Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


A)*Хронічний середній карієс




468.Хворий Д., 18 років, скаржиться на появу крейдоподібної плями в 23 зубі, незначний біль від холодного подразника. При огляді: на вестибулярній поверхні 23, ближче до шийки зуба знаходиться біла пляма розміром 2-3мм. При зондуванні шорсткість поверхні, болю нема. На термічний подразник незначний біль. Який найбільш вірогідний діагноз?

A)* Гострий початковий карієс

469.Хвора Д., 18 років, скаржиться на косметичний недолік, в зв’язку з наявністю плям на передніх зубах. Час появи плям не пам’ятає. При огляді: на вестибулярній поверхні 11,12,21,22 зубів крейдоподібні плями, з гладкою, рівною поверхнею. На зондування і термічний подразник болю нема.

A)* Гіпоплазія емалі

470.Хворий С., 26 років, скаржиться на біль в 16 зубі від температурних подразників. Біль проходить після усунення подразника. При об’єктивному обстеженні: глибока каріозна порожнина в 16 зубі, дентин світло-жовтий, розм’якшений. При зондуванні дна порожнини 16 зуба відмічається болісність. Перкусія 16 зуба безболісна. ЕОД 16 зуба – 12 мкА. Поставте діагноз.

A)* Гострий глибокий карієс

471.Хвора Е., 25 років, з'явилася зі скаргами на наявність світло-коричневої плями в передньому зубі на верхній щелепі. При обстеженні в пришийковій ділянці 23 відзначається поодинока пляма світло-коричневого кольору, при висушуванні поверхня плями матова, при зондуванні гладка. Реакція на холодне та зондування безболісні. Поставте найбільш вірогідний попередній діагноз:

A)* хронічний початковий карієс

472.Хворий звернувся зі скаргами на гострий біль від холодного, який з'явився день назад після випадіння пломби в зубі на верхній щелепі зліва. При об'єктивному обстеженні в 27 зубі глибока каріозна порожнина, яка не сполучається з порожниною зуба. Реакція на холодне болісна, короткочасна, зондування дна болісне. Поставте попередній діагноз.

A)* Гострий глибокий карієс.

472.Пацієнтка 20 років з'явилася із скаргами на болі в зубах на нижній щелепі при чищенні зубів. Об'єктивно: у пришийковій ділянці 33, 43 зубів дефекти емалі у вигляді клину. Після обстеження був встановленій діагноз: клиновидні дефекти 33, 43 зубів. Який пломбувальний матеріал найбільш оптимальний в даній клінічній ситуації:

A)* Текучий композит світлового твердіння.

473.У хворого 22 років на медіальній поверхні 22 зуба виявлено глибоку каріозну порожнину виповнену щільним пігментованим дентином. Для проведення реставрації обрано композитний матеріал світлового твердіння. Виберіть оптимальний матеріал для покриття дна каріозної порожнини.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты