Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Вагінальні контрацептиви




  • Бензалконію хлорид (Benzalconium chloride)

Фармакотерапевтична група:G02BB03 – контрацептиви для місцевого застосування. Вагінальні контрацептиви.

Основна фармакотерапевтична дія:контрацептивна, антисептична, антимікробна.

Показання для застосування ЛЗ:місцева контрацепція для всіх жінок репродуктивного віку, особливо у випадках, коли її переваги є незаперечними: при наявності протипоказань до пероральної та внутрішньоматкової контрацепції; у післяпологовий період та період лактації; у період після переривання вагітності; у перименопаузальний період; при нерегулярних статевих контактах; у період заміни внутрішньоматкового засобу чи перерви у прийманні перорального контрацептиву; як “страхувальний” метод разом із будь-яким іншим контрацептивним засобом, у тому числі з презервативом.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:вагінальний крем необхідно застосовувати перед кожним статевим актом - захисна дія на один статевий акт починається негайно та продовжується мінімум 10 год; у разі повторного статевого акту необхідно ввести другу дозу крему; кількість доз на добу не обмежена; вагінальні супозиторії необхідно ввести не менш ніж за 5 хв до статевого акту; за цей час активна сперміцидна речовина рівномірно розподіляється у піхві; у разі повторного статевого контакту - ввести інший супозиторій (один супозиторій на один статевий контакт); вагінальні капс. необхідно вводити за 10 хв до кожного статевого акту; дія препарату починається через 10 хв після введення та триває мінімум 3 год; після введення вагінального тампону забезпечується миттєвий захист і тривалість дії становить 24 год; протягом цього часу немає необхідності міняти тампон, навіть у випадку декількох повторних статевих актів; тампон потрібно витягти не раніше ніж через 2 год після останнього статевого акту та не пізніше ніж через 24 год; кількість тампонів, яку можна використати протягом доби, не обмежена.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:АР; відчуття печіння у піхві.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість (АР або подразнювальна дія) до компонентів препарату; неможливість правильного використання особами з порушеннями психіки та особами, які не допускають будь-яких втручань на статевих органах, або неспроможними зрозуміти та погодитися із цим типом контрацепції.

Форми випуску ЛЗ:крем вагінальний 1,2 % по 72 г у тубах; супозиторії вагінальні по 18,9 мг; табл. вагінальні по 20 мг; тампони вагінальні по 60 мг

Торгова назва:

I. ЕРОТЕКС, ЕРОТЕКС із запахом лаванди, ЕРОТЕКС із запахом лимона, ЕРОТЕКС із запахом рози, Спільне українсько-іспанське підприємство "Сперко Україна", м. Вінниця, Україна
II. ФАРМАТЕКС, Іннотера Шузі, Франція
  • Декаметоксин (Decamethoxin) ** (див. п. 16.1.2.3. розділу "ОТОРИНОЛАРИНГОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:G02BB10 – контрацептиви для місцевого застосування. Вагінальні контрацептиви.

Основна фармакотерапевтична дія:механізм дії якого пов'язаний насамперед з ушкодженням ультраструктури сперматозоїдів; виявляє антимікробну дію на патогенну флору піхви, найбільш виражену відносно грампозитивних збудників коків і паличкоподібних м/о (S. aureus i B. subtilis); вплив препарату на Гр(-) (E. coli, P. aeruginosa, P. vulgaris, K. pneumonie), гриби роду Candida виражений слабше; виявляє протитрихомонадну активність, яка поступається перед метронідазолом та трихомонацидом; має контрацептивну дію, ефективність якої становить 96 – 98 %.

Показання для застосування ЛЗ:місцева контрацепція при наявності протипоказань до застосування пероральних і внутрішньоматкових контрацептивів або в період їх відміни; у період після пологів або абортів; під час годування груддю; при нерегулярному статевому житті; при підвищеному ризику зараження захворюваннями, що передаються статевим шляхом; профілактика і лікування неспецифічних, трихомонадних та дріжджових кольпітів.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:статевий акт можна проводити відразу після введення аерозолю, тривалість дії після введення – до 3-х год; застосовувати препарат необхідно перед кожним статевим актом, незалежно від періоду циклу; при повторних статевих актах відновлюють введення препарату перед початком кожного акту; тривалість використання препарату як контрацептивного засобу – 2–3 місяці; для профілактики і лікування неспецифічних кольпітів аерозоль застосовують у вигляді монотерапії або в поєднанні з традиційними антибактеріальними препаратами 2 – 4 р/добу протягом 5 – 7 днів; при лікуванні трихомонадних і дріжджових кольпітів застосовують курсами (2 – 3 курси по 7 – 10 днів).

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:незначне порушення природного рівня рН і нормальної флори піхви, слабка місцевоподразнювальна дія; поява висипань на шкірі.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату.

Форми випуску ЛЗ:аерозоль, 52 мг/60 г по 60 г у балонах

Торгова назва:

I. ДЕКАЗОЛЬ, АТ "Стома", м. Харків, Україна

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты