Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Час проведення гри: 30 хв.





Рольова гра "Суперники "

Мета: виробити у слухачів уміння, необхідні посереднику, надати їм можливість на практиці опановувати процедуру посередництва

Загальна інформація:

В відділі роботи з громадськістю розгорівся конфлікт між двома працівниками, що і раніше постійно конкурували між собою. Ця конкуренція має довгу історію і тягнеться ще зі студентської лави. Останнім часом між цими чоловіками сутички стають все частішими. Вони не здатні порозумітися, навіть вирішуючи досить прості проблеми. Тиждень тому між ними виникла бійка, колегам треба було докласти великих зусиль, щоб їх зупинити. Бійка почалася через те, що Роман дуже зневажливо відізвався про дружину Віктора і розповів у відділі брудні плітки про її роман із сусідом. В результаті бійки Роман залишився без 2-х зубів, а Віктор мав струс мозку. Службове розслідування може зашкодити обом працівникам і репутації відділу. Керівник відділу вирішив звернутися до працівника іншого відділу (на ім'я Степан), який вчився разом із Віктором і Романом і підтримує з ними добрі стосунки, із проханням бути посередником і допомогти в примиренні Віктора і Романа.

Додаткова інформація для Романа

Дратувати Віктора стало звичкою Романа ще зі студентських часів. У глибині душі він завжди заздрив Віктору, бо тому все давалося без зусиль, а Роману постійно приходилося його наздоганяти. Напевне, і посада керівника відділу дістанеться йому, але якщо Віктора визнають винним у бійці, то шанси Романа одержати цю посаду значно зростуть. Роман учора чув розмови, що керівника відділу пришлють з іншого міста, і йому хотілося б припинити цю пусту ворожнечу з Віктором, яка йому вже і самому давно набридла, але гонор не дозволяє. Він відчуває, що ображаючи дружину Віктора, явно не мав рації і що це виглядало просто непорядно.


Додаткова інформація для Віктора

Роман завжди намагався суперничати з ним. У студентські роки відбив у Віктора наречену й одружився з нею. Останнім часом його витівки стали зовсім нестерпними. Віктор картає себе, що не стримався і вчинив таку дику бійку. Він відчуває, що скандал підірвав його авторитет і може суттєво зашкодити його кар'єрі. Він хоче, щоб Роман публічно вибачився перед ним і його дружиною і визнав себе винним у брехні.

Додаткова інформація для посередника

Віктор і Роман гарні хлопці, спілкуватися з ними поодинці добре Вони дотепні, розумні, сміливі, кваліфіковані фахівці. Але їх ворожнеча, що почалася ще в студентські роки, набридла вже всім: заважає роботі, псує спільні вечірки. Скоро начальник відділу роботи з громадськістю йде на пенсію і на цю посаду реально можуть претендувати Віктор і Роман. Якщо вдасться замирити Віктора і Романа, є шанс "вбити" кілька "зайців" відразу: здобути авторитет у колег, прихильність керівництва і поліпшити психологічний клімат на роботі.

Хід гри:

Ознайомити учасників гри із загальною інформацією.

Розподілити ролі (Роман, Віктор, посередник), в кожну групу призначити 1-2 спостерігачів, які не будуть втручатися в гру, спостерігати за діями гравців та аналізувати їх.

Учасники гри проводять посередництво згідно з фабулою ролей.


Питання для обговорення:

• Чи вдалося посередникові примирити сторони?

• Які засоби для примирення застосовував посередник?

• Чи задоволені сторони роботою посередника?

• Визначити етапи посередництва


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты