Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Заходи безпеки під час розкривання і розбирання конструкцій




9.1. Необхідність, місце і обсяг робіт щодо розкривання конструкцій будівель та споруд визначається керівником гасіння пожежі.

9.2. Під час розбирання дерев’яних конструкцій, вони складаються гострими цвяхами вниз.

9.3. Звалювання димових труб, опор, які окремо стоять, та інших нестійких частин будівлі проводиться після того, як весь особовий склад, який знаходиться в зоні нестійкого еле­мента будівлі, що призначений для звалювання, буде поперед­жений про це і будуть виставлені пости для охорони вхо­ду в небезпечну зону.

9.4. Скидання з поверхів і даху розібраних частин кон­струкцій будівель і сміття проводити тільки після попереднього попередження людей, які знаходяться внизу і охорони виходів з будівлі і території, на яку буде проводитися ски­дання предметів.

При скиданні матеріалів і частин конструкцій необхідно:

попередньо вибрати місце для скидання, звільнивши його від рукавних ліній, драбин та пожежного обладнання;

виставити біля місць скидання пости для попередження нещасних випадків;

не допускати скидання матеріалів на електродроти, балкони, навіси і т.п.

9.5. Розбирання обвалених конструкцій, на яких закріплені електричні мережі і обладнання (силові, освітлювальні, радіо- і телефонні), виконувати тільки після їх відключення і демонтування.

9.6. Під час розкривання міжповерхових перекриттів знизу від­бивається штукатурка і знімається підшивка попереду пра­цюючого.

При цьому забороняється знаходитися в даному примі­щенні більше двох чоловік або робота щодо розбирання в двох місцях приміщення.

9.7. Під час розкривання міжповерхових або горищних перекрит­тів забороняється ставати на підшивку стелі нижче розташованого поверху.

Для роботи особового складу по розбиранню в цьому випад­ку поперек балок стеляться дошки, з яких і проводиться розбирання.

9.8. Розбирання будівель і підкосів горищного приміщення по­винно проводитися окремими елементами після звільнення їх від зв’язуючих деталей секцій, що залишилися.

9.9. Розкривання покрівлі будівлі для випуску диму виконується біля конькової частини даху, а для проникнення в горищне приміщення особового складу — біля карнизної частини.

9.10. При розкриванні і розбиранні конструкцій будівлі необхідно вжити всіх заходів щодо не послаблення несучих конструкцій і не викликання обвалів, по можливості не ушкоджувати електромережі та електроустановки.

9.11. Після проведення розбирання конструкцій матеріали, які перешкоджають діям щодо гасіння пожежі своєчасно видаляються. При видаленні необхідно:

не допускати перевантаження покриттів;

складувати розібрані матеріали так, щоб вони не заважали гасінню пожежі.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 88; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты