Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


C)* Патологічне стирання зубів




454.Хвора, 23 роки, вагітна. Звернулася зі скаргами на біль від хімічних та термічних подразників в ділянці верхніх фронтальних зубів та наявність косметичного дефекту. Об’єктивно: на вестибулярній поверхні 12, 11, 21, 22 зубів у пришийковій ділянці наявність плям темно-коричневого кольору. Емаль шорсткуватої консистенції, крихка, оголений дентин гладкий, блискучий, світло-жовтого кольору. Поставте діагноз:

A)* Некроз твердих тканин

455.Хворий, 33 роки, звернувся з метою санації. Під час огляду ротової порожнини в ділянці 47 зуба була виявлена неглибока порожнина, заповнена розм’якшеним дентином. Хворий підтвердив, що 47 зуб іноді реагує на хімічні та температурні подразники, після усунення яких біль зникає. Зондування стінок болюче. Реакція на холодону воду позитивна. Який діагноз слід вважати вірним?

D)*Гострий середній карієс

456.Хвора, 22 роки, скаржиться на короткочасний біль в ділянці 35 зуба від хімічних подразників. Об’єктивно: в пришийковій ділянці 35 зуба неглибокий дефект в межах емалі. Краї емалі нерівні, крейдоподібні. Зондування дна каріозної порожнини безболісне. Поставте правильний діагноз:

A)* Гострий початковий карієс

457.Під час обстеження, у пацієнта 20 років виявили на 11 зубі пляму, розміром 3х4 мм, поверхня білої плями блискуча, при зондуванні – гладенька. З анамнезу пляма появилася відразу після прорізування 11 зуба. Реакція на термічні та хімічні подразнення – безболісна. Молочний 51 зуб пацієнта був видалений в ранньому дитячому віці, після ускладнення каріозного процесу. З наведеного поставте вірний діагноз:

E)* Гіпоплазія емалі – плямиста форма

458.Пацієнту 67 років, після обстеження було встановлено діагноз – карієс цементу 35 зуба. На якому пломбувальному матеріалі зупините свій вибір?

B)* Склоіономірному цементі

459.Пацієнт К., 18 років звернувся в стоматологічну клініку зі скаргами на наявність білих плям в 11, 12 зубах. Для встановлення діагнозу було проведене вітальне забарвлення. Вітальне забарвлення твердих тканин зуба при каріозному процесі ґрунтується на:

A)*Підвищенні проникності уражених карієсом твердих тканин зуба.

460Для проведення диференційної діагностики в стоматологічній клініці проводять термопробу з використанням гарячої води. Інтактні зуби чутливі до гарячої води від:

A)* 45-50о

461.В клініку звернувся пацієнт 20 років з метою санації ротової порожнини. Існують основні і допоміжні методи обстеження пацієнтів. Які методи обстеження в терапевтичній стоматології вважаються основними?


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 58; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты