Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розділ 6. Ветеринарно - профілактичній заходи під час вирощування свиней




 

Для запобігання занесенню інфекції на свинофермі потрібно, щоб вони були замкнутого і закритого типу. Бажано тварин певних вікових та технологічних груп утримувати в окремих приміщеннях за принципом “усе зайнято – все порожньо .”

Особливу увагу слід приділити своєчасному проведенню дезінфекції приміщень, боротьбі з гризунами, проведенню комплексу профілактичних та протиепізоотичних заходів ( табл. 19).

Таблиця19

Орієнтовна схема обробок свиней

Группа свиней Вид обробки
Заходи щодо запобігання занесенню збудників інфекційних хворб
Усе підприємство 1.Контроль за дотриманням режиму закритого типу. Цілодобове підтримання у робочому стані дезбарєрів для транспорту. Заборона відвідування ферми стронніми особами. Дезінфекція інвентаря, дератизація і дезинфекція приміщень. Проведення санітарних днів. Обов'язкове карантинування протягом 30 днів усіх тварин, що надходять на ферму, з проведенням запланованих діагностичних досліджень та обробок. 2.Контроль за мікрокліматом у приміщенях, аналіз раціонів годівлі тварин та їх відповідності прийнятих нормам.
Спеціальні ветеринарні заходи під час вирощівання поросят
Поросята віком, днів: 1-3 Обрізування хвостиків, обпилювання іклів, інєкція фероглюкіну і тривітаміну.  
2-3 За необхідності для лікування та профілактики шлунково – кишкових захворювань у терапевтичних дозах застосовують фармазин, левоміцетин, гентаміцин.
  Мінеральна підгодівля. Внутрішньо мязове введення тривітаміну чи тетравіту .
6-8 Вакцинація протии хвороби Тешена.
Повторно інєкція тривітаміну.
Кастрація кнурів. Привчання до поїдання комбікормів.
Перша вакцинація протии сальмонельозу .
Повторно інєкція тривітаміну.
Ревакцинація протии паратифу.
Вакцинація протии чуми ( поротят, одеожаних від вакцинованих свиноматок).
50 - 65 Перехід на годівлю комбікормами.
Вакцинація протии бешихи, хвороби Ауєсі.
Дегельмінтизація проти аскаридозу.
Ревацинація протии хвороби Ауєскі.
Переведення поросят на відгодівлю. Ревакцинація протии бешихи

 

До комплексу заходів по збереженню маточного поголів'я в ходять діагностичні дослідження на туберкульоз, бруцельоз, лептоспіроз, капрологічні дослідження на наступні обробки тварин згідно з показаннями. Крім того, проводять ревакцинації проит хвороби Ауєскі, бешихи. За півтора місяця до опоросу свиноматок щеплюють протии паратифу та колібактеріозу.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 81; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.013 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты