Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


A)*Навчання раціональному чищенню зубів.




520. Вагітна жінка 24 років звернулась зі скаргами на появу за останній час декількох каріозних порожнин, випадання раніше поставлених пломб. При об'єктивному дослідженні встановлено: індекс КПУ=16, гігієнічний індекс по Федорову-Володкіной рівний 3,3 балу. Виберіть оптимальний матеріал для пломбування каріозних порожнин в даному випадку?

A)*Склоіономерний цемент.

521. Лікар-стоматолог проводить лікування 46 зубу з приводу хронічного середнього карієсу у пацієнта з важким психічним захворюванням. Який варіант препарування каріозної порожнини доцільно вибрати в даному випадку?

A)*ART-методику.

522. Лікар-стоматолог проводить лікування 16 зубу з приводу хронічного середнього карієсу у хворого епілепсією. Вибрана ART-методика препарування каріозної порожнини. Який матеріал слід вибрати для пломбування каріозної порожнини в даному випадку?

A)*Склоіономерний цемент

523. Лікар-стоматолог проводить лікування 26 зуба з приводу гострого глибокого карієсу у пацієнта 22 років. Як лікувальна прокладка вибраний кальцийсаліцилатний цемент “Life”, як постійний пломбувальний матеріал конденсований композит світлового затвердіння “Solitaire-2”. Чим необхідно покрити лікувальну прокладку в даному випадку?

A)*Склоiономрним цементом.

524.Хлопець 19 років скаржиться на естетичний недолік – наявність плям і дефектів майже на всіх зубах. Такий вигляд зуби мають з моменту прорізування. Народився і до 5 років проживав в місцевості з вмістом фтору в питній воді 3,2 мг/л. Об'єктивно: емаль всіх зубів має мілоподібний матовий відтінок з окремими темно-коричневими плямами на поверхні, а також різної форми дефектами з щільними краями, особливо вираженими на фронтальних зубах верхньої щелепи. Визначте форму флюорозу у цього хворого.

A)*Ерозивна

525.Пацієнтці 60 років проводиться лікування 11 і 21 з приводу хронічного глибокого карієсу (ІІІ клас за Блеком). У анамнезі: операція видалення катаракти. Виберіть оптимальний матеріал для пломбування каріозних порожнин в даному випадку

A)*Композит хімічного твердіння

526.Хворому А., 25р. встановлено діагноз: хронічний глибокий карієс 25. Для пломбування каріозної порожнини вибрано композитний матеріал |”Spectrum”. Яку ізолюючу прокладку доцільно використати в даному випадку:

A)*Склоіономерний цемент

527.При лікуванні хронічного глибокого карієсу 46 зуба лікар-стоматолог використав сандвіч-техніку. Який матеріал необхідно застосовувати для сандвіч-техніки в даній ситуації під композиційний матеріал?


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 88; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты