашого відома, що згідно з пп. 7.3.3 п. З ст. 7 Закону України "Про оподаткування прибутку підприємств" в редакції від 22.05.06 № 293/97-ВР будь-яка заборгованість платника податку або перед платником податку, основна сума якої виражена в іноземній валюті, відображається в податковому обліку дебітора або кредитора шляхом перерахунку суми такої заборгованості в гривні за офіційним валютним (обмінним) курсом Національного банку України, що діяв на дату її виникнення.

Виходячи з податкового обліку, валовий дохід підприємства не включає кошти або вартість майна, що надходять підприємству у вигляді прямих інвестицій у корпоративні права, емітовані ним (пп. 4.2.5 ст. 4 цього Закону).

Враховуючи також, що інвестування не належить до операцій продажу товарів (робіт, послуг), а передбачає саме придбання корпоративних прав в обмін на кошти або майно, дія пп. 7.3.6 ст. 7 зазначеного Закону не поширюється на заборгованість іноземного інвестора по його внеску до статутного фонду підприємства з іноземною інвестицією.

Ще раз користуюся нагодою висловити Вам запевнення у моїй високій повазі.

 

Голова ДПА України Підпис М. Азаров

 

 

Спеціалізований Начальникові

будівельно-монтажний БУ "Немирівпромзв'язкобуд"

трест № 7 Півневі С. Б.

252047, м. Київ, пр. Правди, 8

тел. 460-44-77

 

25.09.08254

 

Згідно зі Статутом тресту і Положенням про будівельне управління трест не заперечує проти проведення проектно-дослідних робіт з метою відведення земельної ділянки для будівництва будівельним управлінням "Немирівпромзв'язкобуд" власного профілакторію в Карпатах.

 

Керівник тресту Підпис С. М. Сомов

 


ВО "Сокіл", Директорові НДІ "Рада"

252067, Київ, панові Дорофєєву С. Т.

вул. Одеська, 7

 

Тел.: 484-66-34

27.08.2008149

 

Адміністрація ВО "Сокіл" зобов'язується до 10 березня 2008 р. розрахуватися із заборгованістю в оплаті за орендовані площі по вул. В.Кузьменка, 56, які займає проектно-конструкторське бюро об'єднання.

Щодо інших зауважень, викладених у Вашому листі, буде вжито всіх необхідних заходів.

 

Директор Підпис С. Р. Корзов

 

АТ "Індустрія" Генеральному директорові

02160, Київ, ВО "Укрспецбуд"

вул. Сосюри, 76 Ткаченкові Л. К.

Тел.: 554-17-55

Факс: 557-44-66

 

15.09.2008203

 

На жаль, змушені повідомити, що у зв'язку з недостатніми виробничими потужностями АТ "Індустрія" не може бути генеральним підрядником з будівництва молодіжного центру по вул. Семенівській, 27. Готові вислухати Ваші пропозиції щодо участі нашого управління у будівництві молодіжного центру на умовах субпідряду.

 

Директор Підпис Р. Г. Редько

 

8. 5 Супровідні листи

Супровідні листи складаються з метою інформування адресата про надсилання йому документів (контрактів, каталогів, накладних тощо) або матеріальних цінностей.

Особливості супровідних листів демонструють наведені зразки.

 


АТВТ "Фастівський Директорові

деревообробний комбінат" ЗАТ "Столярні вироби"

08500, Київська обл., Максимову С. Т.

м. Фастів, вул. Курчатова, 8

Тел.: (265) 6-30-22

7.04.2008 р. № 47

 

Надсилаємо Вам для погодження договір про оренду Вами складських приміщень на території нашого підприємства. Просимо Вас розглянути договір протягом місяця. З усіх спірних питань Ви можете звертатись до начальника відділу комерційних послуг Руденка С. Ю.

(тел. 264-52-54).

 

З повагою,

заступник директора АТВТ Підпис С. Б. Потапенко

 

Будівельно-монтажний трест Заступникові начальника

"Укрбудсервіс" Головного управління комплектації

03061, Київ, Міністерства зв'язку України

вул. Пост-Волинська, 7 Войтеховському Л. Ю.

23.11.2008 р. № 76

 

Надсилаємо розрахунок-заявку необхідної кількості підшипників кочення для ремонтно-експлуатаційних потреб тресту "Укрбудсервіс" за 2007 рік.

 

Керівник тресту Підпис М. Р. Павлик

 

Коростенське транспортно- Головне управління кадрів

експедиційне підприємство та навчальних закладів

Міністерства зв'язку України

 

15100, Житомирська обл.

м. Коростень, вул. Степова, 6

 

Тел. (04142) 3-36-88

12. 04. 2008 р. № 29

На № 17-3-17 від 08. 05. 04 р.

 

На ваш вих. № 17-3-17 від 08.05.04 р. надсилаємо відомості про робітників Коростенського транспортно-експедиційного підприємства, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

 

Директор Підпис С. Б. Солоха

 

8. 6 Гарантійні листи

Гарантійні листи підтверджують певні зобов'язання чи умови здійснення угоди. Гарантуватися можуть якість і термін виконання робіт, строки постачання товару або оплата послуг, виконаної роботи, отриманої продукції тощо.

Покажемо особливості гарантійних листів на кількох прикладах.

 

Торговельно-підприємницький Директорові

центр "Арсенал" Науково-виробничого

об'єднання "Будсервіс"

03065, Київ, Лапицькому Т. Т.

вул. Рибинського, 10

 

Тел.: 483-75-56

Факс: 483-34-23

15. 05. 08 р. № 200

 

Просимо провести обстеження екологічного стану земельної ділянки за адресою: м. Житомир, вул. С. Кривенка, 7. Ми зацікавлені у тому, щоб обстеження було закінчене до травня 2011 р.

Оплату робіт гарантуємо.

Наш розрахунковий рахунок № 557254 у Жовтневому відділенні бан­ку "Надія" м. Києва, МФО 243097.

 

Директор (підпис) О. Л. Семен

 

СП "ІМНІКА" Директорові

кафе "Пролісок"

 

СП "ІМНІКА" гарантує оплату послуг кафе у сумі 2460 грн (дві тисячі чотириста шістдесят гривень) з нашого розрахункового рахунка

№ 243566 у Голосіївській філії МНКБ м. Києва, МФО 314523.

 

Директор (підпис) В. К. Дєвицький

 

 

ТОВ "Будіндустрія" Заступникові начальника

03680, Київ, б. І. Лепсе, 47 Центру матеріально-технічних

Тел.: 483-99-01 Факс: 488-77-09 ресурсів "Спектр"

п. Рисичеві Л. Л.

17. 02. 08 р. № 52

 

У порядку надання технічної взаємодопомоги просимо відпустити для потреб організації 200 кг паперу для письма.

Оплату гарантуємо. Наш розрахунковий рахунок № 425633 у Харківському відділенні банку "ТАЛАН" м. Києва, МФО 224443.

 

Директор (підпис) С. П. Березін

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 133; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты