Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Конкретні цілі.




На методичній нараді

кафедри педіатрії№2

 

Завідувач кафедри

Професор Дудник В.М.

______________________ “__”___________2014р.

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ДЛЯ САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ СТУДЕНТІВ

ПРИ ПІДГОТОВЦІ ДО ПРАКТИЧНОГО (СЕМІНАРСЬКОГО) ЗАНЯТТЯ

 

 

Навчальна дисципліна Педіатрія
Модуль №5  
Змістовий модуль №3  
Тема заняття №10 Диференційна діагностика синдрому гепатоспленомегалії та портальної гіпертензії. Захворювання гепатобіліарної системи та підшлункової залози у дітей. Невідкладна допомога при гострій печінковій недостатності.
Курс
Факультет Медичний

 

Вінниця 2014

Актуальність теми.

У практичній діяльності лікар-педіатр часто спостерігає хронічні захворювання травної системи, які виникли у дитячому або підлітковому віці. В Україні частота виявлення хронічних захворювань травної систем у дітей перевищує 100 випадків на 1000 дитячого населення. Поряд з кількісними змінами, захворювання органів травлення зазнали значних якісних змін, що значною мірою пов'язане з впровадженням у клінічну практику нових інформативних, інструментальних, імунологічних, серологічних, бактеріологічних і морфологічних методів дослідження, що дозволило переглянути суть багатьох паталогічних процесів. Значної трансформації зазнали уявлення про суть патології біліарної системи. Вивчені складні механізми формування дискінезії та особливості її перетворення від гіпертонічних до гіпотонічних форм. Простежений досить характерний "ланцюжок":

Аномалія розвитку чи положення жовчного міхура - дискінезія - холецистохолангіт - холелітіаз, частота якого невпинно збільшується.

Розробленні принципово нові підходи до лікування хронічного гепатиту, такі як використання етіотропної (реаферони) терапії. Своєчасність виявлення і адекватність призначеної терапії визначають актуальність даної проблеми.

Конкретні цілі.

2.1. На підставі скарг, анамнезу і даних об'єктивного обстеження визначити різні клінічні варіанти та ускладнення при захворюваннях гепатобіліарної системи та підшлункової залози.

2.2. Визначити тактику ведення хворого у випадку наявності в нього гострих, чи хронічних захворювань гепатобіліарної системи або панкреатиту.

2.3. Продемонструвати вміння ведення медичної документації амбулаторно, в умовах денного стаціонару чи вдома.

2.4. Планувати обстеження хворого з визначенням показань до застосування того чи іншого методу дослідження.

2.5. Інтерпретувати дані лабораторно-інструментального обстеження.

2.6. Провести диференційну діагностику.

2.7. Поставити попередній діагноз.

2.8. Призначити лікування дитині з патологією гепатобіліарної системи і підшлункової залози у разі гострого або хронічного перебігу.

2.9. Продемонструвати володіння морально-деонтологічними принципами медичного фахівця та фахової субординації.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 53; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты