Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Коротка характеристика існуючого підприємства




Виробництво будівельних матеріалів є одним з найбільш давніх напрямів народного господарства. У теперішній час наша країна має все необхідне для цього напряму: кар’єри по видобутку піску та мергелю, заводи по виготовленню цементу та залізобетонних виробів. Народне господарство забезпечує необхідними будівельними матеріалами такими як цемент, щебінь, пісок, бетон, залізобетон, цегла, скло, теплоізоляційні матеріали. Швидко розвивається напрямок залізобетонних конструкцій та великих елементів.

Завод "Буддеталь" тресту "Макіївшахтобуд" був створений у 1959 році на базі розрізнених ділянок тресту "Макіївшахтобуд" чисельністю на 01.10.59 року 354 людей, які робили на дільницях і цехах, влившихся до складу зводу, ділянки метало-виробів, територіально розміщений в сеп. Червона Зірка, яка займалась виготовленням металоконструкції для споруджування шахт Донецької облостіна той момент ш.Чайкина, ш.Пролетарська-Крута, шахти 21-біс. Зокрема цех металовиробів виготовляють кріпильні деталі для збійних вирубок шахт, вентиляційні двері, труби всіх діаметрів для проходки та інші металоконструкції. До складу дільниці металовиробів в ходить арматурний цех, який виготовляє арматурні каркаси для з/б виробів зокрема для затяжки, залізобетонних балок та колон, ригелів, балок, перемичок, стінових панелей, панелей огорожі та інших з/б виробів, на які надходить замовлення від управлінь, що входить до складу тресту "Макіївшахтобуд".

Ділянка деревообробки № 1, а саме столярний цех також перебував на території Червона Зірка. Кваліфікований склад столярів на той час виготовляв столярні вироби для промислових будівель надземного комплексу шахт, що будуються. Виготовлялися віконні і дверні блоки по типовим проектам і по індиві

Зм.
Арк.
№ документа
Підпис
Дата
Арк.
ДП.ВД.27.61.00.00 КП.ВД.05.00.00.ПЗ  
дуальним кресленням не типового характеру.

На майданчику цеху розташувався столярний, відділ, для розпилювання круглого лісу і заготовок для виробничого процесу.

Цех залізобетонних виробів знаходиться в с.Об’єднане.

Цей цех випускав збірний залізобетон, не армований залізобетон (фундаментні блоки, фундаментні подушки і.т.д), також цех виготовляв канавку велику та малу для підземних виробок шахт. Цех складався з відділення пропарки, де в пропарювальних камерах набирали міцність за формовані з/б вироби і неармований залізобетон. Був малий цех у якому виготовлялися канавки. Виробничий пар для пропарювання подавався від котельні д двома котлами, працюючий на твердому палеві (вугіллі) також до складу дільниці входив бетонно-розчинний вузол, який виготовляв товарний розчин і бетон. Кранове господарство складалося з козлового крану та кран-балок, працюючих у2-х відділеннях в пропар очному і малому відділенні. Цех також мав два склади для зберігання сипучих матеріалів (піску, щебеню, гравію, відсіву). Також для зберігання цементу мали три цементні банки.

На центральному майданчику заводу селищя Об’єднаного, знаходився майданчик, який займався виготовленням пиломатеріалів: дошки сороковки, шести - десятки, вагонки, дошки для підлоги. Ділянка також виробляла дерев’яні шпали для пристрою шляхів підземного транспорту у шахтах. Шпали оброблялись спеціальними антисептиками які запобігали гниттю. Також ділянка готувала піддони для складування цегли, різноманітні дерев’яні щити з обапола.

У селищі Нижня Кринка розташувалася ділянка залізобетонних виробів, яка спеціалізувалася на виготовленні затяжки для кріплення гірничих виробок.

Ділянка мала шість надземних пропарювальних камер, добове завантаження яких становило 1000 штук, затяжки при тризмінній роботі. Всі завантажувальні та розвантажувальні робо

Зм.
Арк.
№ документа
Підпис
Дата
Арк.
ДП.ВД.27.61.00.00 КП.ВД.05.00.00.ПЗ  
ти виконувалися козловим краном, який працював над

пропарювальними камерами. Ділянка мала свою котельню з двома котлами, а також під’їздні шляхи, на яких подавалися вагони з піском і щебенем. З початком будівництва ш.Червона зірка, ш.Шахтарська-глибока,дробильно-сортувального заводу у м.Торезі, Швейно-трикатажної фабрики вм.Шахтарську.

До складу заводу увійшов бетонно-розчинний вузол № 4 в м.Шахтарську (1970 р.), який виробляв товарний розчин і товарний бетон для вище вказаних об’єктів.

У 1975 році до складу заводу увійшов бетонно-розчинний вузол № 5 розміщений у м.Сніжне, який виготовляв товарний розчин і товарний бетон для будівництва завода "Хіммаш".

В даний час завод "Буддеталь"структурний підрозділ Публічного акціонерного товариства "Донбасшахтобуд" має дві виробничі ділянки: формувально-змішувальний цех, який в основному випускає з/б затяжку для кріплення гірських а також товарний бетон за необхідністью, згідно заявок структурних підрозділів. Цех металовиробів займається виготовленням металоконструкцій для структурних ПАО "Донбасшахтобуд", які ведуть роботу на шахтах. Чисельність працюючого персоналу на заводі у наш час 70 чол. Працюють в одну зміну.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 64; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты