Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заходи безпеки під час збору і виїзду за сигналом пожежної тривоги, на шляху слідування та бойовому розгортанні




2.1. Особовий склад пожежного підрозділу під час збору за сигналом пожежної тривоги повинен:

дотримуватися загальної швидкості руху особового складу, не зупинятися і не штовхати тих, що біжать попереду до пожежного автомобіля;

одягти спеціальний одяг і спорядження і зайняти своє місце в автомобілі;

 

під час посадки в автомобіль закрити кабіну бойової обслуги автомобіля і доповісти командиру відділення (обслуги) про готовність до виїзду.

2.2. Начальнику пожежного наряду, командирам відділень (обслуг) пожежних автомобілів до закінчення посадки особового складу бойової обслуги і закриття всіх дверцят автомобіля подавати команду на виїзд з гаража забороняється.

Команда на виїзд подається при відкритих воротах гаража, при відсутності перешкод для руху та закритих дверцятах автомобіля.

2.3. Під час руху пожежних автомобілів особовому складу бойової обслуги забороняється:

знімати спеціальний одяг і спорядження;

відкривати дверцята машин, палити, голосно розмовляти і співати;

стояти на підніжках автомобіля, який рухається;

висовуватися через вікна бокових дверцят.

2.4. Під час встановлення пожежного автомобіля на пірс необхідно попередньо пересвідчитись в справності всіх його елементів. Встановлення пожежного автомобіля на пірс повинно проводитися водієм за допомогою командира відділення (обслуги) або одного з номерів бойової обслуги.

2.5. Забороняється піднімати на висоту рукавну лінію, заповнену водою, а також підніматися з сухою лінією вище 3-го поверху по приставних драбинах. Підіймання сухої лінії вище 3-го поверху дозволяється проводити тільки за допомогою рятувальної мотузки.

2.6. Рукавні робочі лінії, які підняті на висоту більше одного метра, повинні надійно кріпитись рукавними затримками. Робоча лінія, піднята на висоту більше чотирьох метрів, повинна кріпитися двома рукавними затримками або прив'язуватися за надійну опору мотузкою.

2.7. Під час піднімання з інструментом по приставній або стаціонарній зовнішній драбині особовий склад повинен закріпляти на собі інструмент, який піднімається, так, щоб руки були вільними. При цьому повинна бути виключена можливість падіння інструменту і нанесення травм людям, які знаходяться внизу, або собі під час руху.

2.8. Під час піднімання на висоту інструменту або рукавних ліній весь особовий склад повинен знаходитись від місця піднімання на безпечній відстані.

2.9. Під час роботи з інструментом необхідно дотримуватись обережності, запобігати нанесенню пошкоджень людям. Скидати з висоти вниз будь-які предмети категорично забороняється.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 68; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты