Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Проблема Кашель




Причина Запальний процес органів дихання, виділення слизового або слизово-гнійного секрету

Мета Відновити прохідність дихальних шляхів. Проводити лікування з метою ліквідувати інфекційно-запальний процес.

Дії Ізолювати пацієнта, створити умови, які б сприяли по-медичноїкращенню дихання.

сестриЗабезпечити спокій, відпочинок і сон удень.

Стежити за носовим диханням, у разі порушення його вжити заходів для відновлення. Проводити противірусну та антибіотикотерапію за призначенням лікаря.

Для розрідження мокротиння і поліпшення його відход-ження використовувати відвари трав та мікстури. Для відновлення прохідності дихальних шляхів відсмок­тувати слиз із верхніх дихальних шляхів за допомогою поліетиленового катетера. За призначенням лікаря ви­користовувати з цією метою також міолітичні, симп­томатичні, холінолітичні або комбіновані препарати. Проводити теплові процедури, стежити за виконанням призначених фізіотерапевтичних процедур.

Проблема Слабке утруднене дихання (утруднення вдиху і видиху)

Причина Інфекційно-запальний процес з утворенням вогнища в легені.

Мета Нормалізувати дихання, зупинити розвиток гіпоксії, що особливо швидко розвивається у маленьких дітей та людей старечого віку.

Дії Забезпечити хворому таке положення в ліжку, щоб

медичної верхня частина тіла була трохи піднята.

сестри Очистити носові ходи.

Відсмоктати слиз із верхніх дихальних шляхів за допо­могою поліетиленового катетера. Провести інгаляцію зволоженим киснем. Ліквідувати обструкцію дихальних шляхів за допомогою бронхоспазмолітичних, муколітичних, відхаркувальних лікарських препаратів.

Після надання першої невідкладної допомоги вирішити питання про госпіталізацію пацієнта, виконувати всі розпорядження і призначення лікаря.

 

 

 

 

 

 

 

Проблема Утруднене дихання на видихові

Причина Гіперпродукція секрету, накопичення його в просвітах бронхів. Бронхоспазм.

Мета Зняти бронхоспазм.

Дії Заспокоїти пацієнта.

медичної З'ясувати, чи не було контакту пацієнта з алергеном,

сестри по можливості усунути дію алергену.

Надати хворому положення напівсидячи в ліжку. Підтримувати комфортні умови у приміщенні. Провести інгаляцію зволоженим киснем. З метою зняти бронхоспазм використовувати fi-2-агоністи короткої дії (на вдихові). Після надання першої невідкладної допомоги вирішити питання про госпіталізацію, виконувати всі призначен­ня і розпорядження лікаря.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты