Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Оптимальні умови культивування кормових дріжджів на мелассного бардові




Основним критерієм при порівнянні і відборі тієї чи іншої культури для даного середовища є швидкість її зростання і здатність асимілювати всі поживні речовини з високим економічним коефіцієнтом. Від цього залежить продуктивність підприємства, витрата електроенергії та інші техніко - економічні показники виробництва. Сахара присутні в мелассного бардові зовсім у невеликих кількостях і на вихід дріжджів практично не впливають. Тому треба віддати перевагу тим дріжджів, які асимілювали б карбонові кислоти, оксикислот і гліцерин, що міститься в барді.

Найбільший вихід біомаси дають Candida utilis С-1 і Candida tropicalis СК-4, що послужило підставою до застосування їх окремо і в суміші пріі виробництві кормових дріжджів на мелассного бардові. Небезпека витіснення їх іншими культурами виключається, тому що в мелассного бардові досить ростових речовин.

У сприятливих умовах час генерації при культивуванні на мелассного середовищі 2,5 - 3,0 години, що пояснюється наявністю в барді трудноусвояемих та інгібуючих речовин. При періодичному культивуванні тривалість однієї генерації в період інтенсивного розмноження склала 4 години, тому тривалість перебування середовища в апараті при безперервному культивуванні повинна бути не менше 8 - 10 годин.

Процес вирощування при такій тривалості слід вести при дуже інтенсивної аерації, що б кисень не лімітував швидкого розмноження.

Швидкість розмноження і вихід біомаси знаходяться в залежності від концентрації барди. З розбавленням барди збільшується вихід дріжджів.Розбавлена ​​барда менш в'язка і менше піниться, крім того потрібно менше води на промивання дріжджової суспензії. Крім того, в цьому випадку можливе скорочення часу періодичного культивування (на 1 / 3 якщо розведення іде водою у співвідношенні 1:1).

Але розведення неможливо, якщо передбачається подальше випарювання последрожжевой барди. Але з концентрованою барди можна отримати такий же вихід як з розведеною, але при більшій інтенсивності аерації або проведенням процесу в 2 стадії. Якщо для інтенсивної аерації немає умов, тоді доцільно розбавляти барду для підвищення продуктивності апаратів.

Активна кислотність мелассного барди відповідає рН 5,5 - 5,8. в процесі вирощування дріжджів споживаються органічні кислоти, внаслідок чого середу подщелачиваєт тим сильніше, чим інтенсивніше зростання клітин. Для підтримки рН на оптимальному рівні необхідно користуватися соляної чи сірчаної кислотою.

Високий вихід біомаси спостерігається при рН 5,0 - 5,5. Однак при безперервному культивуванні у виробничих умовах відбувається швидке наростання інфекції, крім того посилюється спінення дріжджової бражки, що зарудняет сепарування, тому доводиться підтримувати рН середовища на рівні 4,0 - 4,2.

При уповільненому зростанні культури через недосконалу аерації та наявності в бардові трудноусвояемих джерел вуглецю, в уникненні розвитку інфекції ефективніше вести процес при рН 3,5 - 3,8.

Оптимальною температурою для вирощування пикою на мелассного бардові треба вважати 32 - 33 о С. Більш висока температура процесу, хоч і зменшує витрати води на охолодження, але із-за зниженого виходячи дріжджів не може бути рекомндована, тим більше що при цьому посилюється розвиток інфікуючої мікрофлори, сильно переважної ріст дріжджів.

Рекомендований витрата повітря на аерацію становить 55 - 60 м 3 / м 3 ч. Це відповідає 20 - 25 м 3 повітря на 1 кг введених в апарат вуглецевмісних поживних речовин.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты