Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Типи зв’язків-відношень в Access




Таким чином, перед створенням складного ключа необхідно визначити тип зв’язку – відношення кількості значень у ключових полях таблиць:

- «один до багатьох»;

- «багато до багатьох»;

- «однин до одного».

Відношення «один до багатьох» існує, коли одне з полів, за якими здійснюється зв’язок, — ключове.

Тоді одному запису таблиці А відповідає кілька записів таблиці В, але запис із таблиці В не може мати більше від одного, який відповідає йому, запису в А.

 

Відношення «багато до багатьох» аналогічне до попереднього, коли одному запису із таблиці А відповідають кілька із таблиці В, і навпаки — одному із В можуть відповідати кілька із А. Таку схему зв’язку реалізують за допомогою третьої таблиці С. Ключ у ній складатиметься щонаймен­ше з 2-х полів: через одне поле із таблиці С створюють зв’язок з таблицею А, через друге — з таблицею В.

 

Відношення «один до одного» простежується між таблицями з унікальними значеннями в ключових полях (1 запис в А відповідає 1 запису в В). Такий тип зв’язку використовують для розділення таблиць із великою кількістю полів або для відокремлення частини таблиці з метою захисту даних від несанкціонованого доступу.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 115; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты