Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Порядок розробки, затвердження та введення інструкцій в дію




4.1.Інструкції розробляються відповідно до переліку інструкцій, який складається службою охорони праці підприємства за участю керівників підрозділів, служб головних спеціалістів (голо­в­­ного техноло­га, головного механіка, головного енергетика, голов­ного металурга тощо), служби організації праці та заробітної плати.

Перелік необхідних інструкцій розробляється на підставі затвердже­ного на підприємстві штатного розпису відповідно до ДК 003-95 «Дер­жавний класифікатор України. Класифікатор професій».

Цей перелік, а також зміни чи доповнення до нього в разі зміни назви професії, впровадження нових видів робіт чи професій затверджуються робо­тодавцем і розсилаються в усі структурні підрозділи (служби) підприємства.

4.2. Розробка (перегляд) необхідних інструкцій здійснюється безпо­середніми керівниками робіт (начальник виробництва, цеху, дільниці, відділу, лабораторії та інших відповідних їм підрозділів підприємства), які несуть відповідальність за своєчасне виконання цієї роботи.

4.3. Здійснення систематичного контролю за своєчасною розробкою нових та відповідністю діючих на підприємстві інструкцій вимогам чин­ного законодавства, їх періодичний перегляд та своєчасне внесення змін і доповнень до них, а також надання відповідної методичної допомоги роз­робникам і організація придбання для них примірних інструкцій, стан­дартів ССБП та інших нормативно-технічних і організаційно-методичних документів про охорону праці покладається роботодавцем на службу охо­рони праці підприємства.

4.4. Для нових виробництв, що вводяться в дію вперше, допускається розробка тимчасових інструкцій, що діють на підприємстві. Тимчасові інструкції повинні відповідати вимогам цього Положення, а їх вимоги – за­безпечувати безпечне здійснення технологічних процесів (робіт) і безпечну експлуатацію обладнання. Такі інструкції можуть розроблятися як за про­фесіями, так і за видами робіт і вводяться в дію на термін до прийняття за­значених виробництв в експлуатацію державною приймальною комісією.

4.5. Інструкція набуває чинності з дня її затвердження.

Інструкція повинна бути введена в дію до впровадження нового тех­нологічного процесу (початку виконання робіт), обладнання чи до почат­ку роботи нового виробництва після відповідного навчання працівників.

4.6. Титульний аркуш, перша та остання сторінки інструкції, що діє на підприємстві, оформлюються згідно з Додатками 5-А, 5-Б, 5-В.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 100; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты