Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Інші нестероїдні протизапальні/протиревматичні засоби




  • Кислота гіалуронова (Hyaluronic acid)͠

Фармакотерапевтична група: М09АХ01 - кислота гіалуронова.

Основна фармакотерапевтична дія: імунобіологічний препарат, призначений для заміщення синовіальної рідини, що накопичується при дегенеративних запальних захворюваннях суглобів та для активації процесів оновлення тканин суглобових хрящів; гіалуронат натрію є важливим компонентом екстрацелюлярного матриксу, що відновлює фізіологічний гомеостаз та реологічні властивості синовіальної рідини, нормалізує та сприяє нормалізації складу синовіальної рідини, активуючи біосинтез гіалуронової кислоти в клітинах синовіальної оболонки.

Показання для застосування ЛЗ: запально-дегенеративні та травматичні ураження суглобів; остеоартрит та періартрит плечового та колінного суглобів.

Спосіб застосування та дози ЛЗ: вводиться по 2 мл в суглобову сумку 1 р/тиждень, протягом трьох тижнів послідовно; частота та об'єм ін'єкцій може бути відрегульована індивідуально відповідно до показань, перебігу захворювання та розміру суглоба.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ: реакції в місці введення: біль, який минає після введення, припухлість, набряк, почервоніння, локальне підвищення температури; АР; нудота, блювота та озноб

Протипоказання до застосування ЛЗ: гіперчутливість до препарату; захворювання або ушкодження шкіри в місці введення; тяжкі захворювання печінки.

Форми випуску ЛЗ:р-н для внутрішньосуглобових ін'єкцій, 1 мл/1 мг.

Торгова назва:

І. Сингіал, ВАТ «Фармак», Київ, Україна
  • Глюкозамін (Glucosamine) ** [окрім порошка для приготування р-ну для перорального застосування]

Фармакотерапевтична група:М09АХ05 - нестероїдні протизапальні препарати.

Основна фармакотерапевтична дія:хондропротекторна, м’яка протизапальна дії; механізм дії зумовлює глюкозамін, що є субстратом побудови суглобного хряща; внаслідок будь-якого несприятливого впливу (захворювання, вікові порушення обміну, травматизація) зменшується його синтез і концентрація у сполучній тканині, через що порушується функціональний стан суглобів і виникає біль; глюкозамін входить до складу ендогенних глюкозамін-гліканів хрящової тканини; при систематичному застосуванні стимулює синтез протеогліканів і кол; зменшує болючість і нормалізує рухливість в уражених суглоба; прийом екзогенного глюкозаміну протидіє прогресуванню остеоартрозу і зменшує частоту його загострень, запобігає можливому метаболічному пошкодженню хряща від дії НПЗЗ і ГК.

Показання для застосування ЛЗ:дегенеративно-дистрофічні захворювання периферичних суглобів і хребта БНФ (остеоартрит, тендиніт, остеохондроз та ін.); остеопатії та хондропатії, хондромаляція, пародонтопатії; профілактика та лікування пошкоджень суглобів внаслідок фізичних перевантажень (у тому числі спортивної травми); період реконвалесценції після переломів кісток (для прискорення утворення кісткової мозолі), травм, операцій опорно-рухового апарату тощо; як допоміжний ЛЗ при болю в суглобах.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дорослим внутрішньо по 1-2 табл. на день, мінімальна тривалість курсу 6 тижнів; максимум клінічної дії спостерігається після застосування препарату протягом 2-3 місяців; клінічний ефект настає повільно і здатен зберігатися довший час після припинення прийому; рекомендується починати лікування з 2 табл. на день (вранці та ввечері), потім переходячи на 1 табл. на день; індивідуальну тривалість курсів і частоту прийому визначає лікар залежно від стадії хвороби, больового с-му та клінічної відповіді.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:помірні прояви АР (шкірний висип, свербіж, кропив’янка тощо), порушення роботи ШКТ (нудота, біль у животі, метеоризм).

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; недостатність функції нирок у стадії декомпенсації.

Форми випуску ЛЗ:порошок для орального р-ну, 1,5 г/4,0 г по 4,0 г; табл., вкриті оболонкою, по 750 мг

Торгова назва:

I. АРТИФЛЕКС, ТОВ "Фармацевтична компанія "Здоров'я", м. Харків, Україна
II. АРТРОН® ФЛЕКС, Юніфарм, Інк., США
ГЛЮКОЗАМІН ОРІОН, Оріон Корпорейшн/Фамар/АТ Джинефарм/АТ Алкала Фарма, Фінляндія/Франція/Греція/Іспанія
ДОНА®, РОТТАФАРМ С.п.А./Роттафарм Лтд/Сигмар Італія С.п.А., Італія/Ірландія/Італія
ФЛЕКС-А-МІН™ ГЛЮКОЗАМІН, Ен Бі Ті Вай, Інк., США
  • Хондроїтин сульфат (Chondroitin sulfate) ** [окрім р-ну для ін'єкцій]

Фармакотерапевтична група:M01AX25 - нестероїдні протизапальні та протиревматичні засоби.

Основна фармакотерапевтична дія:хондропротекторна, покращення мікроциркуляції.

Показання для застосування ЛЗ:дегенеративно-дистрофічні захворювання периферичних суглобів і хребта (остеоартроз, остеохондроз, спондилоартроз та ін.);остеопатії та хондропатії, хондромаляція, пародонтопатії; профілактика та лікування пошкоджень суглобів внаслідок фізичних перевантажень (у тому числі спортивної травми); період реконвалесценції після переломів кісток (для прискорення утворення кісткової мозолі), травм, операцій опорно-рухового апарату тощо; як допоміжний ЛЗ при болю в суглобах.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:дорослим внутрішньо по 1 - 2 табл., мінімальна тривалість курсу 6 тижнів; максимум клінічної дії спостерігається після застосування препарату протягом 2 - 3 місяців; клінічний ефект настає повільно і здатний зберігатися довший час після припинення прийому; рекомендується починати лікування з 2-х табл. на день (вранці та увечері), потім переходячи на 1 табл. на день; індивідуальну тривалість курсів і частоту прийому визначає лікар залежно від стадії хвороби, больового с-му та клінічної відповіді; у формі р-ну для ін'єкцій, 0,1 г/мл вводять в/м по 1 мл через день, у разі доброї переносимості дозу збільшують до 2 мл, починаючи з червертої ін’єкції; курс лікування –25-35 ін’єкцій, повторні курси – через 6 місяців; клінічні данні про призначення ін'єкційнох форми препарату дітям відсутні.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:помірні прояви АР (шкірний висип, свербіж, кропив’янка тощо), порушення роботи ШКТ (нудота, біль у животі, метеоризм).

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату; недостатність функції нирок у стадії декомпенсації.

Форми випуску ЛЗ:гель для зовнішнього застосування 5 % по 20 г, або по 30 г, або по 40 г; емульгель для зовнішнього застосування 5 % по 25 г або по 40 г; капс. по 500 мг; капс. тверді по 340 мг; мазь, 50 мг/г по 30 г; р-н для ін'єкцій, 200 мг/2 мл по 2 мл в амп.; табл. по 250 мг; табл., вкриті оболонкою, по 750 мг

Торгова назва:

I. СТРУКНОТИН, ЗАТ "Технолог", м. Умань, Черкаська обл., Україна
ХОНДРОІТИН-ФІТОФАРМ, ВАТ "Фітофарм", м. Артемівськ, Донецька обл., Україна
ХОНДРОЇТИНОВА МАЗЬ, ТОВ "ДКП "Фармацевтична фабрика", м. Житомир, Україна
ХОНДРОФЛЕКС, ТОВ "Тернофарм", м. Тернопіль, Україна
II. АРТРОН® ХОНДРЕКС, Юніфарм, Інк., США
МУКОСАТ NEO, РУП "Бєлмедпрепарати", Республіка Білорусь
СТРУКТУМ®, П’єр Фабр Медикамент Продакшн, Франція
ХОНДРОКСИД®, ВАТ "Нижфарм", м. Нижній Новгород, Російська Федерація
  • Діацереїн (Diacerein)

Фармакотерапевтична група:M01AX21 - нестероїдні протизапальні препарати.

Основна фармакотерапевтична дія:хондропротекторна, аналгетична, протизапальна, антипіретична.

Показання для застосування ЛЗ:остеоартрити, остеоартрози, включаючи коксартроз і гонартроз.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:для дорослих рекомендовано - 1 капс. 2 р/добу, під час основного прийому їжі, протягом тривалого часу (не менше 6 місяців); враховуючи те, що препарат може прискорити час проходження вмісту кишечнику протягом перших двох тижнів, рекомендовано починати курс лікування з 1 капс./добу щовечора, протягом 4 тижнів; після адаптації до препарату, слід збільшити дозу до 2 капс./добу; тривалість лікування індивідуальна, але вона не повинна бути менше 6 місяців; рекомендовано призначення препарату у складі комбінованої терапії з аналгетиками та НПЗЗ протягом перших 2-4 тижнів лікування.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:прискорення проходження вмісту кишечнику у вигляді діареї, біль в епігастрії, нудота, блювання, більш інтенсивне жовте забарвлення сечі.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату, антрахінону; вагітність, лактація; діти до 15 років.

Форми випуску ЛЗ:капс. по 50 мг

Торгова назва:

II. АРТРОДАР, ТРБ Фарма С.А., Аргентина
ОРЦЕРИН, Маклеодс Фармасьютикалс Лімітед, Індія
ХОНДРОЦЕРИН, Мепро Фармасютікалз Пвт. ЛтД., Індія

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 62; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты