Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Переговорних завдань




 

Типові комунікативні завдання в комерційних переговорах Провідні комунікативні функції
З'ясування перспектив співробітництва Розуміння, експертиза, неформальні відносини
Встановлення первинних зв'язків Організація, неформальні відносини
Переконання в необхідності співробітництва (укладання угоди тощо) Виклад, організація
Визначення конкретних умов співробітництва Організація, експертиза, виклад
Подолання посталих (наявних) розбіжностей Розуміння, експертиза, неформальні відносини

2. Визначення професійного складу команди, яке здійснюється виходячи із змісту та об'єкта самих переговорів.Оскільки об'єктом переговорів може стати все що завгодно, то практично неможливо типологізувати професійний склад команди і дати які-небудь розгорнуті рекомендації щодо підбору людей. Але при підготовці необхідно враховувати такі міркування.

По-перше,в команді обов'язково повинна бути людина, компетентна у тому питанні, з приводу якого організуються переговори. Так, наприклад, якщо йдеться про замовлення на інженерні або будівельні роботи, то, очевидно, в команді має бути фахівець саме цього профілю. Якщо ж предметом переговорів є торговельна угода, наприклад, на закупівлю тканини (металу, деревини, комплектуючих виробів тощо), то в команді має бути людина, яка досить добре знається на типі, сортності тощо цього товару. Кількість прикладів можна збільшувати до безконечності, але важливим є саме дотримання принципу. Його порушення призводить до того, що команда виявляється нездатною до обговорення за щонайменшої зміни умов або відхилення від розробленої лінії. Команда-профан у професійному плані приречена на невдачу.

По-друге,укладання угоди передбачає врахування низки додаткових чинників, їх кількість теж може варіювати у дуже широких межах, але три з них зустрічаються в ході практично всіх переговорів. Це - юридичні, економічні та організаційні питання. Навіть найдетальніше опрацювання цих питань на стадії підготовки до переговорів не може убезпечити від несподіваних поворотів та пропозицій. Команда повинна бути готова і мати можливість у мінімальні строки отримати необхідну консультацію з цих питань. Найкраще, якщо в складі команди будуть відповідні фахівці, принаймні на фазі підготовки рішення та підписання угод у ході самих переговорів.

3. Організаційна підготовка завершується розробкою сценарію майбутніх переговорів.Це має бути не один сценарій, як пишеться до п'єси чи фільму, а сценарне дерево, де на кожному кроці враховується максимальна кількість можливих поворотів та відгалужень, до кожного з яких приписується окремий сценарій. Будується воно за таким принципом: "Для нас найкраще так..., але якщо буде ось так, то тоді..."



Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 67; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты