Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Формулювання мети і завдань маркетингової програми




 

Маркетингова програма - це намічений для планомірного здійснення, об'єднаний єдиною метою та залежний від певних строків комплекс взаємопов'язаних завдань і адресних заходів соціального, економічного, науково-технічного, виробничого, організаційного характеру з визначенням ресурсів, що використовуються, а також джерел одержання цих ресурсів.

Для того, щоб визначити маркетингову програму, конкретні дії та заходи, які й дозволять дійти поставлених підприємством цілей потрібно:

- проаналізувати маркетингове середовище;

- комплексно вивчити потреби і запити споживачів, мотивів їхньої поведінки;

- вивчити показники кон'юнктури ринку;

- вивчити систему ціноутворення, динаміки та структури цін;

- вивчити конкурентів, контрагентів і нейтралів;

- вивчити форми та методи збуту, оцінки виробничих і збутових можливостей аналізованого підприємства;

- визначити рівень конкурентоспроможності на різних ринках і їх сег- ментах тощо.

На основі результатів двох попередніх розділів сформулюємо мету на період дії маркетингової програми і виділимо задачі, які слід вирішити для досягнення цілі.

Метою компанії «Samsung» є: захоплення лідируючих позицій на ринку електроніки, випуск високоякісної продукції яка буде задовольняти потреби споживачів, а також закріплення та підтримка іміджу компанії.

Сормулюємо стратегічні цілі на довгострокову перспективу за сферами, що включають положення на ринку, виробництво, маркетинг, управління персоналом та фінанси. Отже, більш детально по кожному з напрямів:

· На ринку. Компанія «Samsung» прагне бути лідером на ринку планшетів, а отже, збільшите обсяги реалізації саме цієї продукції у світі.

· Виробництво. Стабільний випуск високоякісної продукції, яка буде максимально задовольняти потреби споживача. Розробка інновацій та спроба покращення стилю та характеристик товару до рівня, який кращий ніж у конкурентів. Збільшення продуктивності праці у порівнянні з минулим роком.

· Маркетинг. Створення маркетингових заходів, які дозволять збільшити об’єм продажів на ринку планшетів, а отже, і скоротити відставання від лідера Apple. Підтримка репутації та іміджу фірми на світовій арені.

· Управління персоналом. Виховання висококваліфікованих робітників, які здатні будуть реагувати на зміни ринку та посилювати позиції фірми. Відповідно створення комфортних умов для існування свого робочого персоналу ( збільшення оплати праці, різноманітні премії та інші стимулятори праці).

· Фінанси. Збереження нинішнього стійкого фінансового стану. Приріст прибутку та збільшення рентабельності виробництва. Раціональне використання фінансових ресурсів по всім видам продукції.

На основі загальних цілей компанії виділяємо завдання маркетингової програми, які необхідно вирішити для їх досягнення:

1. Аналіз ринку;

2. Планування та здійснення виробництва;

3. Планування та здійснення збуту;

4. Удосконалення управління та організації виробництва;

5. Встановлення такого рівня цін, який зможе задовольнити попит. Швидке реагування на ціни та підлаштування їх під споживачів;

6. Збільшення обсягів продажу планшетів на рівні 10%;

7. Надання все можливого рівня послуг на рівні вищого ніж у конкурентів;

8. Проведення заходів стимулювання продажу: організація виставки-продажу, розміщення реклами в виданнях преси, запуск реклами на телебаченні, та в мережі Інтернет, участь в різних соціальних програмах, тощо;

9. Виявлення незадоволених потреб шляхом опитувань та створення шляхів їх опитувань;

10. Проведення заходів стимулювання для персоналу, які нададуть змогу підвищити ефективність праці та кваліфікацію робітників.

Отже, цілі та завдання компанії спрямовані на досягнення лідируючих позицій фірми, підтриманні іміджу та підвищенню ефективності праці, які призведуть до рентабельності виробництва, та покращення фінансового стану «Samsung».


 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты