Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розділ 7.Організація праці




 

Раціоналізація праці на фермі – це один із факторів, який детермінує продуктивність праці в свинарстві і не потребує істотних вкладень додаткових засобів.

Рівень організації праці на фермі характеризується чисельністю працюючих, їх кваліфікацією і навантаженням тварин в розрахунку на 1 працюючого.

У ТОВ «Арцизька м’ясна компанія» на свинофермі виділяють спеціальні підрозділи по репродукції поросят (застосовують рівномірні опороси), дорощуванню та відгодівлі товарного молодняку.

Оплата праці операторів свинарських підприємств залежить від виду роботи, яку виконують, кваліфікації та безперервного стажу роботи в даних господарствах, її рівень також залежить від додаткової оплати і виплачених премій. Система оплати праці будується на основі діючих норм і поло­жень, які передбачають конкретні винагороди робітникам за вико­нану ними роботу, оцінену за кінцевим результатом. Виконані роботи оцінюють залежно від їх складності по розрядах і тариф­них ставках.

Режим праці і відпочинку.У ТОВ «Арцизька м’ясна компанія» для робітників по обслуговуванню свиней засто­совують шестиденний робочий тиждень (кількість днів робо­ти протягом року становить 306).

На свинокомплексі функціонує наступний розпорядок дня :

1. Підйом та обхід тварин 8:00 – 8:20

2. Годівля та напування свиней 8:20 – 10:00

3. Очищення станків та приміщень 10:00 – 11:00

4. Виконання зооветеринарних міроприємств 11:00 – 12:00

5. Обідня перерва 12:00 – 13:00

6. Виконання зооветеринарних міроприємств 13:00 – 14:00

7. Очищення станків та приміщень 14:00 – 15:00

8. Годівля та напування свиней 15:00- 17:00

Санітарний день - субота

При розробці добового режиму керуються такими принци­пами:

- тривалість зміни не повинна перевищувати 8 годин;

- відпочинок між змінами повинен становити як мінімум по­двійний проміжок часу в попередній відпочинку робочий день;

- робота повинна починатися не раніше 6-ї і закінчуватися не пізніше 20-ї години.

У добовому режимі праці і відпочинку треба правильно встановити перерву на обід і короткі регламентовані перерви протягом зміни.

При розробці найкращого варіанта організації пра­ці треба враховувати фізіологічні особливості свиней і техноло­гічні характеристики галузі.

При годівлі свиней слід пам'ятати, що проміжок часу між годівлею свиней не повинен перебільшувати 12-16 год., в противному разі продуктивність свиней може знизитися.

У ТОВ «Арцизька м’ясна компанія» застосовується двозмінна двоциклічна організація розпорядку дня, що дає можливість найбільш трудомісткі роботи виконувати двом працівни­кам. Роботи протягом робочих змін розподіляють так: перший оператор проводить ранкову годівлю і прибирає станки від гною. З 12-ї по 15-у години оператори працюють разом. В цей час вони проводять обідню годівлю, прибирають станки від гною, групують свиней, допомагають ветеринарним працівникам, виконують ра­зові трудомісткі роботи. Другий оператор проводить вечірню го­дівлю і прибирання станків від гною.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 76; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты