Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Облік розрахунків із підзвітними особами.




Підзвіт. Особами вважаються особи які працюють на п-ві і одержали кошти авансом на відрядження або на здійснення господ.операцій.

Підзвіт.особі кошти видаються з каси п-ва згідно наказу керівника при наявності довідки з бухгалтерії що за підзвіт.особою немає заборгованості по раніше виданих авансах. Фактичний час перебування особи у відряджені вираховується за відмітками в квитках щодо виїзду з основного місця роботи і приїзду до місця постійної роботи.

Термін відрядження визнач.керівником п-ва, але не можу бути більшим ніж 30кален.днів в межах Укр. І 60календ.днів за кордоном.

За відрядженим зберігається місце постійної роботи. А також його серед.заробіток за час відрядження. Відрядженій особі відшкодовуються виплати за проїзд, на проживання, виплачуються добові.

Протягом 5 банків.днів підзвіт.особа має повернути невитрачені кошти в касу п-ва і здати авансовий звіт. На підставі отриманого авансового звіту і підтверджуючих документів бухгалтерія відображає синтетичний і аналіт.облік розрахунків з підзвіт.особами в журналі №3.

Видано з каси кошти підзвіт.особі Дт 372 Кт 30

Списано витрати підзвіт.особи на відрядження,проїзд,проживання,добові Дт23,92,93Кт372

Придбано підзвіт.особою запаси, МШП Дт 20,22Кт372

На суму податкового кредиту з ПДВ Дт 641Кт372

Повернено невитрачені кошти в касу п-ва Дт 30 Кт 372

 

8.Оцінка вибуття запасів згідно П(с)БО №9 «Запаси»

Згідно з П(С)БО 9 оцінка запасів при їх відпуску у виробництво, продаж та іншому вибутті здійснюється одним із таких методів:

1) ідентифікованої собівартості;

2) середньозваженої собівартості;

3) ФІФО;

4) ЛІФО;

5) метод оцінки за нормативними витратами

6) за цінами продажу

 

1метод використовується по запасах які відпускаються для спеціал.замовлень і проектів, а також для запасів які не замінюють одне одного.

2метод

Оцінка за середньозваженою собівартістю проводиться по кожній одиниці запасів діленням сумарної вартості запасів на початок місяця і вартості одержаних у звітному місяці запасів на початок місяця плюс сумарну кількість запасів що надійшли протягом місяця.

3метод

Полягає в тому що запаси списуються у тій послідовності в якій вони надходили на п-во. Тобто, запаси які першими списуються у виробництво, продаж чи інше вибуття оцінюються за собівартістю перших за часом надходжень запасів, а вартість залишку запасів на кінець місяця оцінюється за собівартістю останніх за часом надходжень запасів

4метод

Полягає в тому що запаси списуються у послідовності протилежній до їх надходження на п-во. Тобто, запаси які першими списуються у виробництво оцінюються за вартістю останніх за часом надходження запасів. З П(с) БО 9 був виключений цей метод у 2004р. у зв’язку з тим що використання даного методу за умов інфляції дає зниження прибутку, а від так зниження податку на прибуток до бюджету що не вигідно державі.

5метод

Полягає у застосувані норм.витрат на одиницю продукції (робіт,послуг) ,які встановлені п-вом з врахуванням нормального використання запасів, праці і діючих цін. Для забезпечення максим.наближення нормативних затрат до фактичних норми затрат і ціни повині періодично переглядатися в нормативній базі п-ва.

6метод

Заснований на використані п-вами торгівлі середнього проценту торгівельної націнки

 

 

1. Предмет і метод БО. Закон україни «Про БО і ФЗ»

Предметом є вивчення стану розміщення ГЗ підприємства. Загальна сума ГЗ завжди рівна сумі джерел їх утворення. Метод БО – це сукупність методів і прийомів, які забезпечують необхідною інформацією для забезпечення предмету БО. Є такі методи:

1.Документація і інвентаризація (первині документи (накл. прибут. видат. касовий ордер. чеки) на підставі чого складаються обл.. регістри (відом. Журнали) має бути автоматизація і комп’ютеризація обл.. робіт. Інвентаризація – що це спосіб перевірки наявності ТМЦ і грош. кош. З даними Бо. Є часткові, суцільні, перманентні, провод. Згідно наказу керівника, чи законод: перед складанням РЗвіт, стих. Лихо, заміна МВО, зміна форм власності, перед в оренду, ліквідації підп. За рішенням судо орг.

2.оцінка і калькуляція. О – спосіб грош. вимірюв. обєктів БО шляхом підсумування витрат згідно ЗУ «Про…» господар. Операції оцінюються в грн. К – обч. Собіварт. ГП. С – це грош. Вираз витрат здійснених при виготов.і реалізації ГП. 3.рахунки і подвійні записи. ГО вносить зміну в ГЗ та джер. Їх утворення. Кожна ГО записуєть двічі в Дт одного рах. І в Кт ін. це і є той метод. Має бути рівність по Дт і Кт в підсумку, якщо ні то є помилк, зв'язок який є між рахунками наз. Кореспонденцією, а рах…запис який від об кореспонденцію наз. Бух. Проведенням, є прості (Дт одного і Кт одн) скдадні (Дт 1, 2 і Кт 1,2) 4. Баланс (лат. Ваги, рівновага) – спосіб відображення в сис. БО в єн. грош. од. ГЗ і ДУ. Це двохстороння таблиця. Ліва – актив (ГЗ), права – пасив (ДУ), окремий рядок наз. статею балансу, грош. вираз статті оцінкою статті. заг. підсумок статей активу і пасиву валютою балансу. Цей Закон визначає правові засади регулювання, організації, ведення бухгалтерського обліку та складання фінансової звітності в Україні.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 51; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты