Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Дослідження конкурентного середовища на ринку меблевої продукції Рівненської області




 

Аналіз ринку меблевої продукції Рівненської області, зокрема м.Рівне виявив наявність великої кількості дрібних виробників меблів,більшість з яких займаються виробництвом меблів за індивідуальним замовленням та працюють як фізичні особи - підприємці.

На ринку меблів Рівненської області вуелику частку займають великі виробники меблів, як ПП "Меркс Меблі" , ТОВ "Снайт" ,ТМ "Ліга-Нова", ТОВ "Конус", АТЗТ "Новий стиль – Україна" та ін.

Основними конкурентами які працюють на ринку Рівненської області єначтупні фірми МП ТзОВ "ОЛІСМА" , "Акорд Меблі","Komandor-Rivne", студія меблів "Папа Карло".

МП ТзОВ "ОЛІСМА" є лідером з виробництва меблів у Рівненській області, одним із засновників Української Асоціації Меблевиків, членом Торгово-промислової Палати України.

Підприємство було створено у 1992 році і успішно займається виготовленням корпусних меблів.

Основним напрямком діяльності фірми є:

· виробництво офісних меблів для керівників та персоналу

· виробництво меблів для операційних залів і касових кабін банків

· виробництво корпусних меблів для дому за індивідуальними проектами — кухні, спальні, вітальні, дитячі, передпокої

· виробництво шаф-купе (побутових та офісних)

· комплектація супутніми товарами — офісні та побутові стільці, матраци, кухонні аксесуари тощо

· виробництво гнуто клеєних ламелей та ліжкових рам

Дизайнери фірми "Олісма" створюють меблі за індивідуальними проектами. Виробничі потужності МП ТзОВ "Олісма" розташовані в смт.Оржів Рівненського району. На підприємстві працює висококваліфікований персонал в кількості 250 чол. Обробка матеріалів здійснюється на сучасному технологічному обладнанні провідних західноєвропейських фірм (Німеччина, Австрія, Іспанія).

Матеріал для виготовлення меблів — екологічно чиста (клас емісії Е-1) деревинностружкова плита (ДСтП) виробництва України, Австрії, Чехії, Польщі, Угорщини, ламінована синтетичною меламіновою плівкою з імітацією об’ємної текстури деревини, або фоновою (однотонною) поверхнею, товщиною 16–28 мм. Всі торці деталей кромкуються крайкою ПВХ (виробництва Рехау, Німеччина), товщинами від 0,5 мм до 2 мм.

Комплектуючі та фурнітура — виробництва Австрії, Німеччини, Італії.

Офісні меблі сертифіковані в системах УКРСЕПРО, Україна і мають сертифікати відповідності ГОСТу 16371-93 .

Всі меблі виробництва МП ТзОВ "Олісма" мають санітарно-гігієнічний висновок про відповідність виробництва меблів санітарному законодавству України та їх безпечність для здоров'я людини.

Гарантійний термін експлуатації стандартних меблів — 2 роки.

Щорічно підприємство приймає участь в Міжнародній меблевій виставці "Київ ЕкспоМеблі". Неодноразово нагороджувалося дипломами та відзнаками за представлену продукцію.

За рішенням Експертної ради Асамблеї Ділових Кіл України МП ТзОВ "Олісма" стало лауреатом всеукраїнського конкурсу "Вища проба". Цією престижною нагородою відзначаються підприємства, продукція та послуги яких мають високі показники якості та займають лідируючі позиції на ринку України. Продукція фірми занесена до "Реєстру кращих товарів України".

МП ТзОВ "Олісма" було переможцем регіонального етапу Всеукраїнського конкурсу якості продукції (товарів, робіт, послуг) "100 кращих товарів України — 2009" Загальноукраїнського конкурсу "100 Кращих товарів 2003 року", який проводився під Патронатом Президента України.

"Komandor-Rivne" пропонує:

· шафи-купе, міжкімнатні перегородки Kоmandor

· високоякісну меблеву фурнітуру Blum

· матраци MatroLuxe.

Фірма "Акорд Меблі" — це сучасне підприємство, яке пропонує меблі стандартної комплекції на будь–який смак, а також меблі на замовлення з індивідуальним дизайном:

· м’які частини, дивани, кутові дивани, крісла

· ліжка для спалень, дерев'яні та двох’ярусні

· кухонні куточки

· ортопедичні матраци

· меблеві системи

"Акорд Меблі" пропонує різні меблеві системи з оригінальним дизайном та з урахуванням сучасних тенденцій. На придбану продукцію підприємство надає гарантію і здійснює безкоштовну доставку меблів по м. Рівне (меблі доставляють замовнику до під’їзду).

Студія меблів "Папа Карло" пропонує на індивідуальне замовлення на будь-які нестандартні корпусні меблі:

· кухні з вмонтованою технікою

· шафи-купе

· гардеробні кімнати

· спальні

· вітальні

· офісні меблі

· передпокої

· меблі дитячої групи

· розсувні двері

· міжкімнатні перегородки

Меблі виготовляють із дерева, плит ДСП, ДВП, фарбованого МДФ або постформінгу. Для того, щоб надати меблям неповторного шарму, використовують вітражне скло, скло із срібною та золотою пайкою і камінці Сваровські. На виготовлені меблі надають гарантію на 1 рік. Меблі сертифіковані.

 

 

РОЗДІЛ 3

Бізнес-проект заснування приватного підприємства "Буковинка"

 

3.1. Характеристика товару

 

Корпусні меблі (зокрема меблі для спальні, дитячі меблі, меблі для гостиних кімнат, передпокоїв, домашнього кабінету) це основний сегмент меблів для будинку, що займає більше половини ринку. Тому весь ринок домашніх меблів більшою мірою відображає тенденції ринку корпусних меблів.

Корпусні меблі - це столи, стінки і стелажі, шафи, серванти, лави, вітрини, буфети, комоди і тумби (для зберігання сувенірів, посуду і столового приладдя); книжкові шафи, настінні полиці різного призначення і т.п. і т.д. Тобто корпусні меблі - це всі меблі, у виробництві якої застосовуються плити з надійним покриттям (ДСП, МДФ та інші), а також натуральне дерево.

У виробництві корпусних меблів також використовується скло і метал. Часто використовуються і вбудовані металеві деталі. Подібне дизайнерське рішення цікаво виглядає, а так само досить функціонально. Такі деталі можуть бути з хромованої сталі, алюмінію і зі сплаву. Головне, щоб деталі з металу були захищені від корозії.

Корпусні меблі підбирається за індивідуальним замовленням під розміри кімнати і стиль інтер'єру.

При виборі корпусних меблів потрібно враховувати те, в якій кімнаті вона буде встановлюватися і для яких цілей. Сучасна корпусні меблі для вітальні (журнальні столи, гірки, секції, підставки під апаратуру) дозволяє створити комфорт і зручність для відпочинку всіх членів сім'ї і гостей, створити стильний інтер'єр.

Велику роль відіграє і призначення корпусних меблів. Виходячи з цього, визначається матеріал і стиль оформлення. Меблі для дому краще вибирати відповідно до побажань. В офісах корпусні меблі повинні відповідати декільком важливим вимогам: функціональність і показність.

Зручність - одна з ознак успіху. Важливо, щоб все було під рукою, щоб не було нагромадження. І кожен предмет інтер'єру відповідав своїм вимогам повною мірою. Те, як ви себе почуваєте в приміщенні, безпосередньо залежить від правильно підібраної корпусних меблів.

Сучасне виробництво меблів - це високомеханізований галузь. Разом з тим на окремих стадіях технологічного процесу виготовлення меблів застосовується висококваліфікований ручну працю з використанням ручного інструменту. Ступінь механізації і автоматизації виготовлення меблів залежить від конструкції вироби, кількості виготовлених виробів, тривалості їх випуску, рівня організації виробництва.

Основними матеріалами для виготовлення меблів служать деревостружкові і деревоволокнисті плити, фанера, деревина хвойних і листяних порід, облицювальні та оздоблювальні матеріали. Крім того, для виготовлення меблів застосовують фурнітуру, дзеркала, пружини, вироби з пластмас та ін

Меблі повинні бути міцною і довговічною. При дбайливому відношенні і своєчасному ремонті вона може служити довгий час. Тому одне з технічних вимог до меблевих виробів полягає в тому, щоб вони в процесі експлуатації зберігали свою міцність. Домогтися цього можна, перш за все найбільш раціональною конструкцією вироби і дотриманням режимів виготовлення меблів.

 

 

3.2. Маркетинговий план

 

Для виробників корпусних меблів проблема, кому продати свої вироби, існує лише, якщо вони мають серійний тип виробництва. В Україні немає гуртових покупців меблів, які б могли розв’язати цю проблему виробників й водночас дати впевненість інвесторам вкладати кошти у високопродуктивне обладнання. Натомість, є низка дилерів, які мають власні меблеві виставкові салони та гіпермаркети меблів, однак ці мережі є невеликими. Серійні виробники, зазвичай, мають власні меблеві салони та працюють з дилерами.

Натомість, виробники, що мають індивідуальний тип виробництва, тобто працюють на замовлення, в тому числі із серіями виробів, проблеми збуту своєї продукції не відчувають. Складнішою справою є пошук клієнтів та уникнення простоювання виробництва, проте якщо виробник справді може запропонувати своїм корпоративним чи приватним клієнтам якісні та унікальні вироби, клієнти самі можуть звертатися до нього. Крім того, вживають й інших засобів – рекламу у спеціалізованих ЗМІ, участь у виставках, розсилки та прямі пропозиції потенційним клієнтам. Великі компанії майже завжди оголошують тендери на визначення виконавця меблевих інтер’єрів для власних мереж, у яких необхідно брати участь.

Пошук клієнтів у середовищі бізнесу, зрозуміло, легший, ніж пошук приватних клієнтів, тож не дивно, що невеликі, молоді виробники, з огляду на вищу рентабельність, орієнтуються здебільшого на виробництво офісних, торговельних меблів та меблів для громадських приміщень.

Основним джерелом доходів більшості підприємств є продаж. Саме продажу визначають всі інші аспекти діяльності підприємства, тому складання фінансового плану починається з прогнозування продажу. Основою для такого прогнозу служить план маркетингу. Слід також мати на увазі, що обсяги продажів у нових підприємців зазвичай наростають поступово, а собівартість реалізованої продукції може "скакати" і в деякі місяці бути непропорційно високою або низькою. Все буде залежати від ситуації, що складається в той чи інший момент на ринку [8, 66]. План доходів і витрат повинен містити також оцінки всіх статей непрямих (накладних, Загальнофірмові) витрат по місяцях першого року. Необхідно передбачити в плані всілякі статті витрат і правильно спланувати їх динаміку по місяцях. Витрати на заробітну плату будуть залежати від чисельності працівників, їх спеціальностей та кваліфікації. Відомості про те, скільки і яких фахівців потрібно, беруться з організаційного плану. Розширення справи може вже в перші місяці існування підприємства вимагати збільшення чисельності зайнятих. Витрати на оплату праці повинні бути заздалегідь передбачені і включені в план доходів і витрат. У плані доходів і витрат слід передбачити і видатки на підвищення заробітної плати працюючим співробітникам.

Оскільки підприємство новостворене, то потенційні мінімальні продажі меблів можна диверенціювати залежно від часовго періоду діяльноссті підприємства (табл.2)

Таблиця 2.

План збуту продукції підприємтва

Назва виробу Мінімальна ціна Мінімальна собівартість Кількість виготовленої продукції залежно від сроку діяльності фірми
1-3міс. 3-9міс. 9-12міс. 13-24міс. 24 і більше міс.
Шафа-купе
Стінка
Вітальня
Спальня
Кухня

 

Відповідно до плану збуту можна порахувати показники прибутку підприємства(табл.2.)

Таблиця 2.

Прибуток підприємтсва

  Кількість виготовленої продукції залежно від сроку діяльності фірми
1-3міс. 3-9міс. 9-12міс. 13-24міс. 24 і більше міс.
Мінімальний дохід
Податки
Мінімальний прибуток

 

 

Для ефективного збуту необхідно задіяти всі наявні можливості та ресурси. Як показує досвід та практика діяльності багатьох успішних фірм, ефективність діяльності залежить від реклами. Так, для реклами ПП "Буковинка" необхідно використати один з найдієвіших та ефективнішихресурсів,а саме - інтернет. велика популярність соціальних мереж дозволяє використовувати їх як ефективний засіб рекламиякий не потребуєматеріальних затрат. також доцільною є розробка веб-сайту підприємства зі зручним інтерфейсом та стильним дизайном. Отож,розрахунок вартості маркетингових заходів щодо реклами підприємства наведенов таблиці

Таблиця 2.

Розрахунок вартості рекламних заходів

Назва Вартість,грн Ціна , грн
Розробка веб-сайту підприємтсва
Друк поліграфічних матеріалів(календарики, рекламні листівки, флаєра,візитки,ручки) 150грн. за 1000од.
Реклама на радіо, в персі
Створення рекламних груп в соціальних мережах Вконтакте, Одкокласники
розповсюдження рекламних матеріалів
Загальна вартість

 

 

3.3. Юридичний план

 

ПП "Буковинка" - підприємство приватої форми власності, юридична особа, що спеціалізується на виготовленні корпусних меблів для дому та офісу.

Для проведення державної реєстрації юридичної особи засновник (засновники) або уповноважена ними особа повинні особисто подати державному реєстратору (надіслати рекомендованим листом з описом вкладення) такі документи:

- заповнену реєстраційну картку на проведення державної реєстрації юридичної особи ( реєстраційна картка заповнюється машинодруком або від руки друкованими літерами. Якщо документи надсилаються державному реєстратору рекомендованим листом, підпис заявника на реєстраційній картці повинен бути нотаріально посвідчений);

- копію рішення засновників або уповноваженого ними органу про створення юридичної особи у випадках, передбачених законом;

- два примірники установчих документів (установчі документи юридичної особи, а також зміни до них, викладаються письмово, прошиваються, пронумеровуються та підписуються засновниками (учасниками). Підписи засновників (учасників) на установчих документах повинні бути нотаріально посвідчені. У окремих випадках установчі документи повинні бути погоджені з відповідними органами державної влади. Внесення змін до установчих документів юридичної особи оформляється окремим додатком або викладенням установчих документів у новій редакції. На титульній сторінці додатка до установчих документів юридичної особи робиться відмітка про те, що зазначені документи є невід’ємною частиною відповідних установчих документів);

- документ, що засвідчує внесення реєстраційного збору за проведення державної реєстрації юридичної особи (у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян).

Документи, які подаються (надсилаються рекомендованим листом) державному реєстратору, повинні бути викладені державною мовою.

У разі реєстрації юридичної особи , для якої законом встановлено вимоги щодо формування статутного фонду (статутного або складеного капіталу, наприклад, товариство з обмеженою відповідальністю), додатково подається документ, що засвідчує внесення засновником (засновниками) вкладу (вкладів) до статутного фонду (статутного або складеного капіталу) юридичної особи в розмірі, який встановлено законом.

У разі державної реєстрації відкритих акціонерних товариств, додатково подається звіт про проведення підписки акції, який засвідчено Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку України.

У разі реєстрації селянського (фермерського) господарства , додатково подається копія Державного акта на право приватної власностізасновника на землю або копія Державного акта на право постійного користування землею засновником, або нотаріально посвідчена копія договору на право користування землею засновником, зокрема на умовах оренди.

У разі державної реєстрації юридичної особи , засновником (засновниками) якої є іноземна юридична особа, крім документів, які передбачені частиною першою цієї статті, додатково подаєтьсядокумент про підтвердження реєстрації іноземної особи в країні її місцезнаходження, зокрема витяг із торговельного, банківського або судового реєстру. Зазначений вище перелік документів є вичерпним, тому державному реєстратору забороняється вимагати додаткові документи для проведення державної реєстрації юридичної особи.

Якщо документи для проведення державної реєстрації подаються засновником або уповноваженою ним особою особисто, державному реєстратору додатково пред'являються паспорт та документ, що засвідчує його (її) повноваження.

Термін та порядок взяття на облік органами державної податкової служби фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб визначено Інструкцією про порядок обліку платників податків, затвердженої наказом ДПА України від 19.02.98 №80 (в редакції наказу ДПА України від 17.11.98 №552) та зареєстровано в Міністерстві юстиції України 14.12.98 за №791/5231.

Після взяття платника податків на облік органи державної податкової служби видають йому довідку за ф.№4-ОПП, яка підтверджує взяття його на податковий облік. Для пред’явлення в установи банків, де він вирішив відкрити поточні рахунки, та інші органи державної влади видаються копії довідки.

Юридичні особи , незалежно від виду діяльності й запланованих обсягів операцій з продажу товарів (робіт, послуг), та діючі особи, які підпадають під визначення статті 2 Закону України "Про податок на додану вартість", зобов'язані зареєструватися як платники податку на додану вартість відповідно до Положення про Реєстр платників податку на додану вартість, затвердженого наказом Державної податкової адміністрації України від 27 травня 1997 року N 149 та зареєстрованого у Міністерстві юстиції України 11 червня 1997 року за N 216/2020.

Юридичні особи подають в органи державної податкової служби за своїм місцезнаходженням такі документи:

- заяву за формою N 1-ОПП (додаток 1);

- завірені в нотаріальному порядку копії статуту (якщо це потрібно для створюваної організаційної форми підприємства), установчих договорів з відміткою органу, що здійснив державну реєстрацію;

- копію положення (для бюджетних установ, благодійних організацій);


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 154; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты