Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Інвестиційного менеджменту




Інвестиційний менеджмент –система принципів та методів розробки і обґрунтування та реалізації управлінських рішень з метою підвищення ефективності інвестиційної діяльності суб’єктів господарювання. Ефективне управління інвестиційною діяльністю повинно здійснюватися на основі наступних принципів:

− взаємозв’язок із загальною системою управління;

− спрямованість на досягнення конкретних цілей;

− єдність інвестиційної стратегії та інвестиційного менеджменту;

− комплексність інвестиційного менеджменту;

− розробка засобів інвестиційного менеджменту з урахуванням підвищення ефективності виробництва, збільшення доходів та мінімізації інвестиційного ризику.

Основні завдання інвестиційного менеджменту:

ü забезпечення високих темпів розвитку підприємства;

ü максимізація прибутків та зменшення інвестиційних ризиків;

ü забезпечення фінансової стабільності суб’єктів господарювання;

ü розробка заходів з прискорення реалізації інвестиційних програм.

Об’єктом управління для інвестиційного менеджменту виступають інвестиції підприємства та його інвестиційна діяльність.

Інвестиційний менеджмент як управлінська система характеризується й наявністю й певних суб’єктів управління яких можна поділити на три групи (рис. 1.1).

Система інвестиційного менеджменту реалізує свою головну мету й основні задачі шляхом здійснення певних функцій. Функції інвестиційного менеджменту як спеціальної області управління підприємством представлені нижче (рис. 1.2).

 

Рис. 1.1 – Суб’єкти інвестиційного менеджменту

Рис. 1.2 – Функції інвестиційного менеджменту

Таким чином, інвестиційний менеджмент є однією з ключових умов підвищення ефективності інвестиційної діяльності підприємства, його фінансових результатів та ринкової вартості, що перетворює його на один з найефективніших інструментів забезпечення інтересів інвесторів.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 102; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты