Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заходи безпеки під час проведення занять з особовим складом




ЗАХОДИ БЕЗПЕКИ

Для особового складу пожежних підрозділів

Збройних Сил України

Заходи безпеки під час проведення занять з особовим складом

1.1. За організацію і виконання заходів безпеки під час проведення занять з особовим складом несе відповідальність керівник занять.

Перед початком проведення занять та робіт з озброєнням, пожежною технікою, обладнанням, проведенням стрільб, навчань керівник занять (робіт) повинен встановлювати і здійснювати контроль щодо виконання особовим складом заходів безпеки.

1.2. Особовий склад, який навчається роботі з пожежно-технічним озброєнням, повинен бути в спеціальному одязі та спорядженні.

Під час робіт на висотах (вище 2-го поверху) з драбиною-штурмовкою дозволяється знімати рукавиці.

1.3. На пожежному автомобілі і в приміщенні пожежного підрозділу повинні бути укомплектовані медичні аптечки першої допомоги.

Укомплектованість аптечок перевіряється щоденно під час приймання чергування начальником пожежного наряду. У випадку використання з аптечок окремих медикаментів, терміново вживають заходів щодо їх поповнення.

1.4. Все пожежно-технічне озброєння перевіряється і готується до початку занять. Проведення занять з несправним пожежно-технічним озброєнням, яке створює передумови до травмування особового складу, категорично забороняється.

Якщо несправність пожежно-технічного озброєння ви­являється під час проведення занять (робіт) або в практичній роботі, то керівник занять вживає заходів і замінює його на справне.

1.5. Під час встановлення пожежних автомобілів і мотопомп на відкритих майданчиках або під накриттям відстань між ними по фронту повинна бути не менше одного метра.

Початок руху пожежних автомобілів при незачинених дверцятах або з незакріпленим пожежно-технічним озброєнням не дозволяється.

1.6. Спеціальний одяг і спорядження особового складу пожежного підрозділу, як правило, укладається за одним із прийнятих способів на спеціально обладнаних в приміщенні пожежного депо стелажах, які повинні бути не ближче одного метра від пожежних автомобілів і мотопомп. При малій площі приміщення дозволяється тримати спецодяг і спорядження на сидіннях в кабіні автомобіля. В останньому випадку місце кожного номера обслуги повинно бути визначено табелем бойової обслуги.

1.7. Пожежні автомобілі в приміщенні пожежного депо повинні встановлюватися з урахуванням безперешкодного швидкого виїзду з приміщення за сигналом тривоги та створення максимальної зручності для одягання і посадки особового складу.

Встановлення автомобілів, якщо виїзд з приміщення пов'язаний з маневруванням, не дозволяється. На одвірках воріт всередині приміщення встановлюються дзеркала заднього виду розміром 1,0 х 0,5 м для полегшення паркування пожежних автомобілів водіями та контролю закриття відсіків автомобілів при виїзді. Ворота повинні мати фіксатори відкритого стану.

1.8. Для правильної установки пожежного автомобіля на підлозі примі­щення гаржа повинні бути нанесені бокові, чітко видні об­межувальні лінії жовтого кольору, шириною 15 см. Для обмеження руху автомобіля назад на підлозі стаціонарно встановлюються надійно закріплені бетонні або метале­ві гальмівні обмежувачі, які забезпечу­ють зупинку автомобіля на відстані не менше ніж 0,8 метра від задньої стінки гаража.

1.9. Встановлення будь-якого інвентаря, обладнання або засо­бів пожежегасіння на шляху руху автомобілів в приміщенні пожежного гаража, або з зовнішнього боку виїзних воріт категорично за­бороняється.

1.10. Під час обладнання системи автоматичного відкривання воріт від електричного, пружинного або механічного приводу обов'язково повинно бути дублювання можливості їх відкривання вручну.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 111; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты