Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Задача №6. Був придушений перекриттям будівлі в осередку землетрусу




Був придушений перекриттям будівлі в осередку землетрусу. Витягнуто з-під завалу. Права гомілка 4 години була під бетонною балкою. Об’єктивно: шкіра бліда. Пульс 84 удари за хвилину. АТ – 120/65 мм рт ст. Помірний набряк правої гомілки, на шкірі подряпини та окремі плями синього кольору. Пульсація периферичної артерії послаблена.

 

Задача №7

В осередку стихійного лиха отримав проникаюче поранення живота. Об’єктивно: стан важкий. Блідий, адинамічний. В рані видно петлі кишківника. Живіт напружений. Пульс 140 ударів за хвилину, слабкого наповнення та напруження. АТ – 80/50 мм рт ст.

 

Задача №8

Під час землетрусу впав з висоти 7 метрів. Об’єктивно: права нижня кінцівка ротована назовні, вкорочена, в середній треті стегна видно кутову деформацію. При пальпації визначається болючість і патологічна рухливість в середній третині стегна. Активні рухи в кінцівці відсутні.

 

Задача №9

Витягнутий через 4 години з-під завалу зруйнованої будівлі. Ліва рука була придушена плитою перекриття. Об’єктивно: набряк лівого передпліччя та кисті, на шкірі подряпини, окремі плями синього кольору. Пульсація променевої артерії послаблена. Пульс 82 удара за хвилину. АТ – 115/70 мм рт ст.

 

Задача №10

В осередку стихійного лиха поранено залізним предметом. Об’єктивно: блідий. Пульс 150 ударів за хвилину, слабкого наповнення та напруження. АТ-75/55 мм рт ст. В області правої сідниці рана з рваними краями. Рана наповнена згустками, помірно кровоточить.

 

Задача №11

В осередку стихійного лиха впав з висоти 5 метрів на залізну трубу. Об’єктивно: стан важкий, різка задишка, ціаноз губ, кистей, кровохаркання. Дихання справа в області V-VI ребер позаду подряпини діаметром до 15 см. Дихання справа не прослуховується аускультативно – дихання везикулярне, багато численні сухі та вологі хрипи. Тони серця глухі. Пульс 130 ударів за хвилину. АТ – 75/40 мм рт ст.

 

Задача №12

Отримав поранення лівого стегна. Об’єктивно: блідий, пульс 115 ударів за хвилину, АТ – 95/50 мм рт ст. На передній поверхні лівого стегна в середній треті рани з рваними краями, м’які тканини набряклі. Рана забруднена землею. У глибині рани видно кісткові відламки. Кровотеча помірна.

 

Задача №13

В осередку землетрусу сталося руйнування ємкості з отруйною речовиною. Поранений осколком ємкості в ліву гомілку. Скарги на біль в очах, зниження зору, слизові виділення з носа, відчуття стиснення в грудях і ядуха. Об’єктивно: збуджений, вкритий потом. Пульс 48 ударів за хвилину. АТ – 85/50 мм рт ст. У верхній третині лівої гомілки рвана рана розміром 3х6 см. Фібриляція м’язів в рані. Помірна кровотеча.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 120; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты